Бізнесмен у рясі Анатолій Зінкевич так і не збирається повернути тернополянам 50 соток парку

На своїй сторінці у facebook відомий у Тернополі журналіст Сергій Сінкевич написав:

Судячи з продовження ганебної історії про захоплення землі у тернопільському парку Національного відродження, керівництво церкви почуває себе вище Закону. Ще 19-го жовтня начальник контрольного управління Держгеокадастру Тарас Серетний вручив отцю Анатолію акт і припис з вимогою повернути пів гектара паркової земельної ділянки. Це мало бути зроблено протягом місяця. Минуло вже набагато більше часу… Але паркан як загрібав, так і понині продовжує загрібати 50 соток. Якось, знаєте, не дуже духовно вчиняє Духовний центр…

    Повертаючись до теми забудови парку Національного відродження варто згадати, що територія Свято-Троїцького духовного центру вже перевалила за два гектари і росте в геометричній прогресії, втім, схоже, місцеву владу це абсолютно не хвилює. Воно й не дивно, адже о. Анатолій Зінкевич свого часу благословляв ВО «Свобода» на участь у виборах, а пізніше активно підтримував Надала у ліквідації незаконних культових споруд у парку, який згодом сам же самовільно захопив.

Будуючи собі «придворне царство», о. Анатолій Зінкевич обгородив гектари парку від громади. Настоятель Свято-Троїцького духовного центру навіть придумав схему як по метру-два захоплювати нову територію – він вивів туалети за межі обгородженої території з наміром пізніше перенести паркан знову на кілька метрів дальше. Все це не залишається поза увагою місцевих мешканців, які в шоці від брехні з екранів телевізорів, де в інтерв’ю для ЗМІ святий отець запевняє – за відведені для будівництва храму межі він не виходить.

  19 жовтня 2017року  нарешті було поставлено  офіційну крапку – інспектори контрольного управління Держгеокадастру зафіксували, що Свято-Троїцький духовний центр, що на Злуки, незаконно відгородив півгектара землі у парку Національного відродження… З приводу захоплення складено акт і припис. Керівництво церкви також порушує і цільове призначення культової споруди – одне з приміщень орендує лікар-ортопед… інше  віддане під стоматологію .А ще суворий отець пообіцяв звернутись до міськради, щоб влада додала йому ті 50 соток.

P.S; У громадських активістів виникають великі сумніви, що  бізнесмен у рясі поверне тернополянам частинку паркової зони.

 

 

Зверніть увагу!

“Комерсант у мантії” із Тернопільського апеляційного суду – Ваврів

Нагадаємо, що 16 грудня 2023 року о 00 год. 56 хв. у Тернополі патрульна поліція …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *