Чи узаконить мафіозний клан С.Надала розкрадання парків м.Тернополя?

 

24 лютого пропонують узаконити розкрадання тернопільських парків

«Ціна питання узаконення злочинів попередніх років – мільйони доларів. Тому депутатів можуть “дурити”, “лякати”, купувати. Мета одна — легалізувати корупційну земельну схему, яка зародилась у 2011 році, і діє досі. Віддавали не просто абстрактні земельні ділянки. А цинічно з-під носа кожного з нас, забирали  здоров’я наших дітей, комфорт, спокій і впевненість у завтрашньому дні».

Починаючи з 2011 року в Тернополі панує «земельне беззаконня». Ділянки давали де хотіли та скільки хотіли. Незабаром кульмінація — на сесії міської ради влада хоче узаконити скоєне. Якщо так триватиме далі, то за 10 років усі парки Тернополя можуть зменшитися вдвічі.

Тернопіль нещадно ділять

Останнім часом тернополяни постійно чують про “генеральний план”. Та мало хто знає, що це таке. Як би не пробували перекрутити правду чиновники, варто знати: це найголовніший документ, який визначає зони, де у місті можна будувати, а де це заборонено. “Зелені зони” у генеральному плані – це парки та сквери, тобто території,  які забудовувати не можна.

  • Проте, в 2013 році міська рада надала будівельному комунальному підприємству 43 сотих зеленої зони у парку ім.Шевченка. На цій ділянці поки що лише громадський туалет.
  • У тому ж році, будівельному комунальному підприємству дали 72 соті зеленої зони біля ТЦ «Орнава». Зараз там уже б’ють палі.
  • У Старому Парку намагаються виділити будівельному комунальному підприємству 31 соту зеленої зони (разом із майданчиком під військовою технікою).
  • У парку «Національного відродження» вся зелена зона вздовж вулиці 15 Квітня (а це більше 2 гектарів), уже передана комунальним чи приватним структурам під забудову.

Земельне законодавство, містобудівну документацію та правила, міські чиновники порушували нагло, а щоб правоохоронці не помічали цього, «дякували» їм тією ж землею. Як приклад — 35 сотих зеленої зони біля літака в 2013 році дали обласній прокуратурі під будівництво будинку.

Складається враження, що Тернопіль хочуть поділити поміж будівельників.

Згадайте, навпроти «співочого поля» виросла багатоповерхівка, а нижче школи №24 – гаражі. Вже зо п’ять гектарів парку займає «Свято-троїцький духовний центр»… У Старому парку, біля Тернопільської університетської лікарні (в народі – «обласна лікарня») з’явилася багатоповерхівка… У парку Шевченка колишнє кафе «Назарія» перетворилося у чималий ресторан. Шмат “Топільче” відкусив торговий центр та житловий комплекс біля спортивної школи.

Парки просвічуються наскрізь. Та декому, здається, мало…

Або пан – або тюрма

Щоб вищеперелічені ділянки віддати під забудову, міські очільники та посадовці  переступили через закон. Зараз правоохоронці “розслідують” кримінальну справу щодо підробки генерального плану та фальшування витягів з нього. Нещодавно з`явилися нові докази цьому: листування Тернопільської міської ради та проектної організації, яка розробляла генплан нашого міста. А також графічні матеріали, які показують масштаб фальшування.

Все вказує на те, що у злочинних схемах  замішані земельний відділ, управління архітектури та попередня каденція міської ради. Корупційна схема підпадає під статті «зловживання службовим становищем», «злочинна недбалість», «службове підроблення». А це – роки тюрми,но мабуть не в Україні.

Саме тому зараз “чиниться” величезний тиск(мабуть спокуса валютою) на депутатів міської ради. Адже, лише одне їхнє натискання кнопки «ЗА» під час голосування змін до генплану, зможе захистити корупціонерів. 24 лютого на сесії розглядатимуть питання «Внесення змін до містобудівної документації Генерального плану міста Тернополя». Підтримавши ці зміни, народні обранці легалізують злочини та «дерибани» попередніх років.

Генплан не обдуриш

Повернемося до історії.

У серпні 2010 року, ще за каденції міського голови Романа Заставного, депутати затвердили містобудівну документацію (Генеральний план міста). Це така собі мапа міста, де чітко позначено, де у нас парки, де сквери, а де ділянки під будову. Генеральний план — головний містобудівний документ, якого потрібно неухильно дотримуватись. Усі похідні документи повинні на 100% виходити з умов цього генплану. Так ось, у єдино вірному, затвердженому документі, УСІ перераховані вище земельні ділянки є зеленими зонами, які не можна було виділяти під будову. Змінювати ці «правила забудови» дозволено лише раз у п’ять років, та й то лише на основі офіційних пропозицій, після громадського обговорення та публічної погоджувальної комісії. Інакше бути не може – це фундаментальний закон.

Проте, у нас пішли іншим, креативним, але протизаконним шляхом.

Нова корупційна «мітла»

Прийшовши до влади наприкінці 2010 року, новий очільник міста  С.Надал із своєю командою  вирішив не чекати п’ять років, аби офіційно та за погодження громади змінити містобудівну документацію. Почали роздавати ділянки там, де не можна, ймовірно із наміром пізніше узаконити таке їх надання.

Проте, от халепа: щоразу, коли формують документи на виділення землі, має бути копія тієї ділянки з генерального плану. Але ж згідно чинної містобудівної  документації – там парк! Тому документи просто підмінили.

У 2011 році міська влада замовила в проектної організації внесення змін (тобто домальовування) до вже затвердженого в 2010 році генплану. Такі собі кілька штрихів – в основному на зелених зонах, що перетворили їх на містобудівній мапі на ділянки під будову. Справжній документ 2010 року заховали під грифом «для службового доступу». Для загального користування виставивши нелегальну, не обговорену з громадою, та не затверджену ніким версію 2011 року, яка не має жодної юридичної сили.

Тепер, аби замести сліди, легалізувати скоєне та унеможливити розслідування, депутатам пропонують підтримати на сесії міської ради внесення змін до генерального плану Тернополя. Але за основу для змін підсовують нелегальну, підмальовану копію 2011 року…

Чи дозволять тернополяни   24 лютого узаконити мафіозному  клану С.Надала  знищення  парків м.Тернополя?

джерело :http://poglyad.te.ua

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *