Останній герой Тернопільської міської ради

Відбулися президентські вибори. Думки виборців  розділилися , люди чекають змін. Чи будуть зміни, все залежить від самих людей, а не від новообраного Президента. Багато можна говорити про Україну в цілому, але все буде марно в той час коли на місцевому рівні громади обирають собі царьків та депутатів, які  перетворили органи місцевого самоврядування на майданчик вирішення суто шкурних питань для власного збагачення, вигадуючи різні “блага” для громади, думка якої немає ніякої ваги у вирішенні життєдіяльності міста. Біда у тому, що  сміливих у висловленні своєї позиції тернополян менший відсоток ніж “диванних революціонерів” проти злочинів мера та депутатів. Тому, якщо хочеш щось змінити, розпочни із себе, скористайся своїми конституційними правами, а не покладай надію на Президента. Памятай! Як обираєш, як контролюєш  – так і живеш.

          На своїй сторінці у facebook депутат Тернопільської ради Тарас Білан  написав пост про те, що на сьогоднішній день  представляють собою органи місцевого самоврядування із   керівником  Надалом Сергієм Віталійовичем :

ГО “Тернопільські підсумки” інформують: Тернопільський міський голова Надал С.В. перетворив міську раду в приватну забігайлівку де порушення Закону – не виняток, а щоденна реальність…

«Прикормивши» поліцію та прокуратуру Тернопільський міський голова Надал С.В. сприяє забудові парків, не виконує рішення судів (зокрема по тарифах), створює «дах» для проросійських елементів, що блокують рішення по санкціях проти Сбербанку Росії в центрі Тернополя…
Згідно з законом, кожен депутат ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ звітуватись раз в рік. Та розміщувати свій Звіт, на сайті Тернопільської міської ради.
Однак Звіти, які ріжуть око Сергію Віталійовичу – на сайті не розміщують.
Є така приказка: критика «сонцесяйного» – не до вподоби «сонцесяйному»…
10 днів тому, мною було направлено Звіт, згідно З законом для розміщення на сайті Тернопільської міської ради.
І вже 10 днів Звіт не розміщують на сайті…
Реальність міста Тернополя…

Любіть Тернопіль!
Тримайте порох сухим!

Нище розміщено Звіт, який в порушення Закону не розмістили на сайті Тернопільської міської ради

Вих. №264 від 10.05.2019р.
на лист №657/01 від 24.04.2019року.
Тернопільському міському голові
Надалу С.В.
Для розміщення на офіційному сайті
Тернопільської міської ради

Звіт про роботу депутата по Округу №20 Білана Тараса Богдановича

Громадяни м. Тернополя обирають депутатів міської ради для захисту своїх інтересів, прав та свобод.
Ефективна діяльність депутата визначається двома факторами:
– віра самих мешканців в можливості стати на захист своїх прав;
– здатністю депутата протистояти забудовникам, корупціонерам та організованим злочинним угрупуванням міста по захисту інтересів кожної вулиці, кожного під’їзду кожного мешканця.
Прикладом цього може стати ситуація по вул. Глибокій: де без погодження мешканців та депутата ряд осіб захотіли заволодіти земельною ділянкою для будівництва гаража, розміром 93 метри квадратних.
Якби, я наголошую, якби мешканці таку згоду дали – депутат нічого зробити б не міг. Однак мешканці «вистояли». Результат : рішення про виділення земельної ділянки скасовано.
Користуючись нагодою, звертаюсь до всіх: все можна зробити. Потрібно вірити в першу чергу в себе!
Про матеріальні допомоги, звичайну господарську діяльність, контроль за якістю виконання робіт говорити не буду. Мешканці вулиць Округу № 20 знають.
Швидше, думаю, варто зупинитись на реформах.
На першому етапі їх не повинно бути багато. Вони повинні бути ефективні й відносно швидкі. Зокрема:
      1. Виключна реалізація земельних ділянок, оренди земельних ділянок, оренди та продажу комунального майна через процедуру електронних торгів. Обов’язкова умова — переможець через певний період часу(визначений законодавством) отримує повний пакет документів. А основне не попадає в залежність до чиновника.
      2. Концентрація всіх управлінь та відділів Тернопільської міської ради в одному приміщенні. Економічний ефект тільки від втрат часу, пов’язаних із добиранням працівників з однієї установи в іншу на наради та комісії – колосальний.
       3. Усвідомлення Тернополянами того, що потрібно обирати депутата по Округу з тих людей, що проживають на цьому ж окрузі. Приклад: по 20-ому окрузі в попередній каденції, був не місцевий депутат Лукін. Результат для округу – 0!!!
        4. Оцінювати порядність, господарність людини, яку обираєте. Не дивитись на політичну приналежність. «Вишиванку, як кажуть люди, міняють по декілька разів в день»… Приклад : я, як депутат, виношу проект рішення про санкції проти Сбербанку Росії (біля ЦУМу), в центі Тернополя. В сесійній залі – жодної «сепар — партії»!!! Результат: пів року секретар ради від БПП !!!!! вперто не пропонує дане питання для включення на розгляд … Пробую, як депутат, щоб проголосували «з голосу». Повторюсь: жодної сепаратистської партії в Тернопільській міській раді не має!!! А проект рішення до порядку денного не включають і не голосують!!! Випадковість??? НЕ ДУМАЮ!!! З цього пункту, випливає наступне: хтось блокує реформи?
       5. Станом на сьогодні ми знаходимось в перехідному періоді. Цей період визначається тим, що є значна частина цінностей, які під «дахом Поліції та Прокуратури» розкрадаються невеликою кількістю осіб. Приклад: вирізали 40 сотих парку ім.Т.Шевченка. Поліція кілька днів походила, порушників не знайшла. При цьому, слід зауважити, що ГО «Тернопільські підсумки» подали всі необхідні матеріали про імовірних злочинців. Через пару тижнів, щодо вирізаної земельної ділянки, – оголошують інвестиційну угоду під забудову … Ви запитаєтесь причини? Відповідь проста: будь – яке місто (в т.ч. Тернопіль) може розвиватись з успіхом за умови наявності чесного міського голови – реформатора та порядної, господарської більшості в Тернопільській міській раді. Для Тернополя це 23 депутати… На жаль ми в Тернополі не маємо ні першого ні другого. Причини? Читайте в п.6
        6. Більшість в Тернопільській міській раді формується ситуативно. І як показує практика інколи навіть  в супереч вказівкам політичних партій що делегували депутатів. Станом на сьогодні ця більшість повністю контролюється Тернопільським міським головою. Також міський голова «прикормлює»начальника міської поліції та місцевої прокуратури. Тож будь – які звернення про порушення закону просто пропадають з матеріалів справ. Якщо правоохоронці зацікавляться, я підгадаю їм… Також важливим фактором «тримати депутатів в покорі» є розподіл бюджету по Округах. Якщо депутат «смирний», йому щось «капнуть» за те, що не вбачають порушень по забудові парків біля озера. Якщо ні  працює наступна схема: обіцяють, що дадуть; повідомляють мешканцям, що дадуть (для прикладу на прибудинкову територію Польова, 5). А потім не дають… Мотивують : кошти пішли на зарплату вчителям. При цьому замовчують, що за 3.5 млн. гривень., вмостили бруківку, за кошт міста Тернополя, якомусь ресторану. Або за 3 млн.гривень роблять велодоріжку до вілли можновладця від партії Яценюка, який її (віллу) збудував (або отримав як хабар, або не вніс в декларацію… – 361-1) в водоохоронній зоні Тернопільського озера… і Міністер екології Семерак, в цьому всьому не вбачає складу злочину((((
       7. Розумію, що на мене зараз посипиться шквал критики. Мол, Білан сидить в міській раді та таке пише… Я відповім: що можу – те й роблю для Тернополя… Маєте бажання допомогти, або щось підказати,  буду щиро вдячний.

Любіть Тернопіль!
Тримайте порох сухим!!!
З повагою,
Депутат по Округу № 20 Білан Тарас Богданович

P/S.Скажи ні свавіллю місцевих князьків у парку Шевченка.Підтримай петицію:

https://consult.e-dem.tools/consultations/87?fbclid=IwAR0Yp6sgPCHIoZs7q1kHkkmNjS7C8p2ZswLWMNEWyqlwsaUSFJWef0u3Hpc

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *