Хто і для чого розвалив одне з найбільших бомбосховищ в Тернополі

Після початку агресії московії проти України в 2014році гострим питанням стало забезпечення захисту населення від можливих загроз, які можуть забезпечити споруди цивільного захисту – бомбосховища. Однак після проведення обстеження колишніх бомбосховищ, які залишились у спадок від радянського союзу виявлено, що багато бомбосховищ не придатні до використання і зруйновані. Одним з найбільших бомбосховищ в м. Тернопіль було бомбосховище оборонного підприємства «Промінь» на вул. Текстильній 28, яке на даний час знаходиться під ТРЦ «Подоляни», однак дане бомбосховище завдяки  діям  певних осіб заради власного достатку та наживи  було зруйноване.

Історія руйнування бомбосховища розпочалась з 2005 року, після продажу будівлі над ним ТзОВ «Теркурій-2».

За результатами торгів, між ТДНТП «Промінь» та ТзОВ «Теркурій-2» укладено договір купівлі-продажу від 16.12.2005 року, предметом якого визначено Корпус №1: адміністративно-побутовий корпус та  механоскладальний цех, не включаючи приміщення сховища (підвалу), розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. Текстильна, 28.

У 2006 році новий  власник приміщення ТзОВ «Теркурій-2», як замовник розпочав реконструкцію вищевказаної будівлі під торгово-розважальний комплекс. (ТРЦ «Подоляни»)

Під час проведення будівельних робіт останнім було зруйновано допоміжні приміщення та елементи основного приміщення бомбосховища, що привело до порушення цілісності сховища, втрати ним своїх властивостей та подальшого руйнування, а саме:

  • знищена та замуровано два входи з чотирьох, сходові клітини перекриті капітальною монолітною конструкцією;
  • зруйновано зовнішні конструкції повітрозабору режиму вентиляції, а територія його розташування заасфальтована;
  • проведено самовільну реконструкцію огороджувальних захисних конструкцій (розкрито зовнішню стіну споруди, як результат втрата гідроізоляційних властивостей), що привело до порушення герметичності та цілісності сховища.

Дані роботи проведено  в порушення п.1.9 Державних будівельних норм України ДБН В.2.2-5-97 «Захисні споруди цивільної оборони» та «Інструкції щодо утримання захисних споруд цивільної оборони у мирний час», затвердженої наказом МНС України від 09.10.2006 року № 653, відповідно до яких проведення реконструкції діючих підприємств повинно розроблятись завдання на проектування захисних споруд та узгоджуватись з місцевими штабами цивільної оборони. В захисних спорудах забороняється перепланування приміщень, улаштування отворів або прорізів в огороджувальних конструкціях і не передбачений проектом демонтаж обладнання.

В 2008 році внаслідок проведеного руйнування бомбосховище загальною площею 2683,4 м2 було зняте з обліку фонду захисних споруд цивільного захисту Тернопільської області і фактично переведена в статус підвального приміщення.

  Правоохоронцями за фактами руйнування бомбосховища проводилась перевірка, однак  із тільки їм відомих причин  справа була  закрита і винні особи, які зруйнували бомбосховище не покарані.

В жовтні 2017 року після проведеного аукціону підвальне приміщення площею 2683,4 м2 було продане за 3,4 млн. грн.., після чого покупець (інформація про покупця відсутня) в листопаді 2017 року перепродав дане приміщення покупцю Віцінській Наталії Зіновіївні.

Протоколом загальних зборів учасників ТОВ «Дивосад» №12.04.2018 р. від 12.04.2018 р. вирішено питання про збільшення розміру Статутного капіталу ТОВ «Дивосад» шляхом включення до складу учасників Товариства Віцінської Н. З. із внеском до статутного капіталу наступного майна: корпусу №1 (підвального приміщення) під літ. «А» загальною площею 2683,4 м2, що належить на праві приватної власності Віцінській Н. З.

Цікавим є те, що власниця приміщення Віцінська Наталія Зіновіївна, має пряме відношення до власника ТРЦ «Подоляни» (ТОВ «Теркурій 2»), Чубака Василя Володимировича, оскільки вони мають спільне місце реєстрації проживання м.Тернопіль, вул.С. Стадникової, 20, кв.1..

В грудні 2018 року директор ТОВ «Дивосад» Дірявка А. С., звернувся з заявою  до Голови Тернопільської ОДА про надання згоди на виготовлення проекту землеустрою на земельну ділянку площею 0,1936 га за адресою вул. Текстильна 28, м. Тернопіль для обслуговування належного товариству корпусу №1 (підвальне приміщення) під літ. А, А.

А вже в квітні 2019 року голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна своїм розпорядженням від 15 квітня 2019 року №204-од вилучив частину земельної ділянки у Тернопільського державного науково-технічного підприємства “Промінь” та передав її в оренду комерційній структурі. Площа вилученої ділянки – 0,0686 га.

Цим же розпорядженням Степан Барна вилучив з користування технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя (за згодою) земельну ділянку площею 0,1250 га на території Тернопільської міської ради.

Обидві вилучені земельні ділянки загальною площею 0,1936 га з кадастровим номером 6110100000:04:005:0066 голова Тернопільської ОДА передав ТОВ “Дивосад” в оренду на 10 (десять) років (з правом суборенди) для будівництва та обслуговування будівель торгівлі на території Тернопільської міської ради.

Повне найменування юридичної особи та скорочене у разі його наявності ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ДИВОСАД”

 

Ідентифікаційний код юридичної особи 34652760
Місцезнаходження юридичної особи 48720, Тернопільська обл., Борщівський район, селище міського типу Скала-Подільська, ВУЛИЦЯ 9 ТРАВНЯ, будинок 6
Перелік засновників (учасників) юридичної особи, у тому числі частки кожного із засновників (учасників); прізвище, ім’я, по батькові, якщо засновник – фізична особа; найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код юридичної особи, якщо засновник – юридична особа ДІРЯВКА АНАТОЛІЙ СТЕПАНОВИЧ, 14.10.1953 

Адреса засновника: 48720, Тернопільська обл., Борщівський район, селище міського типу Скала-Подільська, ВУЛ. 9 ТРАВНЯ, будинок 6

Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 5600.00

ВІЦІНСЬКА НАТАЛІЯ ЗІНОВІЇВНА

Адреса засновника: 46000, Тернопільська обл., місто Тернопіль, ВУЛИЦЯ СТАДНИКОВОЇ, будинок 20, квартира 100

Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 3403688.00

КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ – ВІЦІНСЬКА НАТАЛІЯ ЗІНОВІЇВНА ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛ., МІСТО ТЕРНОПІЛЬ, ВУЛИЦЯ СТАДНИКОВОЇ, БУДИНОК 20, КВАРТИРА 100.

КИРИК СТЕПАН ОСИПОВИЧ

Адреса засновника: 48234, Тернопільська обл., Гусятинський район, село Малі Бірки, ВУЛИЦЯ С.НАЛИВАЙКА, будинок 14

Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 850400.00

Дані про розмір статутного капіталу (статутного або складеного капіталу) та про дату закінчення його формування Розмір (грн.): 4259688.00

Дата закінчення формування: 19.12.2006

Види діяльності Код КВЕД 46.49 Оптова торгівля іншими товарами господарського призначення (основний);
Код КВЕД 47.19 Інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах;
Код КВЕД 64.99 Надання інших фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення), н. в. і. у.;
Код КВЕД 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна;
Код КВЕД 41.10 Організація будівництва будівель;
Код КВЕД 41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель
Відомості про органи управління юридичної особи ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ
Прізвище, ім’я, по батькові, дата обрання (призначення) осіб, які обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, уповноважених представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи ДІРЯВКА АНАТОЛІЙ СТЕПАНОВИЧ – підписант;
 
ДІРЯВКА АНАТОЛІЙ СТЕПАНОВИЧ – керівник
Дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи – у разі, коли державна реєстрація юридичної особи була проведена після набрання чинності Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” Дата запису: 18.12.2006
Номер запису: 1 636 102 0000 000531
Місцезнаходження реєстраційної справи Борщівська районна державна адміністрація Тернопільської області
Дата та номер запису про взяття та зняття з обліку, назва та ідентифікаційні коди органів статистики, Міндоходів, Пенсійного фонду України, в яких юридична особа перебуває на обліку: ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ СТАТИСТИКИ:
Ідентифікаційний код органу: 21680000;
Дата взяття на облік: 25.12.2006
 
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ЧОРТКІВСЬКЕ УПРАВЛІННЯ, БОРЩІВСЬКА ДПІ (БОРЩІВСЬКИЙ РАЙОН):
Ідентифікаційний код органу: 39403535;
Відомості про відомчий реєстр: (дані про взяття на облік як платника податків);
Дата взяття на облік: 27.12.2006;
Номер взяття на облік: 961
 
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ЧОРТКІВСЬКЕ УПРАВЛІННЯ, БОРЩІВСЬКА ДПІ (БОРЩІВСЬКИЙ РАЙОН):
Ідентифікаційний код органу: 39403535;
Відомості про відомчий реєстр: (дані про взяття на облік як платника єдиного внеску);
Дата взяття на облік: 18.12.2006;
Номер взяття на облік: 19020990
Дані органів статистики про основний вид економічної діяльності юридичної особи, визначений на підставі даних державних статистичних спостережень відповідно до статистичної методології за підсумками діяльності за рік Код КВЕД 46.49 Оптова торгівля іншими товарами господарського призначення
Дані про реєстраційний номер платника єдиного внеску, клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності Дані про реєстраційний номер платника єдиного внеску: 19020990;
Дані про клас професійного ризику виробництва платника єдиного внеску за основним видом його економічної діяльності: 22
Інформація про здійснення зв’язку з юридичною особою Телефон 1: +380354151463

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *