Нардепа Левченко побили люди скандального забудовника пов’язаного з мером Тернополя від «Свободи»

У гучному скандалі зі знесенням гаражів в Шевченківському районі Києва з’явилися нові подробиці.  Нагадаємо, що народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Левченко під час захисту незаконних гаражів від знесення кидався на бригаду демонтажу і навіть кинув в їхній бік «коктейль Молотова».  Виявилося, що в цій історії замішаний близький друг однопартійця Левченко, мера Тернополя Сергія Надала – скандальний тернопільський забудовник Ігор Гуда. 

 Не «Київблагоустрій», а тернопільський забудовник.

 Почнемо з того, у кого в оренді земля під скандальними гаражами.  Київрада віддала ділянку на вулиці Половецької, 25-27 торгового представництва Таджикистану під будівництво.              Природно, власники незаконних гаражів відмовилися звільнити територію.

  У свою чергу Торговельне представництво довірило вести будівництво на цій ділянці компанії «Креатор Буд», яку очолює скандальний тернопільскій забудовник Ігор Гуда.

 Про це під час позачергового засідання комісії Київради з питань законності, правопорядку і запобігання корупції розповів в.  о.  директора КП «Київблагоустрій», депутат Київради Андрій Андрєєв.  Він також надав членам комісії відповідні документи.

 https://youtu.be/4mLd_-2STgA?t=51m18s

«Ось звернення і довіреність Торгового представництва республіки Таджикистан, яка уповноважує підприємство «Креатор Буд» представляти їх інтереси.  І тут мені дещо незрозуміло, так як ця компанія – основний забудовник міста Тернополя, і я думаю, що мер Тернополя Сергій Надал може дати лише позитивні відгуки про цю компанію.  А, якщо ви не в курсі, то Надал є членом ВО «Свобода».  Напевно, це такий збіг обставин », – заявив Андрєєв.

  Він також пояснив, що саме представники компанії-забудовника, а не КП «Київблагоустрій», займалися демонтажем незаконних гаражів на ділянці Торгпредства Таджикистану, в ході якого і стався конфлікт.  За словами Андрєєва, сама ж компанія «Креатор буд» в столиці працює абсолютно законно, маючи на руках всі необхідні дозволи.

 Тернопіль для двох.

Відзначимо, що власника «Креатор Буда» Ігоря Гуда називають «головним скарбником Надала».  Причому, основний забудовник Тернополя і мер міста давно не приховують своїх дружніх відносин.  Вони разом ділять останні ділянки землі в місті, разом сім’ями літають на відпочинок в теплі краї.  Що стосується самого Сергія Надала, то в мери міста висував лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок, з яким він також в дружбі.

 

  Ще цікавіше ця історія стає, якщо вивчити будівельні і фінансові махінації Ігоря Гуди і Сергія Надала в Тернополі.  Разом двоє друзів не соромляться забудовувати паркові зони і навіть площа Героїв євромайдан.  Також мер Тернополя видавав учасникам АТО сертифікати на квартири, які будує компанія «Креатор буд».

  Однак з цієї «благодійністю» виявилося не все так гладко.  За її підсумками поліція відкрила кримінальну справу за злочинною схемою заволодіння земельними ділянками територіальної громади міста Тернопіль.  Також посадових осіб міської адміністрації і міськради звинуватили в порушенні законів про інвестиції, про містобудівну діяльність, порушення «Земельного кодексу».  За даними правоохоронців, вони передали земельні ділянки територіальної громади міста в постійне користування та оренду з метою подальшої їх розтрати з порушенням вимог земельного, містобудівного та іншого законодавства в приватну власність інвесторів, серед яких «несподівано» також виявився «Креатор буд».

 У цій справі правоохоронці провели понад 20 обшуків, в тому числі у Гуди будинку і в мерії Тернополя.  Тобто «солодка парочка» Гуда і Надал – перші в числі підозрюваних.

  Абсолютна «Свобода»

Що в підсумку?  Дуже дивно чути заяви депутатів від «Свободи», що в конфлікті з гаражами в Шевченківському районі Києва винні комунальні служби, які приїхали для знесення гаражів.  Як ми вже розібралися, народний депутат від «Свободи» Сергій Левченко протестував проти будівництва, яку проводить компанія одного мера- «свободівця». Київські депутати цієї політичної сили прямо називали бригаду демонтажу «ТІТУШКИ».  Виходить сюжет комедійного бойовика: депутат від «Свободи» в бійці з «ТІТУШКИ» від «Свободи» кидає «коктейль Молотова», а ті у відповідь розбивають йому ніс. 

Здається, пора б керівництву партії «Свобода» розібратися в цьому конфлікті всередині своєї політичної сили, а не кидатися голослівними звинуваченнями (і запальними пляшками).  Інакше рейтинг партії, яка раніше була представлена ​​в парламенті, впаде ще нижче.  І врешті-решт колись великий політпроект ризикує назавжди зникнути з політичної арени України, запам’яталися лише екстремістськими витівками і такими незграбними ситуаціями, як з Левченко і Надалом.

 Сергій Афонін, для «ОРД»

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *