“Собаки гавкають, а караван іде”. Нові шедеври від Тернопільської мерії

Нещодавно рішенням виконкому затверджено договір який планують укладати між садочками та батьками дітей для оплати освітніх послуг (читай відвідування садочку), які в Україні згідно з законодавством безкоштовні. Управління освіти, знову ж таки посилається на рішення сесії ТМР, про міжбюджетні трансферти. Хочу наголосити, про те, що в рішенні сесії нічого не вказано про обов’язковість оплати таких послуг батьками, більше того батьки не є суб’єктами міжбюджетних трансфертів і ніколи ними не стануть, навіть після підписання договору.

На виконання рішення сесії ТМР управління освіти видає свій наказ, який був настільки неякісний, що навіть працівники управління не могли роз’яснити окремі його положення.

І тепер, вуаля, Управління скасовує свій наказ і видає новий. А тепер запитання до нового наказу:
1. Яким чином батьки мають оплачувати послуги з 1 червня (через те, що їм про це говорять в садочку) якщо наказ виданий у липні?
2. Чому пільгу мають тільки батьки які працюють в приватних підприємців (а як же інші форми господарювання ВАТ, ТОВ, ПрАТ тощо)?
3. Чому у наказі відсутня пільга для тернополян? Згідно з наказом якщо обоє батьків зареєстровані в Тернополі (або один з батьків), а дитина в іншому місці, або не зареєстрована взагалі, то таким батькам доведеться також нараховувати оплату, бо це ніби  то  недо-тернопільська м сім’я?

Я з цього зрозумів одне, що зробити з незаконного напівзаконне не вийде, все одно рано чи пізно (за рішенням судів і т.д.) незаконне рішення буде скасовано і тоді виникне логічне запитання щодо законності дій окремих посадових осіб.
Батькам рекомендую не підписувати незаконних договорів і коректно пояснювати керівникам навчальних закладів що це незаконно і рани чи пізно доведеться відповідати. Керівникам закладів пропоную не брати на себе відповідальність за виконання незаконних маразмів які їм спускають зверху.

Pavlo Ivanechko

Зверніть увагу!

“Комерсант у мантії” із Тернопільського апеляційного суду – Ваврів

Нагадаємо, що 16 грудня 2023 року о 00 год. 56 хв. у Тернополі патрульна поліція …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *