Чергове шоу в Тернополі від правоохоронців чи все таки злочинці будуть покарані?

17 серпня у Тернополі правоохоронці вкотре взялися “розслідувати”одну з багатьох узаконених схем збагачення високопосадовців Тернопільської міської ради. Як відомо, бюджет Тернополя лише у 2017 році становить 2 мільярди 100 мільйонів гривень. Як відомо, генеральні діячі в мерії не крадуть, а освоюють фінансові потоки, під час ремонтів доріг, приміщень, укладання бруківки і т.п. За інформацією інтернет газети ПРОВСЕ минулого четверга працівники СБУ області займались вилученням документації, яка стосувалась фінансової звітності 2015-2017 років. Слідчі вилучили не тільки липову інформацію, але й “чорну бухгалтерію” – записи щоденників, блокноти і т.п. З перевірених джерел “про все” стало відомо, що досудовим розслідуванням встановлено, що у мерії вже діє шахрайська схема під прикриттям керівництва міськради. За даним фактом ще з 16 лютого ведеться кримінальне провадження. Правоохоронці вже на цьому етапі слідства встановили, що представники ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” завищували до 30% відомості про закуплені матеріали.

За 2015-2017 роки цим товариством освоєно понад 100 мільйонів гривень бюджетних коштів Тернопільської міської ради. Орієнтовна сума збитків становить 20 мільйонів гривень.

Для прикладу, дана фірма проводила ремонт входу в парк імені Тараса Шевченка в районі пам’ятника Степану Бандері. На ці потреби з бюджету використали 7 мільйонів 930 тисяч гривень. Згідно проекту, там проводилось укладання щебеню фракцій на 2 мільйони гривень. Теоретично щебінь мав коштувати 750-800 гривень за метр кубічний, а насправді закуплявся за 150-250 гривень за куб значно гіршої якості. За підрахунком правоохоронців вкрали 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Зрозуміло, що Сергій Надал особисто відповідати не буде за такі фінансові авантюри. Проте, обрізані фінансові потоки суттєво вплинуть на колишнього податківця, який прикривається “патріотизмом”, що яскраво виражений у брехні лицемірстві та нехтуванні громадських інтересів заради власної наживи.

До речі, власником цієї фірми, згідно реєстрів, є нібито Василь Мазурик, який займається також виробництвом бруківки, яку активно стелять по всьому місту (“Брук-ТОН”). Пан Мазурик є довіреною особою Сергія Надала.

Комерційні структури, які дотичні до Мазурика, ніколи не були обділені бюджетними грішми. З того часу, як ТМР очолив Сергій Надал, фірми Мазурика почали активно вигравати усі тендери, пов’язані з ремонтами.

Довідка: У 2017 році ТОВ “ТОМ-Інвестбуд” освоїла тендерів на суму 59, 6 млн. грн.. (!). А у 2016 році сума практично така ж…

Не офіційно, Мазурика та Надала характеризують як друзів, яких пов’язує бізнес. Не дарма у 2015 році, під час виборів до Тернопільської міської ради Сергій Віталійович включив Мазурика у список партії “Солідарність правих сил”, яку неофіційно курував безпосередньо мер.

Зокрема, до списку потрапили і його вірна заступниці Вікторія Остапчук, і один з улюблених будівельників Василь Лило. Серед них був і Мазурик.

P.S

 У 2015 році велась закулісна боротьба за освоєння десятків бюджетних мільйонів.  На капремонт так званих пішохідних зон міська казна виділила понад 20 мільйонів. Це 5 великих об’єктів – капремонт бульварів Данила Галицького (2 черга), Вишневецького, Куліша, 4 черга реконструкції Набережної, капремонт фронтальної доріжки в парку Топільче. По 4 перших об’єктах проведені тендери та йдуть роботи. За результатами відкритих торгів освоювали  бюджетні гроші дві комерційні структури – товариства “Тернопільбуд” та “ТОМ- Інвестбуд”. Фірма будівельного магната Лила виконувала  роботи на Данила Галицького та Набережній. Загальна сума – близько 9,2 мільйони гривень. Відповідно – 2,7млн. і 6,5 млн. гривень. 

Товариство “ТОМ-Інвестбуд” перемогло у торгах на капремонт бульварів Вишневецького (4,1 млн. гривень) та Куліша (5,8 млн. грн.). Загалом сума освоєних коштів  скласла  9,9 млн. гривень.  Василь Мазурик  більше відомий у Тернополі як власник ПМП “Нортон”.

Цікавий факт: за збігом обставин саме “Нортон” є генеральним партнером (очевидно, що й спонсором) телепрограми на одному з провінційних каналів, яка активно піарить комунальні здобутки мерії Надала.

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *