Жага до наживи та розкрадання землі громади Тернопільським мером вражають своїм розмахом

Частину парку, яку у Надала незаконно продали сумнівній компанії, повернули громаді.

ТОВ «Бодмін-Україна» повернуло у комунальну власність ділянку площею понад 4 га за адресою Чумацька, 5. Про це повідомила прокуратура області.

Суд, підтримавши позицію прокурора, визнав незаконним рішення сесії міськради від 2011року «Про продаж земельної ділянки площею 4,2736 га» та недійсним договір купівлі-продажу і скасував державний акт на право власності на землю за ТОВ «Бодмін-Україна.

На даний час рішення суду виконано у повному обсязі, державним реєстратором прав на нерухоме майно проведена державна реєстрація права власності на земельну ділянку площею 4,2736 га вартістю понад 2 млн.грн. за Тернопільською міською радою.

Як повідомляв «Репортер», раніше ця ділянка входила до ландшафтного парку «Загребелля» загальною площею 630 га. У 2011 році Тернопільська міська рада продала ділянку київській компанії «Бодмін-Україна» за 2,19 млн грн.

Як повідомляють «Наші гроші», у 2009 році Тернопільська міськрада проголосувала за зміни меж парку «Загребелля», виключивши з його складу спірні 4,27 га. Втім, це рішення не було підтримане облрадою, а міськрада не мала повноважень сама змінити межі регіонального ландшафтного парку. За даними держкадастру, площа земель лісогосподарського призначення парку у 2004-2015 рр. не змінювалася.

Крім того, прокуратура вказала на те, що 99% статутного капіталу «Бодмін-Україна» оформлено на іноземну компанію АТ «Bodmin AG» зі Швейцарії. Відтак, продаючи землю компанії, що належить іноземній юрособі, Тернопільська міська рада мала отримати погодження Кабінету міністрів, чого зроблено не було.

Міноритарний співвласником «Бодмін-Україна» з часткою 1% є вихідець із Донеччини Володимир Бутко, відомий як президент корпорації «Еталон». У його біографії сказано, що він закінчив Тернопільську академію народного господарства. Бенефіціаром швейцарської компанії АТ «Bodmin AG» значиться Швотцер Петер Герберт.

До слова, відповідно до рішення суду, міська рада мала повернути товариству 2 млн. грн., які воно перерахувало за земельну ділянку.

Автор:

Репортер

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *