Тернопільській міській раді не відомо кому вони віддали 500 земельних ділянок

Все почалось ще наприкінці 2015 року, коли  по вул.  Живова біля  Орнави на одному з останніх клаптиків газонів почали встановлювати забігайлівку, заливши при цьому  суцільний монолітний фундамент.  Тоді громадська активістка  Олена Степанова звернулась   до міської ради дізнатись на якій підставі СПД-ФО Поважна Юлія Степанівна  зазіхає на зелену зону та вимагала  надати копію договору строкового земельного сервітуту укладеного між Тернопільською міською радою та СПД-ФО Поважна Юлія Степанівна  стосовно земельної ділянки площею 0,0020 га по вул. Живова.

Активісти у відповідь отримали завуальовану відмову з пропозицією уточнити місце розташування земельної ділянки.

Як би там не було,  а інформацію через дев’ять місяців пані Олена  таки отримала.

Підставою для надання в сервітутне користування вищевказаної земельної ділянки було рішення сесії ТМР №  6/31/99 від 26.04.2013 року із змінами внесеними відповідно до рішення міської ради від 06.06.2013 р. №6/34/84, від 12.07.2013р. №6/35/64, від 21.09.2013р. №6/37/69, від 24.12.2013р. №6/42/19, від 17.03.2014р. №6/45/125, від 25.04.2014р. №6/47/190, від 12.06.2014 р. №6/48/58, від 28.10.2014 р. №6/52/107

Саме рішення звучить ось так  «Керуючись ст.12 Земельного кодексу України, ст.28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності, ст.401 Цивільного кодексу України, Наказом Мінрегіонбуду від 21.10.2011р. №244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Рішення міської ради від 30.03.2012р. №6/20/93 «Про укладення договорів сервітуту» – вважати таким, що втратило чинність.
  2. Укласти договори особистого строкового сервітуту для обслуговування об’єктів дрібно-роздрібної торгівлі, зазначених в додатку даного рішення (додається), на термін до 1 року, з можливістю щорічного продовження.
  3. Площі земельних ділянок для встановлення сервітуту визначити відповідно до графічних матеріалів із зазначенням бажаного місця розташування об’єкту дрібно-роздрібної торгівлі, виконаних на топографо-геодезичній основі М.1:500 з кресленнями контурів та прив’язкою до місцевості, погоджених в управлінні містобудування, архітектури та кадастру.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування.»
  • А в додатку  близько 500 зем. ділянок.  Без площ,  без  вказування, хто саме звертався за укладенням сервітуту. Ба більше, цього додатку в рішенні сесії , яке опубліковано на офіційному сайті взагалі нема.
    Згідно наданих документів на тому клаптику газону мала бути  пересувна тимчасова споруда. Пересувна ТС  – споруда,  яка не має закритого приміщення для  тимчасового  перебування  людей,  у  якій  може   бути   розміщене  торговельне   обладнання,   низькотемпературний  прилавок,  лоток, ємність,  торговельний  автомат,  інші   пристрої   для   сезонної роздрібної торгівлі та іншої підприємницької діяльності. Яка це пересувна тимчасова споруда видно з світлин. Крім того з цих самих світлин видно ще й самозахват земельної ділянки

Термін дії договору сервітуту який витребувала активістка закінчився ще 25.04.2016 року. Однак забігайлівка стоїть і надалі. Документів ніхто показати Олені Степановій  не зміг.

  • Обіцяли надіслати на електронку.  Але думаю що то марна справа чекати.  Прошу депутатів таки навести лад з отим бездумним роздаванням сервітутів. А також прошу депутатів звернути увагу на те, що право земельного сервітуту – це право власника або землекористувача земельної ділянки на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками). Земельна ділянка – це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами. Отже для того щоб встановити земельний сервітут  земельна ділянка повинна  мати межі, а межі встановлюються шляхом присвоєння кадастрового номера І тільки після внесення відомостей стосовно земельної ділянки в земельний кадастр можна говорити про сервітут, – каже активістка.

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *