Про єдність прокуратури, поліції, міської ради та суду

Скандальне будівництво біля «Березілю» розпочали  ще 6 грудня 2017 року. Техніку підготували з обіду і почали працювати, коли люди полягали спати. Мешканці викликали поліцію, але це нічого не дало. Міський голова казав, що допомогти нічим не може, цим мають займатись «правоохоронні органи». Тим часом люди бояться ходити біля свого дому через те, що їм постійно погрожують «тітушки».

Конфлікт забудівника та мешканців біля «Березілю» триває вже давно. Люди скаржаться, що їм неодноразово погрожували фізичною розправою, а біля території постійно чергують десятки чоловіків спортивної статури. 6 грудня обурені мешканці ходили у міськраду, люди вимагали зустрічі з міським головою після засідання виконкому. Просили, щоб хоча б він допоміг вирішити це питання, бо поліція не реагує.

Сергій Надал є головним у місті, невже він не може врегулювати цю проблему? – Міська рада поліцією не керує, – відповів міський голова. – Будь ласка, навпроти є прокуратура, туди й звертайтесь.

Мешканці не задоволені, оскільки прокуратура, поліція і міська рада єдині.

Однак, після початку скандального будівництва біля «Березілю», під тиском громадськості,  слідчі обласного управління поліції все ж таки звернулися із клопотанням про арешт майна до міськрайонного суду.

08 грудня 2017 року, суддя Василь Позняк клопотання слідчого задовольнив, наклав арешт на скандальну земельну ділянку по вул. Миру, 6 біля «Березілю». Заборонив її відчуження, розпорядження, а також саме головне – заборонив її використання для будівництва. За цим посиланням – http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/70815605 можна ознайомитися із текстом ухвали судді Позняк.

Після цього будівництво по суті і припинилося, будівельну техніку було опечатано.

Проте, затишшя біля «Березілю» тривало трохи більше місяця. В двадцятих числах цього року до Тернопільського міськрайонного суду із клопотанням про повне скасування арешту з тої ж земельної ділянки поряд із Палацом культури звернувся директор «Березілю». І вчора, 29 січня, «суддя» Олександр Дуда клопотання директора задовольнив – скасував арешт майна і дав зелене світло будівництву – подальшій реалізації «договорняка».

«Суддя» Дуда, ще один негативний представник Української системи правосуддя, який прийняв, на мою думку, незаконне рішення в супереч інтересам громади.

Слабо віриться в те, що прокуратура області оскаржить рішення «судді» Дуди до апеляційного суду, оскільки прокуратура, суд і міська рада в цьому питанні єдині. Будівництву біля «Березілю» бути!

 

30 січня 2018 року

ГО «Громадський спротив корупції»

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *