ТАЄМНИЦЯ «СЛІПОТИ» ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ПОЛІЦІЇ

 

Уже кілька років міські та обласні підрозділи поліції безуспішно розслідують дерибан земель та майна тернопільської громади, масові порушення містобудівного законодавства, таємниче зрізання зелених насаджень. На очах тільки одного покоління містян Тернопіль – місто парків та зелені – перетворюється на бетонні нетрі з будами-складами вздовж залишків доріг. Зелень тернополянам замінює бетонна бруківка та асфальт. Як отруйні гриби, виростають під вікнами тернополян все нові та нові незаконні забудови.

І ось нищення чергової території зелених насаджень в Тернополі підняло завісу таємниці «сліпоти» нашої поліції. Згідно із рішенням Тернопільської міської ради у місті має зникнути смуга зелених насаджень в центральній частині міста по вул. С. Наливайка.

Звичайно, це незаконно, але де ж поліція? Вона, не повірите, схоже вже присутня на цій території. Адже зона зелених насаджень, яка є обов’язковою згідно генерального плану та норм, надається рішеннями Тернопільської міської ради № 7/17/59 та № 7/17/60 від 18.08.2017 р. відповідно гр. Турлаю Олегу Івановичу (повному тезці заступника начальника УПД ГУНП в Тернопільській області) та гр. Зигрію Володимиру Івановичу (теж тезці начальника відділу ЗБДР УПД ГУНП в Тернопільській області) для будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд.

А як же вимоги містобудівної документації, генплану та плану зонування міста? Адже розміщення навіть дозволених там об’єктів можливо тільки через процедуру громадських слухань, а мови про житлові будинки взагалі не може бути. Але саме такі порушення масово розглядає поліція і… не бачить порушень. Чи варто запитувати чому?

Тепер стало зрозуміло, якщо це звісно не чудесний збіг щодо прізвищ, імен та по-батькові героїв нашої публікацій та поліцейського начальства, що порушень при забудові Тернополя поліція й не захоче бачити, бо визнавати свою ділянку незаконною буде важко. Так само, як і земельну ділянку надану прокуратурі біля «Літака». Отож стає зрозумілим, чому звертатись до правоохоронних органів Тернополя та області за дотриманням українського містобудівного законодавства немає змісту.

Знову Тернопільська влада хоче позбавити тернополян надії на бодай якусь справедливість.

Як будемо жити далі, тернополяни?

Джерело:ДемАльянс Тернопіль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *