Сесія. Олександр Богомол підіграє С.Надалу та партії “Свобода” у протистоянні проти громади

 

 Знову відбулося протистояння громади та партії «Свобода» під стінами міської ради м. Тернополя.

Свободівці, в черговий раз, щоб не допустити до сесійної зали трьох депутатів (Сорокаліта, Навроцького і Турського), звезли людей з інших міст. Свободівські молодики викрикували різні свої «патріотичні» гасла і знову повчали тернополян як потрібно жити. Тим часом, у сесійній залі, як говорять: «Сатана правив свій бал» і повним ходом пронадаловські депутати приймали питання, які не так важливі для міста, як для самого Сергія Віталійовича.
Ситуативна більшість у 22 депутати все-таки встигла ухвалити близько 30-ти питань, причому 19 – із порядку денного і десяток – додаткових на прохання Надала (за них проголосували першочергово).
В порядку денному було 193 проекти рішень, а саме: зміни до бюджету,  програми, звіти керівників управлінь, найбільше – це були земельні питання. Оскільки кворум зібрався “на межі” – лише 22-є присутніх депутатів, то питання часто доводилося переголосувати, як тільки хтось забував натиснути на кнопку чи виходив із зали. У залу зайшло чимало звичайних тернополян, які підтримували «опальних» депутатів. Здивувала у цій ситуації поведінка тепер уже екс-батькіщинівця – Андрія Артимовича, який весь час намагався стримати найактивніших і робив це доволі хамовито. Так само він поводився і під час розгляду питань, коли весь час вигукував доповідачам, які підходили до трибуни: «Не треба доповідати! Голосуємо!».

Список депутатів, присутніх на сесії:
– міський голова Сергій Надал .
– «Народний контроль»: Володимир Бліхар, Вікторія Шараськіна, Петро Болєщук.
– «Радикальна партія»: Святослав Півторак, Оксана Яциковська.
– «Громадянська позиція»: Андрій Ткаченко, Петро Ландяк, Любомир Балук, Андрій Газилишин.
– колишня фракція ВО «Батьківщина»: Петро Поворозник, Володимир Гринда, Наталія Шоломейчук, Андрій Артимович.

ВО «Свобода»: Олег Климчук, Михайло Сиротюк, Назарій Редьква, Володимир Стаюра, Марія Баб’юк, Галина Гевко, Олег Шморгай, Іван Зінь (його замінила Наталія Паньків), Роман Торожнюк (брав участь в одному голосуванні)

У Тернополі за останні 2 місяці протистояння через проведення сесій міської ради відбувалися уже втретє (попередні рази сесію переносили). Але засідання 2 червня відбулося, тому причин для перевиборів ради немає. Адже законні рамки вимагають 3-місячної бездіяльності органу місцевого самоврядування. Проте, слід зауважити, що Надалу перевибори ненаруку (адже всі його злочинні схеми та плани із затвердженням Генплану збулися). Хто, перебуваючи біля «корита» й маючи громаду Тернополя за «дійну корову», буде іти на перевибори? Сергій Віталійович цього разу продумав усе до деталей, як провести сесію і затвердити дуже важливі, не так для міста, як для себе, питання та залишитися мером. Хоча, сьогоднішнє голосування на межі кворуму залишається спірним, адже для ухвалення рішень весь час потрібно було 22 «за», а частина депутатів постійно залишала залу і хтось тиснув кнопку за своїх колег депутатів, займаючись кнопкодавством.

 Михайло Головко притягнув до зали депутата Торожнюка. Дуже дивно виглядало, коли під час голосування за зміни до бюджету, народний депутат від “Свободи” Михайло Головко так “впросив” до зали свободівця Романа Торожнюка, що той сидів за столом «як з хреста знятий». Коли на сесії постало питання про бюджет Роман Торожнюк після свого «за», відразу зник із зали , за жодне інше питання більше не голосував. Ну якщо із діями Надала та пронадаловськими депутатами все зрозуміло і сесія та голосування проходили за принципом «Хто платить, той заказує музику», то дії поліції  були незрозумілими. Правоохоронці були в бронежилетах, із собаками, метало детекторами і у великій кількості. Поліція в черговий раз закрила очі на порушення закону, а саме на перешкоджання депутатській діяльності приїжджими особами від партії “Свобода” на чолі із такими псевдо патріотами як Стаюра(до сіх пір не дав відповідь куди ділися 4 мільйони майданівських грошей), Сиротюк та Головко.

Незрозуміло, на чиїй стороні були поліціянти, однак, явно не на стороні законності. Начальник міськвідділу поліції Гаврилюк замість того, щоб справи на них заводити і до суду передавати – сидить з розумним виглядом у виконкомі за одним столом з ними, “рішає “свої  питання. Обіцянки головного поліціянта міста Олександра Богомола – це пусті слова та постійне виправдовування дій своїх підлеглих.

Р.S. Тернопільська поліція покриває практично всі злочини міського голови та його підлеглих. Повідомлення у поліцію про злочин переводять у площину простих звернень. Кримінальні справи заминаються..За останні роки ні одне кримінальне провадження де фігурують посадові особи Тернопільської міської ради не було доведено до свого логічного правового завершення .

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *