Як у Тернополі місцева влада вшановує пам’ять Симона Петлюри

Міська влада Тернополя та однопартійці голови вшанували пам’ять Симона Петлюри встановленням його погруддя, яке розмістили на практично вже знищеному цією ж владою бульварі, котрий носив славетне ім’я голови Директорії. Погруддя встановили поряд із входом в готель, який з порушенням численних будівельних норм зводять на бульварі. 
Нагадаємо, що дозвільні документи на забудову бульвару дали миттєво, без жодних громадських слухань, при цьому необхідність їх досі вперто заперечують, хоч це і передбачено планом зонування Тернополя. 
Чи міг здогадуватись головний отаман військ Української Народної Республіки, що напередодні святкування століття УНР, славних прадідів великих правнуки погані, продадуть бульвар названий в його честь і дозволять там будівництво готелю. Це притому, що міський голова називає себе націоналістом. 
Освячене місце під будівництво пам’ятника на бульварі спаплюжили будівельники, а освячений камінь викинули на задвірки. Як показують факти, там де пахнуть гроші, совість цих «націоналістів» із команди голови мовчить.
Тут виникає питання, а може громада міста погоджується із знищенням своїх бульварів, а озеленення в Тернополі просто зайве? Чи боролась громада проти брехні голови? 
Звичайно боролась, усіма законними методами! 
Вже було відкрито кримінальне провадження за надання неправдивих даних, тобто за брехню. Але розслідування затягується, а готель замість бульвару уже стоїть. 
Матеріали розслідувань ДемАльянсу Тернопільщини за цими посиланнями:
https://www.facebook.com/ternopil.demalliance/posts/1523885804367150

https://www.facebook.com/ternopil.demalliance/posts/1247345822021151

https://www.facebook.com/ternopil.demalliance/posts/1641423935946669

Перевіряла заяви мешканців також інспекція держархбудконтролю, однак порушень, тобто фактично готелю на бульварі не виявила.
Долучились до знищення бульвару і міські депутати, які тільки зовсім недавно, у квітні 2018 року, своїм рішенням, в річницю століття Української революції, внесли дострокові зміни в містобудівну документацію, а саме, замість бульвару погодили житлову забудову. 
Отже, тепер біля готелю стоятиме «швейцаром» колишній отаман військ Української Народної Республіки, голова Директорії – Симон Петлюра.

ДемАльянс Тернопіль

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *