Мешканці мікрорайону Дружба та тернополяни в найближчий час можуть втратити сквер по вулиці Миру у якому вже з найближчим потеплінням може розпочатися будівництво яке призведе до знищення заради бізнесу ще одної зеленої зони м.Тернополя

Михайло Гладкий партія “Свобода”

  До забудови, за даними дотичний один із екс – депутатів Тернопільської міської ради від ВО “Свобода” Михайло Гладкий. Цю інформацію підтверджує листівка, яка була розклеєна по всій території мікрорайону Дружби. За інформацією авторів “послання”, на ділянці 0,15 га планується будівництво багатоповерхового житлового будинку, а автостоянка слугуватиме прибудинковою територією з будівництвом гаражів. Будуватиме багатоповерхівку, як випливає з тієї ж листівки, ТзОВ “Акваріум-1”, засновником якого ніби то є родич депутата та товариш по міліцейській  службі у 90-х роках Михайло Солонинка. “Саме з метою будівництва висотки  був проведений благоустрій скверу спеціалізованим будівельним  управлінням “Спецбуд”. Просто смішно зараз виглядають місця обриву доріжок із бруківки у сквері, і якраз там, де буде починатись котлован будинку.

Мешканцями вул. Миру та представниками громадських організацій  до міської ради було написано чимало звернень, проте чиновники чомусь не  зацікавлені у вирішенні питання на користь городян …..

Цїєї осені власників атомобілів котрі користуються даною автостоянкою попросили терміново забрати транспортні засоби, що в свою чергу викликало шквал обурення авто власників і вони теж звернулися до ТМР з петицією “Про збереження автостоянки легкових автомобілів по вулиці Миру” автором якої є Мирослав Загорський.

Про збереження автостоянки легкових автомобілів по вулиці Миру.

  Ситуація яка створилася навколо стоянки по вулиці Миру вимагає негайного вирішення з боку Тернопільської міської ради . В даний час орендарем земельної ділянки під автостоянкою та навколо неї є ТОВ “Акваріум-1 ” представник якого 1 жовтня повідомив користувачів про припинення надання послуг мотивуючи це фінансовими збитками яке несе підприємство. Насправді збитки “Акваріум-1” створює штучно – розширивши площу земельної ділянки за рахунок скверу майже вдвічі і одночасно вдвічі скоротив корисну площу під стоянкою розділивши іі бетонними блоками за якими більше шести місяців облаштований смітник та стихійний туалет. Замість двох безпечних виїздів в напрямку вулиці Дружби з порушенням чинних норм і правил був облаштований вкрай небезпечний для водіїв та пішоходів виїзд на вулицю Миру. Таким чином на автостоянці розрахованій на 120 автомобілів (для яких відсутні місця) знаходиться лише 50 авто, власники яких не в змозі оплачувати вирощування кущів та дерев у сквері, та охорону смітника із ржавою спорудою.
В зв’язку з грубим порушенням умов оренди земельної ділянки (нецільове використання) та неефективним використанням вимагаємо розірвати договір оренди та на конкурсній основі надати ділянку для використання під автостоянку легкового транспорту мешканців та гостей Тернополя.

Автор: Загорський Мирослав Сергійович

ВІДПОВІДЬ НА ЕЛЕКТРОННУ ПЕТИЦІЮ
Загорському М. С.

На петицію «Про збереження автостоянки легкових автомобілів по вул..Миру» повідомляємо наступне.
07.12.2012 року Товариству з обмеженою відповідальністю «Акваріум-1» видано містобудівні умови та обмеження на будівництво готельно-розважального комплексу з авто мийкою самообслуговування за адресою: вул.Миру, 4в.
Враховуючи соціальний резонанс та звернення громадян, що оточують місце будівництва, виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 20.05.2015 року було прийнято рішення «Про скасування містобудівних умов та обмежень № 215 від 07.12.2012 року забудови земельної ділянки за адресою: вул.Миру, 4в».
Дане рішення виконавчого комітету було оскаржене ТзОВ «Акваріум-1» в судовому порядку. За результатами розгляду 26.06.2015 року Тернопільським міськрайонним судом прийнято постанову, якою скасовано рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради «Про скасування містобудівних умов та обмежень № 215 від 07.12.2012 року забудови земельної ділянки за адресою: вул.Миру, 4в».
22.04.2015 року ТзОВ «Акваріум-1» видано декларацію про початок виконання будівельних робіт за № ТП 083151120567 зареєстровано Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції Тернопільської області.
Управлінням державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області проводилася позапланова перевірка дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил ТзОВ «Акваріум-1» по вул.Миру, 4в. Порушень не виявлено, про що свідчить акт перевірки від 25.08.2015 року.
Також, слід зазначити, що 14.09.2012 року між Тернопільською міською радою та ТзОВ «Акваріум-1» укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,39 га по вул. миру, 4в, про що в книзі записів засвідчення факту реєстрації вчинено запис за № 4687. Договір укладено терміном до 17 серпня 2022 року.
Згідно ст. 31,32 Закону України «Про оренду землі» договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін або на вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірваний за рішенням суду в порядку, встановленому законом.
Враховуючи наведене вище, відсутні правові підстави для розірвання зазначеного договору оренди землі.

Заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих органів ради В.О.Остапчук

Кібляр Віктор Леонтійович 40 41 54
Печіль Олександр Васильович 40 41 17

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *