Директор КП «Місто» та хабар в 600 доларів. Сергій Надал вимагає “чесного” розслідування

Гроші комунальник мав нібито передати високопосадовцю міськради. Телефони  директора КП, і ймовірного адресата, кому мали піти гроші, – мовчать. Сергій Надал за яким тягнеться шлейф різних афер із забудовами зелених зон  та схем по розкраданні бюджетних коштів хоче “чесного” розслідування і готовий сприяти цьому. Директор КП «Місто» за хабар в 600 доларів вже під цілодобовим домашнім арештом. Посадовцю комунального підприємства, який отримав 600 доларів США неправомірної вигоди, вже оголосили підозру  обравши міру запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт. За інформацією журналістів газети 20 хвилин , мова йде про директора КП «Місто» Петра Сорівку. Кому були гроші – шукають слідчі (примітка:чи знайдуть,невідомо). Прокуратура області розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди. Встановлено, що посадовець одного з комунальних підприємств обласного центру одержав 600 доларів США від місцевого підприємця, – повідомили в прес-службі прокуратури області. – Цю суму він взяв за вплив на службових осіб міськради щодо прийняття ними рішень у безперешкодному отриманні дозволу на розміщення об’єкта торгівлі у Тернополі. Петра Сорівку затримали 8 вересня у службовому кабінеті. Наразі тривають слідчі дії щодо виявлення причетності інших осіб до даного злочину, повідомила журналістам прес-служба прокуратури області. У Службі безпеки України повідомили, що посадовець був посередником між підприємцями та окремими корумпованими чиновниками міської ради. За сприяння підприємцеві у безперешкодному отриманні дозволу на розміщення об’єкта торгівлі зловмисник вимагав 600 доларів США, частину з яких зобов’язувався передати уповноваженим керівникам міськради, – повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю управління СБУ в області. Після затримання керівника комунального підприємства з хабаром на   сайті міськраді з’явилась і позиція з цього приводу очільника та власника міськради у народі “Краде но щось робить” або просто “Полтіннік“Сергія Надала. Хоче покарання і для «провокаторів». Міський голова наголосив, що перед законом “усі рівні” та обіцяв максимальне сприяння у розслідуванні цієї справи, дивно чути подібне з уст заангажованої людини у корупційних схемах такі слова.

Якщо за результатами слідства у суді буде доведено (примітка: є великі сумніви), що керівник КП є винним в отриманні неправомірної фінансової вигоди, то ця особа повинна понести відповідальність за свої дії, – каже Сергій Надал. – Якщо випадок з «посередником», який вимагав кошти нібито для представників міської ради, виявиться провокацією, замовники та виконавці цієї провокації повинні бути притягнуті до відповідальності.
Міський голова закликав очільників правоохоронних органів Тернопільщини взяти цю справу під особистий контроль. Звертаюсь до керівника УСБУ у Тернопільській області Віталія Найди, керівника тернопільської обласної прокуратури В’ячеслава Перча взяти цю справу під особистий контроль, – звертається Сергій Надал. – Все має відбуватися чітко до закону і всі винні, хто б ними не були, повинні бути покарані. Зі свого боку можу запевнити вас у максимальному сприянні(примітка: мабуть, мав на увазі доларове, на прикладі затримання на хабарі 200.000 грн. його заступника Володимира Камінського, який до речі землю громади за яку отримав хабара  деребанив разом із Надалом) в розслідуванні справи та забезпеченні сприяння працівників міської ради Тернополя. У деяких ЗМІ поширили неофіційну інформацію, що гроші п. Сорівка брав нібито для головного архітектора міста Василя Бесаги ( примітка: насправді так воно і є,ця компанія  напряму не бере, тільки через клерків). Журналісти газети 20 хвилин хотіли почути думку і самого архітектора. Телефонували з десяток разів протягом кількох годин, однак посадовець слухавку так і не взяв. Мовчали в понеділок, 11 вересня, і всі зазначені в довідках та на сайті міськради телефони КП «Місто». Тому з Петром Сорівкою теж не вдалось поспілкуватись. Скільки часу очолює комунальне підприємство міськради Петро Сорівка – довідатись не вдалось навіть завдяки прес-службі міськради – там інформацією” не володіють”. Однак, журналістам стало відомо, що працював чоловік близько місяця. Саме за кілька днів після початку його роботи посадовець вже був замішаний у скандалі.http://gip.org.ua/2017/08/06/

Кабінет головного “талановитого” архітектора  опечатаний, а сам великий архітектор Василь Бесага, якому, мабуть і мав Сорівка передати згодом кошти, подейкують, що знаходиться у лікарні зі скаргами на серце. Якщо інформація про лікарню підтвердиться, то буде дуже дивно, що людина яка йшла на злочини надаючи дозвільні документи на будівництво із явними порушеннями спохаблюючи Тернопіль ,так переймається за якихось 600 доларів.

P.S   Для довідки

Донедавна всі корупційні правопорушення осіб, що дотичні до міської ради закривали за відсутністю складу злочину, або переводили у режим секретності. За каденцію Сергія Надала ні одна особа,що причетна до його корупційних схем не понесла належного покарання.

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *