Уже два роки поліція «розслідує» виділення землі кооперативам друга міського голови Тернополя С.Надала

Нагадаємо , що  у 2013-2015 року  посадовці Тернопільської міськради та підконтрольні їм службові особи комунальних підприємств без проведення земельних торгів під приводом укладання інвестиційних договорів та договорів про будівництво безкоштовно передали пов’язаним між собою  чотирьом кооперативам і п’ятьом фірмам об’єкти забудови на землях територіальної громади з відносно незначними зобов’язаннями. Надалі ці підприємства мали безкоштовно набути права власності на землю. Унаслідок таких маніпуляцій  державі завдано збитків на майже 10 млн грн. 

У квітні  2016 року для встановлення суми збитків було призначено оціночно-земельну експертизу. У жовтні 2016 року  експерти запросили у слідчих правовстановлюючі документи на 17 ділянок. Виявилося, що ці документи знаходяться у виконкомі Тернопільської міськради, який на запит видати папери відповів відмовою. Суд надав слідчим доступ до цих документів з можливістю вилучення їх оригіналів.

Кримінальне провадження №12015000000000367 Головне слідче управління Нацполіції розпочало у червні 2015 року по ч. 2 ст. 364 КК України.

Йдеться про такі комунальні підприємства: «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» (керівник – Олег Фляк), «Масив» (керівник – Михайло Гумен), «Тернопільбудінвестзамовник» (керівник – Роман Кришталовський) та КЖЕМ «Сонячне» (керівник – Красуля Степан Вікторович).

Ділянки надавалися таким юрособам:

  • ОК «Гаражний кооператив «Автопромінь»(Тернопіль, вул. Багата, 5)

Засновники: екс-керівник КП «Масив» Олександр Гуцул, екс-керівник КП «Тернопільбудінвестзамовник» Василь Кошильовський, Юрій Пилипчук – однокласник та друг мера Тернополя Сергія Надала, а також Леонід Наноцький (бенефіціар) – тесть Пилипчука, керівник КП «Тернопільміськтеплокомуненерго».

Юрій Пилипчук разом з братом нинішнього директора «Тернопільбудінвестзамовника» Романа Кришталовського Володимиром є співзасновниками ТОВ «Максима-Т» і ТОВ «Іноваційна група «Нова генерація».

  • ОК «ЖБК «Громницького»(Тернопіль, вул. Живова, 32-А)

Засновники: Юрій Пилипчук (бенефіціар), його дружина Галина Пилипчук, Оксана Горішна – дружина начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міськради Михайла Горішного, Олег Лук’янець – брат дружини директора КП «Тернопільбудінвестзамовник», а також Світлана Кашенець – разом з дружиною директора КП «Масив» Юлією Гуцул є співзасновниками садово-городнього товариства «Росинка».

  • ОК «ЖБК «Яреми-14»(Тернопіль, вул. Живова, 32-А)

Засновники: Юрій Пилипчук (бенефіціар), його дружина Галина Пилипчук, а також Володимир Гнатів.

  • ОК «Сонячний-2015»(Тернопіль, вул. Живова, 32-А)

Засновники: Юрій Пилипчук (бенефіціар), його дружина Галина Пилипчук, Ростислав Пинда (працював у будівельних фірмах), а також Василь Рудик.

  • ТОВ «ДК СОФТ»(Тернопіль, вул. Бережанська, 10, офіс 10)

Засновники: Водвуд Андрій Ярославович і Михайлюк Володимир Танасович.

  • ПП «Околиця Тернопіль»(Тернопіль, Майдан Привокзальний, 1)

Засновники: Роман Семерко (бенефіціар) – місцеві ЗМІ писали, що він покриває нелегальні маршрути і збирає данину з місцевих торгівців і водіїв туристичних маршрутів, Андрій Матвіїв та Марія Ярема. Це підприємство  згодом було ліквідоване.

  • ПП «Креатор-Буд»(Тернопіль, вул. Листопадова, 1/3)

Директор і бенефіціарний власник – Гуда Ігор Богданович – відомий в Тернополі скандальний забудовник ; у 2010 році балотувався в мери міста.

  • ТОВ «Ексклюзивбуд Плюс»(Тернопіль, вул. Р.Купчинського, 1, кв.146)

Засновники: Ярослав Іванович Бабій і Мехмет Шахін.

  • ТОВ «ВШ-Маркет».

Дані про фірму з такою назвою у відкритих джерелах відсутні.

 

Джерело : Наші Гроші

Р.S. Можна  лиш здогадуватися , хто із  впливових осіб у Києві покриває злочини Сергія Надала та його оточення.Тернопільська  поліція  покриває практично всі злочини міського голови та  його підлеглих. Повідомлення  у поліцію про злочин переводять  у площину простих звернень.  Кримінальні справи заминаються..За  останні роки ні одне  кримінальне провадження   де фігурують посадові особи  Тернопільської   міської ради  не було  доведено  до свого логічного  правового  завершення ,не  було справедливого  покарання винних осіб.

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *