Фонтан в парку Національного відродження у Тернополі вартістю в 6 млн. 963 тис. грн

15.06.2017 року між Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради в особі начальника управління Соколовського О.І. та ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» в особі директора Мазурика Р.М. укладено договір з демонтажу фонтану в парку Національного відродження на суму 199753,2 грн.

В липні 2017 року Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради оголошує закупівлю на проведення  реконструкції фонтану в парку Національного відродження та переможцем в даній закупівлі закономірно є ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» з  найнижчою пропозицією 6 764 000 грн., конкурентами якого виступило два підприємства ТОВ Абсолют-Клімат з пропозицією 6 765 003,73 грн. та Тернопільське міське шляхове ремонтно-будівельне підприємство “Міськшляхрембуд” з пропозицією 7 445 484,00 грн.

02.08.2017 року між Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради в особі начальника управління Соколовського О.І. та ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» в особі директора Мазурика Р.М. укладено договір з реконструкції фонтану в парку Національного відродження на суму 6 764 000 грн.

Тобто загальна вартість робіт  з демонтажу та реконструкції Фонтану в парку Національного відродження, становить 6 963 753,2 грн.

Для довідки:

ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» ЄДРПОУ 33282104, юридична адреса село Петриків, ВУЛ.ВОЯКІВ УПА, будинок 1, квартира 12,  засновники є два брати Мазурик Віталій Романович та Мазурик Василь Романович, який є директором. Братів Мазуриків тісно пов’язують з міським головою м. Тернопіль Надалом Сергієм Віталійовичем, оскільки після обрання його мером м. Тернопіль розпочались масштабні роботи з капітального та поточного ремонту з заміною асфальтного покриття на бруківку та дані роботи в більшості виконували та виконують ТОВ «ТОМ-Інвестбуд», ПМП «Нортон», ФО-П Мазурик Віталій Романович.

Цікаво, що ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» в період з 2009 року по серпень 2017 року уклало 110 угод з бюджетними установами та організаціями на суму близько 139 млн. грн., найбільшим бюджетним розпорядником коштів при цьому є Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради та бюджетні організації м. Тернопіль.

16.02.2017 року Тернопільською місцевою прокуратурою за матеріалами УСБУ в Тернопільській області порушено кримінальне провадження № 42017211100000004 за ч. 3 ст. 190 КК України відносно посадових осіб ТОВ «ТОМ-Інвестбуд» які привласнили кошти місцевого бюджету на  суму 1,2 млн. грн.. під час виконання робіт з капітального ремонту входу в парк ім.. Т.Г. Шевченка.

Однак цікавим є питання, чому кримінальне провадження порушене ще в лютому 2017 року коли роботи в парку Шевченка не були завершені, а також чому порушено ст. 190 Шахрайство, а не більш тяжкі статті кримінального кодексу України,  а саме ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем», ст. 191 «Привласнення», а також 366 «Підробка документів службовою особою». Оскільки завідомо недостовірні акти виконаних робіт підписував розпорядник коштів Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради та безпосередній підрядник ТОВ «ТОМ-Інвестбуд», а також суб’єкт господарської діяльності, який здійснював технічний нагляд за виконанням робіт ( в міській раді це Відділ технічного нагляду).

Якщо органами досудового розслідування буде доведене вина( у чому  є великі сумніви) тоді в суд має буде спрямовано мінімум три обвинувальних акти відносно фігурантів провадження за статями 364, 191, 366 КК України. Однак хотілось в це вірити, що так буде, а на практиці провадження в кращому випадку направлять в суд за ст. 367 «Службова недбалість», 366 «Службове підроблення», 358 «Підроблення документів» або взагалі закриють.

P.S  Крадуть відкрито та стабільно. Цікаво, скільки квартир у 2017 році отримає місцева прокуратура та УСБУ, якщо раптом виявиться,що у діях різних Мазуриків-Надалів ,так  званих Остапів Бендерів падких на легку наживу за кошти громади виявиться відсутній склад злочину? Далі буде.

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *