Підробка диплому кандидата фізико-математичних наук директором Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Баб’юк М.П.

09 червня 2017 року ГУНП в Тернопільській області порушено кримінальне провадження №12017210000000192 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 «Привласнення» ч. 3 ст. 358 «Використання свідомо підробленого документа» КК України, за фактом привласнення Бабюк М.П. бюджетних коштів внаслідок використання підроблених документів та зловживаючи своїм службовим становищем.
Досудовим розслідуванням встановлено, що працівниками УСБУ в Тернопільській області виявлено факт привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем з боку директора Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Бабюк М.П. Остання використовує підроблений диплом кандидата фізико-математичних наук серії ДК № 002405 (рішення президії Вищої атестаційної комісії України від 13.01.1999 року, протокол №22-07/1) для отримання вищих посад та відповідних надбавок.
За вказаними даними, президія Вищої атестаційної комісії України не розглядала і не приймала відповідного рішення про присудження Баб’юк М.П. вищезазначеного наукового ступеня.
Згідно з листами Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування в матеріалах президії Вищої атестаційної комісії України від 13 січня 1999 року містяться чотири постанови про видачу дипломів кандидата фізико-математичних наук з № 20-07/1 по № 23-07/1. Цими постановами, у тому числі постановою № 22-07/1, не приймалося рішення про видачу диплома кандидата фізико-математичних наук Баб’юк М.П.
За запитом ГО”Громадський спротив корупції» директор Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Баб’юк М.П. повідомила про те, що в неї оригіналу диплому не має, а в поліцію була передана єдина копія даного диплому. Причиною таємного зникнення диплому може бути причина уникнення відповідальності, однак в такому разі можна тільки уникнути ч.1 ст. 358 КК України, тобто вчинення самої підробки документу, а пані директор «підробний» диплом використовувала не один раз під час свого працевлаштування. Як свідчить практика головне, щоб наша поліція з прокуратурою не взяла до уваги відсутність диплому та не закрила провадження.
Цікавим є той факт, що директор Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола Баб’юк М.П. перебуває в трудових відносинах з Тернопільською міською радою. Трудова книжка знаходиться у відділі кадрового забезпечення міської ради. По працівниках міської ради є також питання, а саме в їх халатності, чому вони не перевірили справжність поданих документів під час працевлаштування ?.З огляду на вище викладене можна зробити висновок, що у міській раді процівтає не аби яка корупція!

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *