Які судді таке і правосуддя! Сімейний суддівський підряд – сім’я Дуда

     В Україні на протязі багатьох років вже традиційно так склалось, що в органах державної влади та місцевого самоврядування  працюють цілі родинні підряди.  Не виключенням є закрита в більшості для сторонніх осіб судова гілка влади, особливо це проявляється в невеликих містах. Саме в невеликих містах  судова   влада з  незалежної і самостійної перетворилася на родинну безкарну корупційну   структуру, де здійснюється вибіркове  правосуддя..тощо. В судовій системі Тернопільщини працює практично ціла сім’я судді Тернопільського міськрайонного суду Дуди Олександра Олександровича, зокрема:

Дружина: Дуда (Данилюк) Галина Ігорівна, головний спеціаліст Апеляційного суду Тернопільської області

Мати: Дуда Людмила Кімівна, начальник відділу управління персоналом Апеляційного суду Тернопільської області

Батько: Дуда Олександр Петрович, колишній працівник Тернопільської ОДА

Сестра: Дуда Наталія Олександрівна, з 2011 рік по 2016 рік працювала в Апеляційному суді Тернопільської області, та на даний час працює детективом НАБУ.

Брат дружини: Данилюк Михайло Ігорович в якого дружина Данилюк (Чайковська) Марія Володимирівна, працює помічником судді в Тернопільському міськрайонному судді. Тільки суддя Дуда О.О., про це не зазначив в декларації родинних зав’язків судді https://ring.org.ua/vkks/777aabb05e168ef610778efe27edd694fdaffdc0

Згідно з поданою декларацією за 2018 рік   Дуда на правах сумісної власності разом із сестрою Дуда Наталія Олександрівна та батьком Дуда Олександр Петрович володіють  квартирою площею 51,50 кв.м., дата набуття права 12.06.2000р.. 

З 2011-року проживає суддя разом із донькою та дружиною у маленькій квартирі площею 29,60 м.кв., яку їм надав у безоплатне користування власник Данилюк Михайло Ігорьович(брат дружини)

На перший погляд Олександр Дуда – це взірець судді, який  здійснює правосуддя  є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання через  те і проживає на  29 квадратних метрах із сімєю  та виживає на одну зарплату  біля 35 тис.грн. в місяць.

 У 2014 році Президент України Порошенко  підписав Закон України «Про очищення влади» і тоді щоб зберегти свої посади багатьом приходилось переступати через закон.

    Проаналізувавши пресу за останні чотири роки, знаходимо цікаву історію в котрій фігурує суддя Дуда О. О. На сайті «Тернопільський тиждень» є стаття під назвою http:«Надал в дивних стосунках з тернопільськими суддями, якщо вони виносять такі рішення на його користь»  публікована 27 січня 2014 року. В даній статті детально описують рейдерське захоплення (за словами автора статті) магазину «Світоч». Свою роль в цьому відіграв і Дуда О. О..

Наводимо уривок статті «Надал в дивних стосунках з тернопільськими суддями, якщо вони виносять такі рішення на його користь»

«… І найдивніше – цього ж дня, як Надал написав клопотання, 14 серпня, інший суддя Тернопільського міськрайсуду Дуда, який тільки недавно одів суддівську мантію, виносить рішення, яке фактично анулювало рішення свого досвідченого колеги-судді, не здобувши належних доказів (та і як це реально можливо було зробити, коли всі ці події – клопотання Надала, судова справа відбулися в один день) про скасування заходів забезпечення адміністративного позову і наступного дня аукціон відбувається і приміщення магазину «Світоч» продають приблизно за 350 доларів США за квадратний метр.

В той час, як комерційна нерухомість в центрі Тернополі коштує в межах 3-х тисяч тих самих доларів США. При цьому цікавий нюанс – чим керувався апарат суду (а хто там заступник керуючого, ми писали в статті Якщо ваш син працює в суді у Тернополі – ви у виграші? передаючи справу іншому судді? Адже суддя, який перед цим заборонив аукціон, в цей час перебував у черговій відпустці. І наступне слухання по цій справі було призначене на вересень, коли він мав повернутися з відпустки, що є нормальною практикою для судів. Але апарат суду, порушуючи, як ми розуміємо, внутрішні нормативні документи, віддає справу молодому і «зговірливому» судді Олександру Дуді.  І він, як вже сказано, рішення виніс на користь міськради. При цьому рішення незаконне (адже згодом воно повністю було анульоване Львівським апеляційним адміністративним судом (див. док. після статті, в якому все чітко роз’яснено, як “спрацював” тернопільський суддя…)

Така оперативність і дії судді Дуда вражає, чи не так? Як вражають і дії Тернопільської міськради, яка примудрилася продати комунальне майно, навколо якого тривали судові перепитій, і приміщення в готелі «Україна» площею, якої взагалі не існує. …»

Також заслуговує на велику увагу антигромадське рішення  судді Дуди стосовно дозволу будівництва біля ПК «Березіль», попри дію арешту накладеного іншим суддею .  Будівництво біля ПК «Березіль» останній рік є проблемним об’єктом для місцевих жителів, які до останнього пробували відстояти «зелену зону» біля їх будинків. Завдяки “чесному” “неупередженому” Олександру  Дуді забудовники вже довершують будівництво.та мабуть, мають добряче віддячити судді за  рішення іменем України в їхню користь .

Аналізуючи рішення та судові справи Олександра Дуди стає зрозуміло, що міський голова Тернополя Сергій Надал має неабиякий вплив на Тернопільський міськрайонний Суд та суддів. В чому вже неодноразово могли переконатися тернополяни.

На початку 2018 року показовою справою свавілля та безкарності судді Олександра Дуди було його рішення по справі громадських активістів. За домовленістю із Департаментом внутрішньої безпеки поліції та керівництва обласної прокуратури суддя Дуда при обранні запобіжного заходу без вагомих на то підстав опираючись тільки на припущення  та фантазії прокуратури запроторив активістів в СІЗО.

 P/S. Взагалі, важко собі уявити відстоювання будь якої справедливості у судах де осідають  цілими сімейними кланами. Якщо  суддя виносить абсурдний вирок чи ухвалу, яка не піддається здоровому глузду то cпробуйте її оскаржити в апеляційній інстанції де працює родич цього судді. Ось такі реалії.

Далі буде..

 Відомості про  наявні родинні зв’язки;

№ З/П ПРІЗВИЩЕ, ІМ’Я, ПО БАТЬКОВІ СТУПІНЬ РОДИННОГО ЗВ’ЯЗКУ МІСЦЕ РОБОТИ /ПРОХОДЖЕННЯ СЛУЖБИ ЗАЙМАНА ПОСАДА ПЕРІОД ПЕРЕБУВАННЯ НА ПОСАДІ
З ДО
1 Дуда ГалинаІгорівна дружина апеляційний суд Тернопільської області секретар судового засідання 01.07.2010 30.06.2013
2 Дуда ГалинаІгорівна дружина апеляційний суд Тернопільської області старший консультант з систематизації та кодифікації законодавства 01.07.2013 31.03.2014
3 Дуда ГалинаІгорівна дружина апеляційний суд Тернопільської області головний спеціаліст з систематизації та кодифікації законодавства 01.04.2014 23.02.2016
4 Дуда ГалинаІгорівна дружина апеляційний суд Тернопільської області головний спеціаліст 24.02.2016 по т.ч.
5 Дуда ЛюдмилаКімівна мати апеляційний суд Тернопільської області начальник відділу кадрової роботи та державної служби 05.01.2011 21.06.2016
6 Дуда ЛюдмилаКімівна мати апеляційний суд Тернопільської області начальник відділу управління персоналом 22.06.2016 по т.ч.
7 Дуда НаталіяОлександрівна сестра апеляційний суд Тернопільської області секретар судового засідання 03.10.2011 07.10.2012
8 Дуда НаталіяОлександрівна сестра апеляційний суд Тернопільської області старший консультант 08.10.2012 31.10.2013
9 Дуда НаталіяОлександрівна сестра апеляційний суд Тернопільської області помічник заступника голови суду 01.11.2013 07.05.2014
10 Дуда НаталіяОлександрівна сестра апеляційний суд Тернопільської області помічник судді 08.05.2014 30.03.2016
11 Дуда НаталіяОлександрівна сестра Національне антикорупційне бюро України детектив 31.03.2016 по т.ч.

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *