У Тернополі  відбулась зустріч тернополян  із екс-заступником голови Служби Безпеки України Віктором Трепаком

05.07.2019 р. у Тернополі   відбулась зустріч тернополян та представників громадських організацій   із екс-заступником голови Служби Безпеки України Віктором Трепаком.

Основні  теми, які обговорювалися під час зустрічі:

  • необхідність гуртування патріотичних громадян задля збереження державності в умовах російсько-української війни ;
  • навчання молоді медіа аналізу, тобто верифікація наданої інформації інтернет ресурсами та телебаченням;
  • протидія Медведчуку та його «любим друзям» в скупівлі телевізійних каналів.
  • За інформацією Віктора Трепака: в скорому часі планується (крім Інтеру, ЗІК),  купівля  Медведчуком каналу ICTV. Це призведе до інтервенції 70% інформаційного простору України росіянами в цілому.

Основні питання,  на які відповів Віктор Трепак:

– розслідування справи щодо «чорної бухгалтерії Януковича» і ХТО «стоїть» за її припиненням;

– чому призупинена справа «брильянтових прокурорів» і ХТО призупинив;

–  об’єм проведеної роботи та результати  по  судді-«сіячу» – Зваричу;

– про те Хто  «розсварив» НАБУ та САП;

– дії Медведчука по «пережеребкуванню» до ВРУ.

 

Віктор Трепака зауважив , що  матеріали про корупцію в надзвичайно великих розмірах – зібрано в повному обсязі. Всі процесуальні дії виконано. Однак в «політичного керівництва держави», в особі Петра Порошенка ,  не було бажання  дати «добро» на повноцінну, всеукраїнську спецоперацію арешту топ корупціонерів.

 

Віктор Трепак   брав безпосередню участь в декількох гучних справах, що стали відомими у всеукраїнському масштабі. Варто про них нагадати.

Затримання судді Зварича

На початку грудня 2008 року ГПУ порушила кримінальну справу стосовно львівського судді Ігоря Зварича. Він звинувачувався у хабарництві в особливо великих розмірах. Під час обшуків на робочому місці і в квартирі служителя Феміди оперативники СБУвилучили готівку на суму 1 млн доларів і 2 млн грн.

Суддя втік. Проте 9 березня 2009 року він був затриманий працівниками СБУ.Керівництвом операцієї із затримання хабарника і документацією злочину займався підполковник Віктор Трепак.

Суд засудив Зварича до 10 років позбавлення волі. Звільнився з колонії колишній суддя достроково, відсидівши лише 7 років.

Вийшовши на свободу Ігор Зварич заявив, що його справа була замовленою і звинуватив в цьому тодішнього президента Віктора Ющенка, екс-главу СБУ Валентина Наливайченка, колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка та військового прокурора Анатолія Матіоса.

Затримання генерала Пукача

Підозрюваний в організації вбивства опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе генерал МВС Олексій Пукач з 2003 року переховувався від правоохоронних органів. Тільки в 2009 році його вдалося затримати в одному з сіл Житомирської області.

Участь в розробці операції по затриманню злочинця і діях по самому арешту приймав уже полковник СБУ Віктор Трепак.

Колишній міліцейський генерал Пукач засуджений до довічного ув’язнення.

Справа «діамантових прокурорів»

Кримінальну справу стосовно прокурорів-хабарників було порушено в липні 2015 року. У ньому фігурували заступник начальника головного слідчого управління ГПУ і заст. прокурора Київської області.

Ці «правоохоронці» вимагали гроші і цінності у підприємців за кришування незаконного бізнесу. Під час обшуків у прокурорів виявлені значні грошові кошти, цінні папери, діаманти і кокаїн.

Одним з тих, хто брав участь в затриманні прокурорів-корупціонерів був і Віктор Трепак.

Протягом року з липня 2014 по липень 2015 Віктор Трепак обіймав посаду першого заступника начальника силового відомства по боротьбі зі злочинами корупційної спрямованості.

12 листопада 2015 року  Віктор Трепак написав заяву на ім’я президента Петра Порошенка про звільнення з займаної посади. Причиною свого кроку Трепак назвав «неможливість виконання очолюваним ним спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованій злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна В.М.» Протистояння між вказаними посадовими особами було викликано розслідуванням так званої справи «діамантових прокурорів». Віктор Трепак так охарактеризував цю справу (Дзеркало тижня, 20.11.2015):

Справа «діамантових прокурорів» — це не просто резонансна справа стосовно прокурорів високого рівня. Багато в чому вона визначає подальший зміст боротьби з корупцією в нашій країні, бо вона ламає систему кругової поруки, закритості, недоторканності, яка створювалася й існувала десятиліттями.Треба розуміти, що прокурори, не маючи недоторканності де-юре, завжди були недоторканними де-факто. Кого з прокурорів можна «чіпати», а кого — ні, визначав генпрокурор, від якого вони повністю залежали і якому віддано служили. Такий стан речей давав можливість генпрокурору «панувати» не лише в системі прокуратури, а й в усій правоохоронній системі. І значною мірою — також у судовій системі. Цей та низка інших моментів роблять вітчизняне правосуддя дуже суб’єктивним, коли відповідальність тих-таки корупціонерів залежить не від наявності правових підстав, а від політичного чи особистого інтересу.

Ми пішли на реалізацію матеріалів у цій справі, усвідомлюючи всі ризики і загрози. Адже справа стосувалася не просто прокурорів, а прокурорів найвищого рівня — першого заступника начальника головного слідчого управління ГПУ та заступника прокурора Київської області. Надалі став також відомий позаслужбовий зв’язок фігурантів у цій справі з генпрокурором.

Після своєї відставки з органів генерал-майор пішов на викладацьку роботу в Національну Академію СБУ.

У січні 2019 року Віктор Трепак оголосив про своє входження в команду кандидата в президенти України Анатолія Гриценка. Тоді ж претендент на найвищу державну посаду заявив, що в разі свого обрання готовий призначити Трепака головою СБУ

 

 

Зверніть увагу!

“Комерсант у мантії” із Тернопільського апеляційного суду – Ваврів

Нагадаємо, що 16 грудня 2023 року о 00 год. 56 хв. у Тернополі патрульна поліція …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *