Мати Бога в серці та Віра в бізнесменів у рясах-це різні речі…Віра та парки


Слідкую за черговим протистоянням представників церкви й громади, з приводу намірів побудувати церкву у зеленій зоні на вул. Текстильна,2.
З подивом почитав аргументи представника церкви Володимира Брона. Він стверджує, що у перше чує, що то є зелена зона, ніби не бачить на власні очі дерева та газони. Поділ громади на відсотки вірянин по парафіях подібний на арифметичний звіт соціолога, а не представника духовенства, який має нести у громаду любов та добро єдності між людьми.
Духовенство, забираючи від громади життєвий простір, противників будівництва відразу відносить до язичників та бачить зневагу до релігійних переконань. Натомість, було би краще вибачитись перед людьми за незручності та піти на компроміс: посадити разом дерево миру або створити сквер.
З точки зору принципів духовності, представник церкви п. Брона у своїх виступах поводиться не професійно та не дотримується канонів своїй віри.
Нагадаю історичні факти. Думаю, що пан Брона мав би це знати.

Митрополит Андрій Шептицький у своїй праці «ЯК БУДУВАТИ РІДНУ ХАТУ.» писав: – «Ідеалом нашого національного життя є наша рідна все національна Хата-Батьківщина. Тому й надзвичайно важливо, щоб усе духовенство єпархії якнайправильніше над тим працювало, щоб по нашім силам спричинитися до здійснення цього ідеалу».
Митрополит у своєму житті приділяв велику увагу вихованню духовності через любов до природи, закладав парки та заповідники на власні кошти.
Маючи на увазі велике значення, яке має для науки й культури Українського Народу творення « з цінних закутин нашої землі окремих заповідників, що по всі часи стояли б для наступних поколінь та з яких молодь черпала б любов до рідної землі й навчалася б пізнавати її красу, та творили б спільну національну цінність», було закладено заповідник у горах Горанах поверхнею 255 гектарів, який зараз несе свою духовну функцію.
До представників усіх релігійних конфесій:
Ви вже зменшили площі парків забудовами на кілька гектарів, не створивши нічого на заміну.
І ще важлива інформація для усіх вірянин та для пана Брона
18 червня 2015 року у Ватикані відбулась офіційна презентація першої в історії Церкви екологічної енцикліки Папи Франциска Laudato si’, яка перекладається як «Будь прославлений».
Як повідомляє Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології, Папа Франциск пропонує світу свою нову енцикліку, немов посібник по «Догляду за спільним домом, яким для нас є Земля».
Папа готує читача до сприйняття правди про людину та її місце серед створіння у світлі Писання та Вчення Церкви, щоб донести до розуміння того, що екологічна криза глибоко закорінена в кризі «екології» людини й що вихід з цієї кризи на всіх рівнях починається з глибокого «екологічного навернення» до Бога. Святіший Отець закликає: «порати й доглядати» Божий світ для відвернення небезпеки самознищення людства.
Чи діє церква у відповідності до духовних настанов наших ВЧИТЕЛІВ? Як бачимо – ні.
Переконаний, що такими діями представники церков насправді відгороджують себе від громади.
Приведу факти дій представників церкви у боротьбі за площі під забудову (фото). Дуже шкода, що такі дії насправді не мають відношення до віри та духовності.
Така дія нагадує перетворення церков у духовні супермаркети. Від того духовність не покращується, тільки руйнується.

Голова Громадської організації
«ЕКОАЛЬЯНС» О.Філь 11.11.2017р.

P.S.http://news.mspravka.info/news/174831

Зверніть увагу!

“Комерсант у мантії” із Тернопільського апеляційного суду – Ваврів

Нагадаємо, що 16 грудня 2023 року о 00 год. 56 хв. у Тернополі патрульна поліція …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *