КУДИ ЗНИКАЄ У ТЕРНОПОЛІ ПАРК «ТОПІЛЬЧЕ»?

Тернопільський ДемАльянс вже писав про знищення парку «Воскресіння» https://www.facebook.com/ternopil.demalliance/posts/1764771636945231 та про забудову зелених зон району парку Національного Відродження https://www.facebook.com/ternopil.demalliance/posts/1867861086636285.

На жаль, не оминули апетити команди Надала і найбільший парк міста – Топільче. 
Схема залишається незмінною. Таємно, без громадських слухань, всупереч генплану міста та волі громади, міський голова за допомогою головного архітектора сприяли наданню ділянок під забудову в зелених зонах парку. Архітектор вносив неправдиву інформацію у висновки управління архітектури, міський голова підписував рішення, а інститут «Діпромісто» самочинно вносив зміни, які подавали як волю громади. 
Згідно із матеріалами генплану, розробленого цим же інститутом «Діпромісто», площа парку «Топільче» у 2010 р. становила 66 га, а уже за матеріалами Публічної кадастрової карти на вересень 2018 р., після бурної діяльності цього тріо, Тернопіль втратив майже 90 тис м кв. території парку.

На підтвердження своїх слів ДемАльянс надає  порівняльну інформацію з матеріалами генплану 2010 р, який єдиний пройшов громадські слухання і був погоджений громадою, та з матеріалами Публічної кадастрової карти, яка показує, які ділянки парку ідуть чи ітимуть під знищення.

Тож тепер тільки від самої громади залежить: 
1. Чи змусять тернополяни голову та депутатів міської ради прийняти рішення про скасування наданих Бесагою В.Й. незаконних містобудівних умов щодо забудови парку «Топільче»?
2. Чи рішення, якими незаконно надані земельні ділянки під забудову, на основі неправдивих висновків Бесаги В.Й, буде скасовано, а земельні ділянки буде повернено в межі парку?
3. Чи буде звільнено від займаної посади Бесагу В.Й?
4. Чи будуть притягнуті до відповідальності Бесага В.Й. та інститут «Діпромісто» за заплановане ними знищення зелених зон Тернополя?

Поки-що ці питання, на жаль, залишаються відкритими.

 

  •  

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *