Фонтан в парку Національного відродження у Тернополі вартістю в 6 млн. 963 тис. грн

15.06.2017 року між Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради в особі начальника управління Соколовського О.І. та ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» в особі директора Мазурика Р.М. укладено договір з демонтажу фонтану в парку Національного відродження на суму 199753,2 грн.

В липні 2017 року Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради оголошує закупівлю на проведення  реконструкції фонтану в парку Національного відродження та переможцем в даній закупівлі закономірно є ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» з  найнижчою пропозицією 6 764 000 грн., конкурентами якого виступило два підприємства ТОВ Абсолют-Клімат з пропозицією 6 765 003,73 грн. та Тернопільське міське шляхове ремонтно-будівельне підприємство “Міськшляхрембуд” з пропозицією 7 445 484,00 грн.

02.08.2017 року між Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради в особі начальника управління Соколовського О.І. та ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» в особі директора Мазурика Р.М. укладено договір з реконструкції фонтану в парку Національного відродження на суму 6 764 000 грн.

Тобто загальна вартість робіт  з демонтажу та реконструкції Фонтану в парку Національного відродження, становить 6 963 753,2 грн.

Для довідки:

ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» ЄДРПОУ 33282104, юридична адреса село Петриків, ВУЛ.ВОЯКІВ УПА, будинок 1, квартира 12,  засновники є два брати Мазурик Віталій Романович та Мазурик Василь Романович, який є директором. Братів Мазуриків тісно пов’язують з міським головою м. Тернопіль Надалом Сергієм Віталійовичем, оскільки після обрання його мером м. Тернопіль розпочались масштабні роботи з капітального та поточного ремонту з заміною асфальтного покриття на бруківку та дані роботи в більшості виконували та виконують ТОВ «ТОМ-Інвестбуд», ПМП «Нортон», ФО-П Мазурик Віталій Романович.

Цікаво, що ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» в період з 2009 року по серпень 2017 року уклало 110 угод з бюджетними установами та організаціями на суму близько 139 млн. грн., найбільшим бюджетним розпорядником коштів при цьому є Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради та бюджетні організації м. Тернопіль.

16.02.2017 року Тернопільською місцевою прокуратурою за матеріалами УСБУ в Тернопільській області порушено кримінальне провадження № 42017211100000004 за ч. 3 ст. 190 КК України відносно посадових осіб ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» які привласнили кошти місцевого бюджету на  суму 1,2 млн. грн.. під час виконання робіт з капітального ремонту входу в парк ім.. Т.Г. Шевченка.

Однак цікавим є питання, чому кримінальне провадження порушене ще в лютому 2017 року коли роботи в парку Шевченка не були завершені, а також чому порушено ст. 190 Шахрайство, а не більш тяжкі статті кримінального кодексу України,  а саме ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем», ст. 191 «Привласнення», а також 366 «Підробка документів службовою особою». Оскільки завідомо недостовірні акти виконаних робіт підписував розпорядник коштів Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради та безпосередній підрядник ТОВ «ТОМ-Інвестбуд», а також суб’єкт господарської діяльності, який здійснював технічний нагляд за виконанням робіт ( в міській раді це Відділ технічного нагляду).

Якщо органами досудового розслідування буде доведене вина( у чому  є великі сумніви) тоді в суд має буде спрямовано мінімум три обвинувальних акти відносно фігурантів провадження за статями 364, 191, 366 КК України. Однак хотілось в це вірити, що так буде, а на практиці провадження в кращому випадку направлять в суд за ст. 367 «Службова недбалість», 366 «Службове підроблення», 358 «Підроблення документів» або взагалі закриють.

P.S  Крадуть відкрито та стабільно. Цікаво, скільки квартир у 2017 році отримає місцева прокуратура та УСБУ, якщо раптом виявиться,що у діях різних Мазуриків-Надалів ,так  званих Остапів Бендерів падких на легку наживу за кошти громади виявиться відсутній склад злочину? Далі буде.

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *