Як уникнути покарання: майстер-клас від Марії Бабюк та правоохоронців Тернопільщини

Одними із визначних параметрів оцінки ефективності роботи будь-якої правоохоронної системи є її оперативність та незаангажованість. Лише швидке та об’єктивне розслідування призводить до того, що не лише злочинець отримує відповідне покарання, але й інші потенційні правопорушники утримуються від вчинення злочинних дій.

9 липня 2017 року Головне управління Національної поліції в Тернопільській області порушило кримінальне провадження за ч.2 ст.191 та ч.3 ст.338 (за фактом підробки документів та привласнення чужого майна, зловживаючи службовим становищем). Процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснює Прокуратура Тернопільської області.

Нагадаємо, що йдеться про резонансний випадок використання підробленого диплому про присвоєння наукового ступеню Бабюк Марією Петрівною, депутатом Тернопільської міської ради від ВО «Свобода», директором Галицького коледжу ім.В.Чорновола. При цьому Бабюк М.П. отримувала доплати за науковий ступінь, який їй фактично не присвоювався.
Той факт, що диплом (серія ДК №020120) про присвоєння Бабюк М.П. наукового ступеню кандидата фізико-математичних наук не видавався, офіційно підтвердило Міністерство науки і освіти України.

Наша організація в серпні 2017 року вже публікувала статтю про цей випадок з закликом до правоохоронних органів здійснити досудове слідство у максимально короткі строки, в зв’язку із суспільним резонансом, якого набула ця справа https://www.facebook.com/654797977899888/posts/1481289078584103/

Минув рік з моменту порушення провадження і ми вирішили дізнатись на якій стадії перебуває розгляд справи. Можна лише уявити наш подив коли з відповіді слідчого управління ГУ НП Тернопільської області на наш запит, ми дізнались, що вищевказане кримінальне провадження не те, що не скероване до суду – по ньому ще не оголошено підозру жодній службовій особі Галицького коледжу.

Що це має означати? Невже справа, де доказова база «лежить на поверхні», має таку складність? Чому на затягування розслідування справи не реагує Прокуратура Тернопільської області? Чому кримінальні провадження, у яких фігурують «прості смертні», розслідуються миттєво, а розслідування проваджень стосовно осіб, наділених владними повноваженнями, тягнеться роками?

І, нарешті, головне питання – що це: службова недбалість чи відвертий умисний саботаж? 

 
Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *