Чи все так неупереджено у справі Геннадія Хамраєва і Олега Худика як заявляє прокуратура?

16 січня у Львові відбулося чергове засідання суду з розгляду апеляції на рішення суду першої інстанції у резонансній справі Геннадія Хамраєва і Олега Худика.

Нагадаю, що Геннадій з березня 2015 року перебував у складі 7го окремого батальйону ДУК ПС та був тричі поранений.

Заказна стаття  на пркурорський лад  про обставини  справи : https://made-inussr.livejournal.com/290268.html

Масово прийшли підтримати побратима представники різних ГО. З самого ранку навколо суду встановили посилену охорону поліції, остерігаючись заворушень з боку активістів.

Захист наголошує, на грубі порушення закону під час слідства та безпідставне кримінальне переслідування. 
Яскраво демонструє позицію Львівської прокуратури порушення законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінального провадження.

ЛЬВІВ . АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД. ГЕНАДІЙ ХАМРАЄВ (МОНАХ).

Опубліковано Оленою Калмиковою Четвер, 17 січня 2019 р.

Краще б вони слідкували за дотриманням законів під час досудового розслідування та належним чином реагували на численні грубі порушення, допущені як окремими слідчими у Львівській області так і самими прокурорами, в тому числі ті, що містять ознаки кримінальних правопорушень.

Цікавим в цьому процесі є одіозна особа потерпілий – депутат від О. Ляшка та підприємець Олег Гентош. Під-час перерви, коли усі вийшли пан Гентош взяв до рук слухавку і голосно промовив: «Роби щось, бо суддя неправильно себе веде». Отже, “потерпілий” відверто продемонстрував тиск на суд! Одразу виник конфлікт між керівником всеукраїнського «Об’єднання добровольців» Оленою Живко та зухвалим депутатом.

Нагадаємо, що Олег Гентош причетний до незаконного видобутку гравію на березі Дністра компанією “Онур”. По цій справі правоохоронцями було відкрите кримінальне провадження. Сам пан Гентош також притягався до кримінальної відповідальності, оскільки побив свого колегу «свободівця» Володимира Коваліва.Кримінальне провадження проти Олега Гентоша відкрито за ст. 125 ч. 1 «Умисне легке тілесне ушкодження».

“Звісно, що мене, як професійного юриста, це заділо. Тож по завершенню судового засідання я увімкнула телефон і спитала кому саме він телефонував? При цьому депутат одразу ж почав себе неадекватно поводити – кричав, що і мені, і присутнім добровольцям заплатили гроші. Я відповіла, що він не має права такого говорити, адже усі присутні воювали на сході країни, вони ризикували своїм життям, але це на Олега Гентоша не подіяло ніяк. Я розумію, що він депутат, доволі не бідний підприємець, та це не дає йому жодного права поводити себе так нахабно з людьми. Звісно, що ми не залишимо ситуацію просто так. Будемо вимагати, щоб за свої слова він вибачився перед добровольцями. Також відповідну реакцію хочемо побачити і від представників партії Олега Ляшка, адже на нашу думку таким людям немає місця в українському політикумі».-каже Олена Живко.

Однозначно це затримання  та притягнення до кримінальної відповідальності хлопців  має на меті продемонструвати  силу прокурорського , судового свавілля. Щоб люди   побачивши беззаконня відносно добровольців, активістів, відчували страх перед  силовими структурами. 

Надіємося, що згортання правозахисної діяльності не відбудеться все одно, якась частина людей буде продовжувати захищати права інших. Але практика показує, що чим сильніші репресії із сторони влади , тим менше стає людей, готових ризикувати своєю свободою або життям заради деяких абстрактних ідей. Так, що саме від нас залежатиме якою буде подальша доля Геннадія та не тільки.

 Далі буде..

 
 
 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *