Забудова парку”Загребелля”під егідою реабілітаційного центру для учасників АТО

У Тернополі набуває скандалу та резонансу зведення реабілітаційного центру для учасників АТО в парку “Загребелля”.

http://gip.org.ua/2017/10/29/%D0%BB%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%89%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B7-%D0%BC%D0%BC%D0%BC-%D0%BD%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%8E%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F/

Все б нічого, якби разом із центром не зводили декілька багатоповерхівок із підземним паркінгом. Цікавим є той факт, що громадськість м.Тернополя повністю усунули від даного процесу погодження зведення у парку багатоповерхівок. Як завжди, міський голова Сергій Надал під свій із забудовником проект створив комісію із підконтрольних йому славнозвісних людей, які неодноразово були замішані в гучних земельних схемах та скандалах, ці “патріоти” одностайно прийняли рішення на користь забудовника. Хочеться зазначити, що учасники АТО та їх представники, які у Тернополі відомі як громадські діячі участі у сумнівному проекті не приймали, окрім атовців наближених до забудівельника. Депутат міської ради Андрій Шкула, який був присутній на даній комісії, так пояснив своє рішення та позицію:

    -Вся суть, як то кажуть, в деталях. Почались роботи в на Чумацькій і люди висловлюють позицію в Фейсбуці. Хтось щиро, а хтось по роботі. Але через незнання чи з інших мотивів зміщують акценти. Я залишу свою думку про те все. Отож:
– В 2008 році міська рада віддала майже 90 гектарів ТОВ “Інеском”. Депутати тієї каденції активні в ФБ, можна поцікавитись у них чому дали стільки землі (або чому тоді не воювали) під розвалини очисних споруд;
– В 2012 році ділянка остаточно полисіла і стала пустирем посеред парку.
– В 2017 році відбулись зміни до Генплану міста та плану зонування. Ділянку визначили в зонуванні як Г2-Г4. Згідно з законом “Про регулювання містобудівної діяльності” та Зонінгу Г2, на жаль, передбачає: розташування адміністративних, наукових, ділових, фінансових установ, житлових будинків та супутніх до них об’єктів транспортної інфраструктури (місць для паркування).
– В серпні створена комісія щодо містобудівного обґрунтування можливості розміщення на території спорткомплексу для реабілітації учасників бойових дій та житловою забудовою. Комісія не вповноважена щось заборонити чи дозволити, бо можливість будувати передбачена законом. Вона могла рекомендувати. В складі комісії був і я. Спочатку думав голосувати ПРОТИ або не йти на друге засідання комісії, але присутні Атовці та представники їхніх ГО нагадали, що шукати легких шляхів депутатам не варто. Тож пішов і моя рекомендація-позиція стосувалась центру реабілітації. Він має бути збудований, вкомплектований та переданий місту в комунальну власність. Також присутні архітектори наполягли на зміщення пропорції громадської та житлової площі й зменшення поверховості (не всі пропозиції, чомусь, показані в протоколі). Чи міг зробити щось інше чи більше? Можливо.
– В жовтні виконавчий комітет видав містобудівні умови та обмеження на будову. Почались роботи.

P.S. 

31.08.2017р. № 218

Про створення комісії

Для розгляду містобудівного обґрунтування та прийняття відповідного рішення щодо можливості отримання спеціального погодження для розміщення об’єкта на земельній ділянці за адресою вул. Чумацька, 2 рекреаційного комплексу спортивно-оздоровчого призначення з підземним паркінгом та житловою забудовою, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»:
1.Створити комісію у складі:
Остапчук В.О. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова комісії.
Бесага В.Й. – начальник управління містобудування, архітектури та кадастру, заступник голови комісії.
Михайловська І.В. – головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого комітету управління організаційно-виконавчої роботи, секретар комісії.
Члени комісії:
Сінгалевич О.В. – начальник управління екології та природних ресурсів.
Ягодинська М.О. – директор обласної комунальної інспекції охорони пам’яток історії та культури.
Соколовський О.І. – начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.
Кібляр В.Л. – начальник відділу земельних ресурсів.
Солоніна М.Я. – начальник відділу містобудівного планування управління містобудування, архітектури та кадастру.
Захарчук В.В. – начальник служби містобудівного кадастру управління містобудування, архітектури та кадастру.
Протасевич О.Я. – директор КП «Об′єднання парків культури та відпочинку м. Тернополя».
Паньків Н.М. – депутат Тернопільської міської ради, голова постійна комісії міської ради з питань містобудування.
Шкула А.П. – депутат Тернопільської міської ради, голова постійна комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.
Головчак О.І. – голова правління Тернопільської обласної організації Національної Спілки архітекторів України, ГАП ТК ТВП «Тернопільархпроект» (за згодою).
Водоп′ян А.І. – директор ТК ТВП «Тернопільархпроект» (за згодою).
Романів Р.І. – головний інженер КП «Тернопільводоканал».
Якимук В.В. – заступник начальника управління містобудування та архітектури Тернопільської обласної державної адміністрації (за згодою).
2.До роботи комісії залучити представників замовника ТзОВ «Інекском» та проектанта

ТОВ «АБ «Ательєр».
3.Інформацію про результати роботи комісії та пропозиції надати міському голові в термін до 01.10.2017 р.
4.Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.О.Остапчук.

Міський голова С.В. Надал

704 В.Й Бесага

Про затвердження протоколу засідання комісії, створеної розпорядженням міського голови від 31.08.2017 р. №218

Розглянувши протокол засідання комісії, створеної розпорядженням міського голови від 31.08.2017 р. №218 «Про створення комісії», про розгляд містобудівного обґрунтування щодо можливості отримання спеціального погодження для розміщення об’єкта рекреаційного комплексу спортивно-оздоровчого призначення з підземним паркінгом та житловою забудовою на земельній ділянці за адресою вул. Чумацька, 2, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

1.Затвердити протокол №58 від 18.09.2017 р. засідання комісії, створеної розпорядженням міського голови від 31.08.2017 р. №218 (додається).

2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Остапчук В.О.

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *