Чи порішає «Тернопільміськтеплокомуненерго» із місцевою прокуратурою щоб прикрити злочин?

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42018211180000080 від 30.11.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України. (справа №607/1179/19).

29.11.2018 року у Тернопільську місцеву прокуратуру надійшли матеріали перевірки з управління захисту економіки в Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, за фактом зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Тернопільської міської ради, службових осіб Комунального підприємства теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради (код за ЄДРПОУ 14034534) та TOB «Тернопільтепло», під час закупівлі торфу за завищеними цінами.

Встановлено, що 03.11.2016 між КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» та TOB «Тернопільтепло» укладено договір про спільну діяльність, згідно якого сторони зобов’язуються спільно діяти у сфері постачання теплової енергії на базі комунального підприємства із створенням комплексу виробничого обладнання та спільного фінансування цього проекту.

21.02.2018 виконавчим комітетом Тернопільської міської ради рішенням №131 «Про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії» TOB «Тернопільтепло» встановлено тариф на виробництво теплової енергії на рівні 1230 грн. 23 коп. за 1 Гкал (без ПДВ).

Однак, в ході перевірки встановлено, що при формуванні вказаного тарифу, в його структуру закладено завищену вартість палива, а саме торфу.

Зокрема встановлено, що TOB «Тернопільтепло» закуповує торф для виробництва теплової енергії в TOB «Дюшенея» (споріднене підприємство з спільними засновниками).

У свою чергу TOB «Дюшенея» закуповує торф у суб’єктів господарювання, які його видобувають за цінами в два рази або більше разів нижчими.

Довідка: TOB «Тернопільтепло», код за ЄДРПОУ 40639893, зареєстроване за адресою: місто ТЕРНОПІЛЬ, вулиця БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО, будинок 11-А.

Директор – Дмитраш Андрій Юрійович.

Засновники товариства є Білоруська Тетяна Федорівна, Воєводкін Олег Володимирович,  Цапін Олег Станіславович, Лазаренко Юрій Вікторович.

 

Довідка: ТОВ «Дюшення», код за ЄДРПОУ 41209479, зареєстроване за адресою: місто ШУМСЬК, вулиця УКРАЇНСЬКА, будинок 36, офіс 5, Шумського району, Тернопільської області.

Директор: Налівко Юрій Миколайович

Засновники товариства є Білоруська Тетяна Федорівна, Воєводкін Олег Володимирович.

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *