Підробка диплому кандидата фізико-математичних наук директором Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Баб’юк М.П.

09 червня 2017 року ГУНП в Тернопільській області порушено кримінальне провадження №12017210000000192 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 «Привласнення» ч. 3 ст. 358 «Використання свідомо підробленого документа» КК України, за фактом привласнення Бабюк М.П. бюджетних коштів внаслідок використання підроблених документів та зловживаючи своїм службовим становищем.
Досудовим розслідуванням встановлено, що працівниками УСБУ в Тернопільській області виявлено факт привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем з боку директора Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Бабюк М.П. Остання використовує підроблений диплом кандидата фізико-математичних наук серії ДК № 002405 (рішення президії Вищої атестаційної комісії України від 13.01.1999 року, протокол №22-07/1) для отримання вищих посад та відповідних надбавок.
За вказаними даними, президія Вищої атестаційної комісії України не розглядала і не приймала відповідного рішення про присудження Баб’юк М.П. вищезазначеного наукового ступеня.
Згідно з листами Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування в матеріалах президії Вищої атестаційної комісії України від 13 січня 1999 року містяться чотири постанови про видачу дипломів кандидата фізико-математичних наук з № 20-07/1 по № 23-07/1. Цими постановами, у тому числі постановою № 22-07/1, не приймалося рішення про видачу диплома кандидата фізико-математичних наук Баб’юк М.П.
За запитом ГО”Громадський спротив корупції» директор Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Баб’юк М.П. повідомила про те, що в неї оригіналу диплому не має, а в поліцію була передана єдина копія даного диплому. Причиною таємного зникнення диплому може бути причина уникнення відповідальності, однак в такому разі можна тільки уникнути ч.1 ст. 358 КК України, тобто вчинення самої підробки документу, а пані директор «підробний» диплом використовувала не один раз під час свого працевлаштування. Як свідчить практика головне, щоб наша поліція з прокуратурою не взяла до уваги відсутність диплому та не закрила провадження.
Цікавим є той факт, що директор Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Баб’юк М.П. перебуває в трудових відносинах з Тернопільською міською радою. Трудова книжка знаходиться у відділі кадрового забезпечення міської ради. По працівниках міської ради є також питання, а саме в їх халатності, чому вони не перевірили справжність поданих документів під час працевлаштування ?.З огляду на вище викладене можна зробити висновок, що у міській раді процівтає не аби яка корупція!

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *