“Правосуддя” по Борщівськи….Гроші і зв’язки вирішують все!

Як уже повідомлялося раніше онлайн журналом “ПРО Те”,  три року тому (після Майдану) директором ДП «Олевське лісове господарство» призначили Олександра Бондарчука. Той одразу відверто почав говорити про «спадок» від попередників: борги, неналагоджена робота, поганий стан підприємства. Як новий керівник, він почав щось змінювати та працювати, аби стан підприємства покращився. Про це засвідчив ледь не весь колектив лісгоспу.

Втім, згодом Бондарчуку призначають з Києва заступником невідомого на той час Валентина Антонійчука. Директор йде у відпустку, а коли повертається, бачить, що у лісі було дуже багато незаконних рубок й пожеж . Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства рекомендував видати догану Антонійчуку, адже останній згідно посадових інструкцій мав запобігти вчиненим правопорушенням у лісі, а також повідомити про це керівництво (чого не було зроблено).

Навіть більше, про причетність до незаконних рубок почали публічно говорити працівники «Олевського лісгоспу» під час зустрічі із заступником голови Держлісагентства Володимиром Бондарем.

Бондарчук виписує заступнику догану, а згодом вирішує звільнити його (за результатами службового розслідування, проведеного обласним управлінням) і робить це публічно при всьому колективі. Проте сам Антонійчук ухиляється від звільнення й заявляє, що його звільнили незаконно, бо він, мовляв, був на лікарняному. Щоправда довідку про хворобу привіз аж із приватної київської клініки. За його словами, йому стало зле, а в місцевій лікарні його, нібито, не бажали приймати. Через що він поїхав брати документ аж до столиці.

 У серпні 2017 року Валентин Антонійчук звернувся до суду із позовом про поновлення на посаді. На його думку, звільнення було незаконне і його змістили з посади через конфлікт із директором лісгоспу Олександром Бондарчуком. Він вимагав скасувати наказ про його звільнення та догану, яка передувала цьому.

Адвокат лісгоспу Любов Карпюк надала копії довідки суду із закладу охорони здоров’я про те, що на момент звільнення Антонійчук ще не був на лікарняному. Він поїхав до лікарів уже після звільнення. Факт звільнення на останньому засіданні засвідчило також три свідки.

Окрім порушень посадової інструкції, сторона лісгоспу заявила й про те, що Антонійчук не відповідає займаній посаді, адже не має відповідної освіти для керування колективом.  Наразі він має ступінь бакалавра в лісовій галузі. Натомість, аби посідати посаду заступника начальника лісгоспу повинен мати повну вищу освіту відповідного напрямку (магістр або мати післядипломну освіту в галузі управління за професією керівника). При цьому необхідно мати стаж не менше двох років роботи на подібних посадах.

Отже, з результатами судового спору Борщівський районний суд зобов’язав держлісгосп таки поновити Валентина Антонійчука на посаді заступника начальника. Також вирішив стягнути з Олевського лісгоспу 35 тисяч 75 гривень та 46 копійок на користь Антонійчука за період вимушеногго прогулу. А також стягнути з держпідприємства 640 гривень судового збору. Рішення прийняв голова суду Павло Чир

А все тому, що Валентин Антонійчук зареєстрований у селі Горошова Борщівського району, де активно займається бізнесом його дружина Оксана Григорків й тримає на собі ледь не всі багатства сім’ї: два легкові автомобілі, має 6 земельних ділянок і добудовує у селі Байківці під Тернополем будинок. Сам Антонійчук теж не бідує. Декларує один леговий Мерседес, три вантажівки (спеціалізовані для вивезення деревини з лісу), будинок у майже 500 квадратів та власний офіс у Києві (більше 100 метрів квадратних). Навіщо такій людині з достатком робота у лісгоспі?

До слова, дружина лісівника є засновницею та керівником приватного підприємства «ВІОКС-2011», якому Тернопільська міська рада у травні цього 2017-го року виділила 2 гектари у центрі міського парку на облаштування спортивно-сімейного відпочинкового комплексу «Топільче»

P.S.Єдине у чому суд відмовив у позові Антонійчука – це у скасуванні догани, яку йому виписали за безділяьність.Чим керувався суддя пан Чир приймаючи таке рішення знає тільки він та пан Антонійчук. Одним словом, яка влада такий і суд!Який суд така і справедливість!

 

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *