Тернополяни вже звикли та не реагують на корумповану правоохоронну систему ?

 Про ганебну практику тернопільських правоохоронців (поліції та її «процесуальних керівників» з прокуратури) порушувати кримінальні провадження на громадських активістів, які контролюють владу та викривають корупціонерів вже всім відомо. Водночас, будь-які резонансні справи коли представники правоохоронних органів через корупційні дії (які зачіпають інтереси корупціонерів при владі) мали б притягатися до кримінальної відповідальності, залишаються закритими. Відсутність уваги громадськості до таких ситуацій, може призвести до подальшого загострення.

Нещодавно кваліфікаційно-дисциплінарна комісія у Києві, притягнула до дисциплінарної відповідальності заступника прокурора Мукана І. Зловживання службовим становищем, “кришування”місцевих ділків та знущання над підлеглими, примус вчиняти злочинні дії, погроза зґвалтуванням та сексуальними наругами не містять складу злочину?! Справу куплено?

Рейдерство – один з ключових видів діяльності скандального прокурора. За роки роботи була створена схема заробітку на підприємцях. Бізнесмен або погоджується за гроші отримати прокурорський «дах», і його залишають у спокої. В іншому випадку з допомогою прокурорських перевірок бізнес відбирали.

Законодавство характеризує рейдерство як злочинну діяльність злочинних угруповань із привласнення чужого майна шляхом шахрайства, з використанням неправосудних чи сфальсифікованих судових рішень та за співучасті корумпованих чиновників. Суміжними складами злочину, що розглядається, є злочини, передбачені ст. 187 (розбій), ст. 190 (шахрайство), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 206 (протидія законній господарській діяльності), ст. 356 (самоправство). За ступенем тяжкості склад злочину «рейдерство» може бути віднесено до категорії тяжких злочинів, а за наявності особливо кваліфікуючих ознак до особливо тяжких.

Прокурор, також отримував неправомірну вигоду за порушення замовних кримінальних проваджень (справ), тобто брав гроші і за позбавлення від неугодних.

Отже, або показове повторне розслідування злочинів Мукана з усіма посадовими особами поліції та прокуратури, а також порушення кримінального провадження. Або ми взагалі втратимо залишки конституційних прав в нашій країні, а посадовці будуть спокійно красти чи “кришувати”.

Ліля Ціхоцька

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *