У Справі Хамраєва(позивний “Монах”) і Худенка прослідковується упередженість суддів.

 

Скандальна справа Генадія Хамраєва і Олега Худика, які вже понад три роки потерпають від суддівського свавілля, пребуваючи в СІЗО, набуває продовження.

Один із захисників Роман Бухтояров, розповів журналістам версію подій, якої притримується захист.

Все почалося у 2016 році в Самірському районному суді, де колегія суддів розпочала суд. Колегія суддів розпочала судове засідання де винесла Ухвалу про відмову у дослідженні письмових доказів оскільки такі не були відкриті стороні захисту. Вроді би все добре, але вже наступного засідання, в спосіб непередбачений кримінально-процесуальних законом скасувала свою же Ухвалу. І тут розпочалося судилище.

Потерпілий по справі підприємець і депутат Гентош О. використовуючи свої ресурси почав тиск на суд? Користуючись статусом депутата, в місцевій газеті почав публікації відносно суддів. В результаті довгі 2,5 роки судді продовжували строк тримання під вартою. Судді досліджували явно сфальсифіковані матеріали справи та визнавали їх доказами які раніше відмовилися досліджувати.

Друзі, тільки вдумайтеся, єдиним доказом який доводить вину хлопців в розбійному нападі є покази потерпілого. Слідчі дії в справі проводилися слідчіми які не були в групі слідчих. Ще цікавіше, так званий потерпілий та свідки впізнають хлопців по фотографіям у той момент коли вони перебувають у відділку поліції. А чому ж їх не впізнавали вживу, так як кодекс передбачає?

Відповідь проста. Тому що свідки їх би не впізнали. А по фото легше. На яку фотку слідчий тикнув свідку таку свідок і показав. І ще цікавіше. Жінка пана Гентоша, яка так само є потерпілою, дала свідчення, що у день нападу над нею знущалися та били. Але на наступний день ця пані давала інтервю телеканалу де була повністю ціла та неушкоджена. А це як? І як експерт через три дні після інтервю побачив синці на обличчі?

Отже, захисник вважає, що слідство вдалося до маніпуляцій та перекручує обставини справи.

“Всі продовження строків тримання під вартою супроводжувалися однотипними Ухвалами. І ось апогей судилища: я заявляю клопотання про направлення матеріалів до вищої ради правосуддя стосовно тиску на суддів з боку потерпілого і в результаті судді кажуть, що тиску немає і газети які я додав до клопотання, це видумка сторони захисту. Тобто оригінали газет це так, видуманий доказ. А сфальсифіковані матеріали провадження це доказ. Результат 7 та 8 років тюрми.

Далі апеляційний суд. Засідання проходило в оточенні спецпризначінців. В коридорах суду на одну людину з підтримки припадало 3 поліцейських. Знову маски, балаклави на обличчях ментів. Знову обшуки адвокатів. Знову відмова у зміні запобіжного заходу. Як це знайомо. Але є надія, що 6 березня Вирок Самбірського суду буде скасовано. Є надія, тому що судді апеляційного суду та голова апеляційного суду, який головуючий в нашій колегії, не піддадуться на тиск. Хоча остання поведінка потерпілого по справі пана Гентоша переконує в іншому. Його неадекватна поведінка, яка супроводжувалася звинуваченнями в бік підтримки хлопців, образи на адресу активістів та телефонні дзвінки невідомій особі з проханням повпливати на колегії суддів говорять про інше. Але я дуже сподіваюся що здоровий глузд переможе. І правда буде на боці хлопців. “

Тепер захист проситиме про звільнення на поруки нардепів.

Геннадій Хамраєв – активна молода людина, боровся на Сході України в складі 7го окремого батальйону ДУК ПС, був тричі поранений але завжди повертався на передову. Минулого разу на суд приїхали активісти з різних міст України щоб засвідчити про стурбованість не тільки самим рішенням, скільки великою кількістю, на їхню думку, неправдивих свідчень, на яких базувалося розслідування, і суперечливість в цих свідченнях.

Судова система не змінилася і тому судді за звичкою покривають поліцію і не бояться відповідальності. Усі свідчення з боку захисту були повністю відкинуті суддею . Всі докази проігноровані.

Тому мусимо розуміти: якщо суспільство не посилюватиме тиск – об’єктивного вирішення цієї справи не буде. Ми не будемо миритися з несправедливістю. Разом ми змусимо їх відповісти за жорстокість і знущання над добровольцем.

Просимо прийти  6 березня на суд!

Джрело: pero.org.ua

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *