Альтернативні котельні в Тернополі фінансує родина мера Тернополя Сергія Надала

Упродовж кількох місяців влада обласного центру хизується облаштуванням котелень на альтернативних видах палива, які, за словами представників мерії, не лише значно економитимуть бюджетні кошти, а й звільнять Тернопіль від залежності російського газу. Але чи тільки це стимулює владу міста будувати котельні?

«Столичний» інвестор прописаний в Тернополі

Через інформаційно-аналітичну платформу для бізнесової аналітики «Youcontrol» журналісти «Номер один» з’ясували, які прізвища стоять за ТОВ «Тернопільтепло». Дійсно, деякі засновники мають столичну прописку, проте не всі. Серед них є й тернополяни, причому, судячи із розміру їхніх внесків до статутного фонду, це справжні мільйонери.

ТОВ «Тернопільтепло» було зареєстроване 7 серпня 2016 року. Попри такий короткий термін своєї офіційної діяльності, розмір статутного капіталу товариства становить аж 99 500 000 гривень. Керівником фірми, згідно зі статутом, числиться Олександр Миколайович Ріпка. Що цікаво, чоловік із таким іменем раніше був депутатом Зборівської районної ради від рідної для нашого мера партії ВО «Свобода».

Далі – ще цікавіше. Серед засновників ТОВ «Тернопільтепло» є такий собі Богдан Богданович Вербовий. Цей інвестор найменше доклався до статутного капіталу новоствореного товариства, вклавши у нього «всього» 1 млн. грн. І все б нічого, якби він не був… рідним братом дружини міського голови Тернополя Сергія Надала – Олени (у дівоцтві – Вербова Олена Богданівна)!Чоловік навіть досі прописаний за тією ж адресою, де проживають їхні з Оленою батьки.

Звісно,Сергій Віталійович може сказати, що брат дружини має право займатися будь-яким бізнесом. І це правда! Та, попри це, пану Надалу  буде важко своєю цинічною брехнею   переконати тернополян, що він не знав, хто є засновниками фірми, яку він так інтенсивно проштовхує на ринок комунального тепла. Тепер принаймні зрозуміло, чому ні Надал, ні його підлеглі ніде раніше навіть не згадували про те, що за фірма-інвестор береться за котельні. Натомість не економили на хвалебних публікаціях про таку «інновацію».

 Цікаво знати походження того мільйона гривень, який вклав у ТОВ «Тернопільтепло» Богдан Вербовий…

За даними того ж «Youcontrol»,цей чоловік також є засновником тернопільського ТОВ «СІО», основним видом діяльності якого є «допоміжне обслуговування наземного транспорту». І що цікаво, серед її засновників, окрім пана Вербового, є товариство з обмеженою відповідальністю «Інноваційна група «Нова генерація». Серед засновників останнього числиться Володимир Кришталовський, який за сумісництвом є засновником сумнозвісної охоронної фірми «Максима-Т». До всього іншого, Володимир Кришталовський є рідним братом Романа Кришталовського – директора ще більше сумнозвісного будівельного КП міської ради «Тернопільбудінвестзамовник». Того самого комунального підприємства, яке прославилось за каденції Надала скандальними інвестиційними угодами, які досі розслідують столичні правоохоронці. Дідько голову може зламати, розмотуючи цей клубок «неймовірних» збігів, правда ж?..

До речі, серед числа засновників ТОВ «Тернопільтепло» фігурує ще один тернополянин – Олександр Юрійович Куриляк, який вклав у статутний фонд одразу 16 млн. грн. За даними «Youcontrol», ніби то цей же чоловік віднедавна очолює комунальну установу Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з літніх видів спорту», яку, між іншим, депутати утворили у вересні 2016 року. Цікаво, звідки у керівника КП 16 мільйонів? За  інформацією журналістів «Номер один», чоловік не володіє такими статками, проте вміє тримати язика за зубами. Таких ще називають «своя людина». Тобто той, кому не страшно делегувати свої гроші… Швидше за все, за паном Куриляком стоять відомі місцеві бізнесмени, які бажають залишатися в тіні.

Заради справедливості слід відзначити, що найбільшу частку в ТОВ «Тернопільтепло» має панянка зі столичною пропискою. Однак навряд чи вона, як і інші засновники, абсолютно випадково потрапила в цей перелік…

Виходить так, що Сергій Вітальович у Тернополі утворив стійку мафіозну структуру із близьких йому людей які  очолюють комунальні підприємства та неймовірно  збагачуються по схемі “надала” за рахунок простих тернополян.

Разделяй и властвуй

 

Зверніть увагу!

“Комерсант у мантії” із Тернопільського апеляційного суду – Ваврів

Нагадаємо, що 16 грудня 2023 року о 00 год. 56 хв. у Тернополі патрульна поліція …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *