Реконструкція човникової станції або як тернополян влада за дурнів має

 Тернопільські журналісти вже неодноразово звертали увагу тернополян на кричущі факти корупції та кругової поруки у Тернопільській міській раді..Один із багатьох епізодів бурхливої діяльності ділків у владі, це котеджі розташовані в прибережній смузі Тернопільського ставу. 

Нагадаємо ,що у березні 2006 міський голова Роман Заставний   підписав рішення за №4/18/97, яким дозволив такому собі суб’єкту підприємницької діяльності Баб’яр Т. П. скласти проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Урожайна, 15 під реконструкцію човникової станції:

http://t-weekly.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=18099:lr-&catid=22:2012-02-26-16-47-30&Itemid=25

Жінка просила в оренду майже півгектара землі на набережній Ставу. Міських посадовців не стримали ані розміри ділянки, ані те, що будова – у парковій зоні та прибережній смузі  ставу. Адже набережна і Став належать до парку “Загребелля”. На п’ять років надали в оренду підприємцю 0,4060 га депутати 4-го скликання міськради на 18 сесії. Мета, йдеться у документах, – реконструкція власних приміщень у “лодочну станцію”.

 Двічі – у 2008 та 2010 р.. – правоохоронні органи та прокуратура  перевіряли, чи будують законно. Але в обох випадках у порушенні кримінальної справи відмовили..Так почалося будівництво котеджного містечка.

–kotedzhi-na-40-sotkah-10209680.html

Перша спроба узаконити розкішні маєтки відбулася ще у березні 2013року.

Кому відали “золоту” землю на березі тернопільського ставу

      На сьогодні, про будівництво котеджів “не відомо” ні Тернопільській міській  раді, ні її структурним підрозділам, ні прокуратурі, ні поліції. Для них там “реконструйовані приміщення в лодочну станцію”.

Отже, котеджне містечко, яке знаходиться в природоохоронній зоні прибережної смуги Тернопільського ставу, збудоване без єдиного дозвільного документа , понакатаній владних ділків схемі — узаконене. 2.02.2018 року земельна ділянка під котеджами площею 0,4060-га рішенням сесії №7/22/69 була надана в оренду ОК”Вінд”.

При складанні 26.06.2018року Акту передачі земельної ділянки  комісія у складі начальника земельного відділу ТМР та двох його спільників,  встановила, що на даній земельній ділянці знаходяться об’єкти нерухомого майна — приміщення лодочної станції, елінги.
Яким чином Котеджі перетворилися на споруди та будівлі лодочної станції мають з’ясовувати не активісти  та журналісти, як воно  часто буває, а так звані правоохоронні органи та прокуратура. Але, мабуть, прокуратуру більше цікавлять активісти ніж оборудки місцевих князьків.

Позиція поліція та прокуратури досить чітка — не надавати рух кримінальним провадженням щодо порушень земельного та будівного законодавства посадовими особами ТМР. Така позиція набагато вигідніша та прибутковіша, ніж служити громаді та дотримуватися букви Закону. Тому підтвердження недавній скандал навколо обласної прокуратури, а саме з екс- заступником обласного прокурора Перча Ігорем Муканом, який кришував схеми мерії та лобіював питання забудівників у судах.

На інформаційні запити від громадської організації щодо дозвільних документів стосовно будівництва котеджного містечка по вул.Урожайній 15,  від структурних підрозділів ТМР надійшла відповідь, що будь яка дозвільна документація відсутня.

На запит про інформацію у відділ ДБК ТМР  щодо декларації про початок будівельних робіт, відсутня. Зате у ДБК ТМР  повідомили, що міститься інформація про зареєстровану декларацію про готовність об’єкта до експлуатації ТП 014211002260(реконструкція власних приміщень в лодочну станцію).

Як бачимо, будівництво котеджного містечка на березі озера де був помічений син Романа Заставного із дружиною (Аліна Френдій) називається реконструкцією приміщень в лодочну станцію.

Роман Заставний бувши мером вкраяв у громади добрячий кусок прибережної смуги Тернопільського ставу, а чинний мер Сергій Надал 8 років легалізовував будівництво котеджів.

 Досить вдало    тернопільським  мерам вдається наживатися  на довірі своїх обранців та бути безкарними. Думай….

 

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *