Більше десятка АТОвців готові взяти на поруки Михайла Іваненка (ВІДЕО)

23 березня 2018 року слідчій суддя Тернопільського міськрайонного суду задовольнив клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури області та продовжив до 27 квітня 2018 року строк тримання під вартою підозрюваного Михайла Іваненка.

Водночас суд відхилив клопотання сторони захисту про передачу підозрюваного на поруки поручителю Сивирину М.А, повідомили у прес-службі Апеляційного суду в області.

Знаний в Тернополі учасник АТО Микола Сивирин дав коментар журналістам  сайту «20 хвилин» .

– Він мій друг, разом починали з Майдану, – каже Микола Сивирин про Михайла Іваненка. – Коли почались перші «заворушки», він брав активну участь у життєдіяльності і захисті міста, а також пильнував за правопорядком. І добре себе проявив. Коли почалась АТО, Міша активно долучався до комплектування матеріальної частини, часто допомагав медикаментами. Знаю, що він допомагав  добровольчому батальйону  «Айдар». Існує в мене правило: якщо побратими звертаються за допомогою – надавати її незалежно ні від чого. А там вже суд прийме рішення – винен він в інкримінованих йому злочинах, чи ні. Не мені його звинувачувати в даній ситуації – я ж не суддя.  А у ставленні до мене він завжди був порядним. На даному етапі чим зможу – тим допоможу. І йому, і сім’ї – якщо будуть потребувати допомоги.

Пан Сивирин додав, що  затримання Михайла – підстава однозначно, тому буде знову виступати поручителем під час апеляції. Це вже буде третя спроба  взяти на поруки Іваненка Михайла.

Як вперше обирали міру запобіжного заходу Михайлові,  було групове звернення щодо поручительства, загалом його підписали шестеро людей, в тому числі і Микола Сивирин.  Тоді суд відхилив клопотання. Зараз повторно обирали міру запобіжного захисту – поручителем виступав лише пан Микола. Суд знову відхилив клопотання.

Свою підтримку Михайлу Іваненку в залі судового засідання висловив також  екс-начальник добровольчого батальйону «Збруч», майор  Кузяк Володимир. За словами останнього Іваненко допомагав на усіх етапах створення батальйону . Михайла характеризує, як відповідального, дисциплінованого громадянина.

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *