Скандал у Тернополі через “розширення” бізнесу сім`ї Романа Заставного

Як уже публікувалося раніше у Тернополі є дуже потужна сім’я «народного» депутата -ресторатора Романа Заставного. Ця сімейка вже встановила на проїжджій частині дороги тимчасову забігайлівку біля бару “Файне місто”, яка переросла в постійну. Всі звернення громадських активістів до міської ради та поліції на явні порушення зі сторони «народних»рестораторів по встановленню на дорозі даної споруди були проігноровані.  Мабуть, така безкарність і наштовхнула веселу сімейку піти далі й захоплювати для свого блага все нові та нові території.

 

Тепер, щоб розширити свій бізнес Роман Заставний надумав перенести трансформаторну “буду”, яка знаходиться в дворі суміжних будинків вул.Шевченка та Кульчицької. Впритул до даної, що існує трансформаторної підстанції знаходиться самочинна добудова( примітка : по дві сторони), що не уможливлює обслуговування самої підстанції. От і «народним» Остапом Бендером разом із ВАТ «Тернопільенерго» була розроблена схема по перенесенню трансформаторної підстанції в інше місце.

 

 

            Про перенесення ,що діє трансформаторної електропідстанції (ТП-42) з двору ТОВ «Україна» (бульв. Т. Шевченка 23) на зелену зону з багаторічними зеленими насадженнями стало відомо в липні 2017 р., коли почалися роботи по прокладанню високовольтного кабелю до ділянки зелених насаджень.
            ВАТ «Тернопільенерго» не врахували, що нова трансформаторна електрична підстанція буде знаходитись впритул до дороги, впритул до пішохідної зони (єдиний прохід мешканців до будинку по вул. Чорновола 2), впритул до бомбосховища, впритул до зони відпочинку хворих лікувального закладу і під вікнами квартир, а також буде знищено багаторічні зелені насадження.
           ВАТ «Тернопільенерго» грубо порушує права мешканців житлових будинків на безпечне проживання нехтуючи тим, що неподалік (на відстані 30 м від місця встановлення нової трансформаторної електропідстанції), у дворі нежитлового будинку за адресою м. Тернопіль, бульвар Т. Шевченка 23, вже знаходиться діюча трансформаторна електропідстанція (ТП-42), для модернізації та збільшення потужності якої є всі можливості та яка знаходиться на достатній відстані від житлових будинків та пішохідної зони.
          ВАТ «Тернопільенерго» обґрунтовує необхідність встановлення нової трансформаторної електропідстанції наявності щільної забудови біля вже існуючої ТП-42, але ця «щільна забудова» зроблена ТОВ «Україна». Ресторан протягом останніх двох років з дозволу ВАТ «Тернопільенерго», але з порушенням правил забудови – добудовані нежитлові приміщення впритул до ТП-42 (не дотримано охоронну зону в 3 метри). Ресторан має намір встановити нову трансформаторну електропідстанцію, щоб збільшити площу зеленої ділянки для ведення бізнесу, що є грубим порушенням прав та інтересів мешканців житлових будинків.
        В даній ситуації захищаються інтереси ТОВ «Україна» і зовсім не враховуються інтереси пересічних громадян.
Були подані мешканцями будинків  прилеглих  територій  колективні скарги до організацій, які повинні були надати дозвіл на перенесення трансформаторної електропідстанції:
1. Начальнику відділу державного архітектурно-будівельною конторою Тернополя. міської ради Гарішному Т.В.
Дозволу не надавалось.
2. Міському голові Надалу С.В. від 14.09.2017р. та 15.11.2017р.
Дозволу не надавалось.
3. Начальнику управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Терноп. області Мельнику П.П.
Дозволу не надавалось.
4. Начальнику управління містобудування, архітектури та кадастру Бесазі В.Й.
Дозволу не надавалось.
5. Звернення до депутата міської ради Шараськіній В.А.
(депутат по вул. Кульчицької 1)
6. 26.09.2017р. озвучували свою скаргу міському голові особисто.  Сергій Надал як завжди  пообіцяв людям, що коло будинку по вул. Кульчицької 1 будівництва ТП не буде. 
7. 15.12.2017р. на сесії міської ради депутати проголосували за створення комісії, що до розгляду питання про доцільність перенесення діючої ТП. Розпорядження міської голови включити при розгляді питання заявників.

 P.S.Люди прийшли на засідання комісії 11.01.2017р. на 11:00 (було повідомлено через телефон.). Голова комісії пан Дроздовський не допустив  людей-заявників взяти участь в засіданні.
В кабінеті голови комісії були всі зацікавлені особи в перенесені ТП це: дирекція розважального закладу «Файне місто», представники міськенерго (головний інженер) та представник проектної організації та представник проектної організації.

А тим часом протистояння людей та тих хто хоче догодити сім’ї Заставних триває.

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *