У Тернопільській мерії постійно крадуть у поліції постійно “розслідують”.. А толку мало!

У тернопільській поліції розслідують справу щодо розкрадання коштів під час реалізації проекту «вишиваної» бруківки. Про це днями заявив головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол. Йдеться, зокрема, про реконструкцію площі в Тернополі поруч пам’ятника Степану Бандері.

Нагадаємо, у березні 2017-го на об’єкті розпочали капітальний ремонт. Чиновники обіцяли постелити красиву кольорову бруківку з орнаментом української вишиванки, зняти старі плити, а також облаштувати зелені газони. Та на ділі «вишиванка» виявилась надто вже «бідною».

Через що тернополяни не раз «натякали» чиновникам і правоохоронцям на те, що реальність не виправдала очікування. Згодом про «відмивання» коштів заговорили і в СБУ. Саме за її матеріалами порушили кримінальне провадження (ч.3 ст. 190 – шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки) за фактом заволодіння коштів місцевого бюджету.

– Інкримінується: посадові особи розікрали частину коштів громади, внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт. Тобто завищили вартість як робіт, так і самого матеріалу. Слідчі вилучили всі документи, допитали всіх осіб, які мають стосунок до об’єкта. Наразі проводять судово-економічну експертизу для підтвердження збитків, – каже Олександр Богомол.

Тепер, за словами очільника обласної поліції, знадобиться час для встановлення розміру вкрадених коштів та осіб, причетних до цього. Крім того, за нашою інформацією, правоохоронці перевіряють й інші об’єкти, ремонт яких здійснювала фірма, що стелила «вишиванку» поруч С. Бандери. Адже, згідно з ухвалою суду, упродовж 2015-2017 рр. фірма освоїла 100 млн. грн. коштів бюджету Тернопільської міської ради.

– Таким чином за орієнтовними підрахунками збитки для міського бюджету становили не менше 20 млн. грн., – йдеться в ухвалі суду.

Цікаво, що одразу після відкриття цього провадження вартість робіт поруч пам’ятника Бандері «подешевшали» майже на 3 млн. грн. Як нам пояснили джерела, дотичні до розслідування цього провадження, відмовившись від майже трьох мільйонів, імовірно, у міськраді таким чином вирішили «врятувати» підприємця і тих чиновників, які опікувались реконструкцією площі. Адже найбільшу відповідальність вони нестимуть у разі, якщо правоохоронці доведуть суму збитків, завдану бюджету. Та якщо гроші вже повернули, то й відповідальність стає менш критичною.

Хоча в міськраді переконують, що несподівана економія ніяк не пов’язана з розпочатим провадженням. Мовляв, це звична щорічна практика.

Так це чи – покаже слідство. Тим паче, що «під прицілом» правоохоронців перебувають об’єкти, які ремонтували рік-два тому. Відповідно буде важко пояснити, якщо раптом чиновники мерії й там зненацька знайдуть «економію».

Джерело: Тижневик “Номер один”

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *