Як у Тернополі перетворюють комунальні медичні установи на “бізнес-центри” для власного збагачення

 

Четвер 6 липня. Настрій паршивий.Батька поклали в першу комунальну лікарню по вул.Шпитальній. З батьком все нормально, зробили операцію.

Настрій паршивий не через те, що батько в лікарні, всі ми інколи туди попадаємо. А через те, що у державі кояться жахливі речі із “безкоштовною” медициною. Безкоштовність її полягає у наданні безоплатного ліжка у палаті. Яке згодом стає золотим для простого люду. Далі все сумніше.На прикладі батька спробую пояснити, що таке безкоштовна медицина. За операцію потрібно заплатити (дати хабара)всі дають, без нього, аж ніяк. Згідний, праця лікаря має оплачуватися, но не життям пацієнта, якщо у нього по тим чи іншим причинам відсутня копійчина. Цікаво, хто ставить розцінки (тарифи) з чого вони випливають???У батька пенсія біля 2000 грн, за операцію заплатить 5 тис.грн, йому так сказали і тому він хоче все ж таки вручити ці п’ять тисяч тіла як подяку (нав’язану) лікарю, бо інакше Богу душу можна віддати, а жити то хочеться. Анестезіологу за те, що вивів із наркозу 800 грн. Цікаво, чому за операцію не 1-тис,чи 2-тис грн, а саме 5 тисяч???

Хоть би бл.дь прейскурант за послуги розвішали.

Пішли далі.На різні пігулки уколи в аптеці пішло 1.5 тис.грн, за сітку на живіт більше 800-грн (без чека), старшій медсестрі під розписку 200-грн за якийсь флакон рідини для капання, ну і на УЗД і ще деякі прибамбаси біля 500-грн. При тому, щоб зробити ін’єкцію потрібно в аптеці купити пластир, спирт, які ми й так залишаємо в цьому закладі, залишаємо для бідного. Ситуація така, що у медичному закладі ніхрена не має! Як бути простій людині????.Тупик.Я так зрозумів, що у лікарнях хірурги відбивають гроші, що витратили на свій довгий шлях, щоб стати хірургом. І їх можна зрозуміти, у них також сім’ї. Головний Лікар- це людина, яка перетворює лікарню на бізнес центр, в той час, коли за клаптиком бинту чи іншою елементарною річчю хворий має бігти, якщо звісно зможе, в аптеку.От, що що, а комфорт пацієнтам, відвідувачам ,хворим пан Чайківський (головний лікар)створив.

Європа бл.дь.

В його мед.закладі чотири аптеки, один маленький буфет, одне кафе та забігайлівка пивничка (дуже схожа на таку).ще ігрових автоматів  бракує і був би рай для пацієнта за його ж гроші. Декілька приватних канторів по УЗД та клінік. Все платно. Оренду беруть, хабарі беруть, а от пластиру і бинту та рентгенівських плівок у них не має!

Так бл.дь, яка нахер медицина, якщо крім безкоштовного лікарняного ліжка із замурзаною простенею нічого громадянину України не передбачено????.

Так батрачить проста людина на “державу”, платить податки і навіть на старості на ліки не вистарчає, а не те, що на операцію. Це у цей час коли в міністерстві охорони мільярдами розкрадають бюджетних коштів. До сих пір Богатирьову шукають.Разом розкрадають, а потім шукають один за одним.Будьте здорові та не хворійте!

Михайло Іваненко

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *