Сват нардепа Заставного Френдій уникнув відповідальності за знищення пам’ятки археології

Сват народного депутата України Заставного під час будівництва будинків біля «Човникової станції», на вул. Урожайна, 11 в м. Тернопіль зруйнував пам’ятку археології таким чином завдав збитки на 1,4 млн., грн.

В 2008 році ДП «ОАСУ Подільська археологія», після проведення експертизи встановила, що на земельній ділянці за адресою м. Тернопіль, вул. Урожайна, знаходиться двошарова пам’ятка археології Тернопіль ІІІ.

В 2009 році Тернопільська міська рада надала Френдію Роману Дмитровичу, в оренду земельну ділянку площею, 00249 га., на вул. Урожайна, 11, в м. Тернопіль.

В 2012- 2013 роках Френдій Р.Д., на орендованій земельній ділянці на вул. Урожайна, 11, в м. Тернопіль побудував котеджі попередньо не провівши на земельній ділянці археологічних досліджень, таким чином зруйнував пам’ятку археології.

19.01.2015 року ДП «ОАСУ Подільська археологія» проведена оцінка руйнування ново виявленого об’єкту культурної спадщини ( №1685 в Переліку ново виявлених об’єктів культурної спадщини)- поселенні Тернопіль- ІІ в м. Тернопіль по вул. Урожайній, 11, за результатами якої вартість даного об’єкту  становить 1429045,86 грн.

http://ternopoliany.te.ua/zhittya/7214-shche-odyn-hore-biznesmen-vziavsia-za-zabudovu-naberezhnoi-ternopilskoho-stavu-fotofakt

Правоохоронними органами порушено кримінальне провадження за № 1201521001000012 за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.298 КК України «Нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури», однак за результатами як завжди  «об’єктивного», «неупередженого» розслідування кримінальна справа закрита, видно для наших правоохоронців збитки в сумі 1,4 млн., грн., не є збитками та руйнування пам’яток археології не є злочином.

Хтось добряче збагатився на закритті даної справи.

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *