«Секрети» і громадські обговорення Тернополя.

 

Близько двох місяців тому в тернопільських ЗМІ з’явилась інформація про те, що «40 відсотків території Тернополя займатимуть зелені зони». Сам міський голова п. Надал прокоментував цю новину в телесюжеті каналу ІНТБ https://www.facebook.com/intb.te/videos/2110575965887245/. Він завірив, що Схема озеленення міста (далі Схема), у якій визначено ці показники, розроблена інститутом «Діпромісто» та пройшла громадські обговорення і затверджена виконавчим комітетом.

Те, що міський голова, інститут «Діпромісто», виконавчі органи міської ради причетні до розробки та затвердження цієї Схеми нас не дивує. Адже, саме зараз поновлено розслідування кримінальних проваджень, які тягнуться з 2014 р., щодо забудови зелених зон Тернополя, фальшування документів та незаконного прийняття рішень за участю саме цих фігурантів. 

Мабуть ця схема, за задумом чиновників, має якось виправдати знищення міського озеленення майже на 60 га, адже у цій документації зазначають про наявність у Тернополі зайвих (тобто, мабуть непотрібних) для мешканців зелених територій.

Не здивувала нас і заява міського голови, що ця схема пройшла громадські обговорення. Але хочеться надіятись, що хоч одну документацію, щодо розвитку міста, наш мер не побоявся подати на відкриті громадські обговорення чи слухання. 

Але поки жодної інформації про дату, час та місце проведення таких слухань на офіційному сайті та в засобах масової інформації ми не знайшли. Як і інформації про громадські слухання по розгляду будь-якої іншої містобудівної документації за час «успішної» діяльності на посаді міського голови м. Тернополя Надала С.В,. В період до каденції Сергія Віталієвича інформація про громадські слухання містобудівної документації є. 

Слід зазначити, що повідомлення про час та дати презентацій та оприлюднення (не громадських слухань) Схеми з’являлись з 10 по 22 січня цього року, які згодом переносились за день-два до призначеної дати, що в кінці кінців втомило фахівців. Але ті хто потрапив на презентацію, а фактично на щось схоже на імітацію розгляду розширеної архітектурно-містобудівної ради, зазначили про неможливість ознайомитись із пояснювальною запискою та на повну невідповідність представлених графічних матеріалів фактичному стану забудови в Тернополі. Проектанти спробували виправдатись, що такі матеріали та показники їм надала міська рада, що і не дивно. 

Звертаємось до усіх мешканців Тернополя по допомогу, а саме, повідомити чи хтось із них, їх знайомих, родичів брав участь у зазначених міським головою С.В. Надалом громадських слуханнях документації «Схема озеленення міста». Де проходили такі слухання, коли та в якій годині, яким чином учасники отримали інформацію про дату, час та місце проведення цих громадських слухань. 

У разі підтвердження, що розповсюджена міським головою С.В. Надалом інформація про проведені громадські слухання стосовно схеми озеленення міста є брехнею, вимагаємо спростувати цю інформацію у всіх засобах масової інформації, які її поширили та на сайті міської ради.

 Автор:  ДемАльянс Тернопіль

P/S;  Як стало відомо із відповіді ТМР за підписом заступника міського голови Сергія Надала Вікторії Остапчук все погоджено (узгоджено) із громадою, та все робиться на користь громади! У цьому можете переконатися самі. Вся бурхлива діяльність ТМР за 8 років в інтересах громади помістилася на пів сторінки

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *