Як у Тернополі закопують мільйони?

Спостерігаючи за капітальним ремонтом дворів прибудинкових територій окрім радощів очікуваного результату у жителів виникає багато питань щодо виконання робіт. Людей дивують величезні обсяг земляних робіт, використаного щебеню, бруківки. Без потреби переробляють тротуари у ширину як дорога для автомобілів, видаляються десятки дерев, сотні метрів газонів без компенсації видаленого. Проекти передбачають тільки будівельну частину, хоча у багатьох випадках на заміну видалених можна посадити молоді дерева, кущі, газони.
Складається стійке враження, що головною метою таких проектів є максимально збільшення вартості робіт, використання бюджетних коштів. Посудіть самі – основа під стоянку та проїзд риється від 50 см. до одного метра. Біля будинку по вулиці Лесі Українки 1 тільки на стоянку автомобілів загатили щонайменше 100 тонн щебеню, мабуть, для танків. Між будинками вул.. Л. Українки 1 і 5 зробили без потреби тротуари з двох сторін, один з яких функціонально не потрібний, а кошти то списали. Перед капітальним ремонтом не зроблено ремонт підводних комунікацій (водопровід, каналізація, тепломережа …). Тепер при потребі треба буде руйнувати виконану роботу. Стоянка для автомобілів могла бути на третину менша, но бізнес є бізнес.
Виконавцем робіт був пан Швайка. Особливо вдалася робота по видаленню дерев. Якщо дерево заступало на пряму лінію тротуару чи стоянки воно нищилося, або підрізалися корені. Таким чином, було знищено біля 20 великих дерев.
В цілому то було дике видовище, таке враження що головна мета не будувати, а нищити.
Робота по асфальтуванню вдалася пану Швайці не дуже добре. За пару днів після завершення робіт асфальт почав відколупуватися шматками. Та і вода не збігала у визначеному їй напрямі.
У міському управлінні житло комунального господарства курує цей процес пані Ганна Муца. Такі проекти можна назвати екогеноцидними. Якщо взяти порівняння з цивілізованими країнами, то ми виглядаємо повними дикунами.
Шкода, що екологи міської ради усунуті від процесу прийняття рішень та аналізу запропонованих проектів. Тому є пропозиція до пана Надала, щоб   начальник управління ЖКГ  пан Соколовський провів працівникам міської ради початковий курс лекцій по екології та наслідків активної урбанізації по Тернопільськи.

Кошторисна вартість зазначеного проекту 1 млн. 200 тис. Це дуже круто.
Таким чином витрачаються великі кошти міського бюджету без потреби та неефективно.
Для підтвердження викладеного додаємо фото.
Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О.Філь

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *