В Тернополі знищено парк «ім. Т.Г. Шевченка»

Назва статті здивує більшість пересічних тернополян, адже вони досі ходять відпочивати на набережну ставу, острівки, бачать окремі ВІДКРИТІ простори. Попри це жителі міста не здогадуються, що за якихось 7 років діяльності теперішньої міської влади на чолі п. Надалом, ця територія, по усім нормам – уже не міський парк. Скоріше можна сказати, що городяни ходять по залишках міського парку, адже, від необхідного озеленення, залишилось трішки дерев, газонів та клумб. Решту парку складає бруківка, заклади ресторанного типу та захоплені ділянки під об’єкти ЗАКРИТОГО простору (будівлі), які так, чи інакше відносяться до пов’язаних із головою чи його партією осіб.

На даний час, станом на вересень 2018 року, міський парк «Ім. Т. Шевченка», який до приходу на посаду голови С.В. Надала налічував 22 гектари території і відповідав вимогам норм – втрачено. За матеріалами публічної кадастрової карти, парк налічує трішки більше 16 гектарів, майже 30 % парку уже зникло за допомогою запроваджених головою та його командою оборудок. Тепер близько 23 % території складає тверде покриття, переважно бруківка і ті ж не характерні паркам об’єкти ЗАКРИТОГО простору (не дозволені нормами на території парків).

Саме ненормоване (нічим не обмежене) використанням твердого покриття, зокрема бруківки, вбиває баланс води в ґрунті та саму екосистему, або навпаки, під час злив, сприяє постійному затопленню територій. Озеленення на залишках парку уже займає тільки 45% при потребі для міських парків 65-80 %. А прибережна захисна смуга (визначена Водним кодексом України територія) масово забудована недозволеними, з точи зору законодавства, екології та санітарії об’єктами (стоянками автомашин та генделиками), там же розміщені місця зливу нечистот та стоків поблизу позначених чиновниками місць для купання людей.

Як би розпочаті кримінальні провадження у 2014 р. були б уже доведені до логічного кінця, або тернополяни не повелись би на брехню команди п. Надала, − зелені зони Тернополя (парки, бульвари, сквери) було б збережено. А зараз цікаво, чи залишить чинний мер до кінця своєї каденції тернополянам хоч один парк?

 Автор: ДемАльянс Тернопіль

Зверніть увагу!

Підозру у корупції отримав начальник управління Міноборони за активи на 14 млн. гривень

В Україні скандал за скандалом. Спливають усе нові подробиці махінацій із розкраданням коштів у Міністерстві …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *