«Робіть сьогодні те, чого інші не хочуть робити, а завтра будете жити так, як інші не можуть» –Іван Чайківський

Іван Чайківський, засновник і директор ТОВ «Корпорації «Агропродсервіс», балотується до Верховної Ради України у 165 виборчому окрузі. «Робіть сьогодні те, чого інші не хочуть робити, а завтра будете жити так, як інші не можуть» – цю фразу пан Чайківський зробив своїм девізом. І для досягнення мети не гребує жодними методами.

Шлях його політичної кар’єри розпочинався з Партії регіонів в Тернопільській районній раді. В січні 2016 р. очолив Тернопільську обласну організацію Аграрної партії України. А вже у 2018 р. Чайківського з гучним скандалом витурили з лав політсили через антистатутну діяльність та рейдерські спроби її захоплення. Рішення про виключення було прийняте ще 13 вересня під час засідання Політичної ради Аграрної партії. Як пояснюють у її прес-службі, в такий спосіб лави політичного формування було очищено від людей Медведчука. Таку відверто зухвалу позицію пана Чайківського, пояснюють його приватні бізнесові інтереси, які він намагається реалізувати через Аграрну партію. Виявляється Чайківський «кинув» Скоцика заради грошей Медведчука, щоб врятувати власний бізнес.

За інформацією з джерел, які заслуговують на довіру, стало відомо, що в бізнесі Івана Чайківського не все так безхмарно. Виявляється, його ПАП «Агропрдсервіс» зараз знаходиться в фінансовій ямі. А через те, що компанія не може забезпечити кредити на суму понад мільярд гривень, реальний її стан схожий до того, яким був переддефолтний стан в іншого агрохолдингу – «Мрія». Тому передача компанії в управління Андрію Барану та так зване «зосередження на суспільно-громадській роботі» є ніщо інше, як спроба уникнути проблем із законом, якщо такі виникнуть.

Ось наскільки велике небажання віддати землі селянам в Козівському районі, що навіть загроза покаранням за фальсифікацію підписів селян його не лякає. Землі вже проходять у звітності як майно Агропродсервісу і під неї вже взяті кредитні зобов’язання.

Нагадаємо, як у 2016 р. громадськість шокувало прізвище першого заступника Тернопільської обласної організації Аграрної партії та голови міської організації АПУ Володимира Мариновського. Цей «аграрій» відомий тим, що в буремні 1990-і роки був одним із тих хто  очолював організовану злочинну групу «Юмакс»,  є другом та політичним протеже Медведчука на Тернопіллі. А, також  відзначився із своєю групою    25 квітня 2014 року біля стін Тернопільської міської ради надавши  підтримку Сергію Надалу.

Олігарх, бос аграрної мафії та політична повія Іван Чайківський, хоче стати народним депутатом і тому розпочав активну інформаційну кампанію задовго до виборів. Заснував сайт Терен, газету “Сільський господар” для маніпуляцій громадською думкою. Він навіть гучно заявляв, що полишає бізнес, щоб зайнятися громадською діяльністю, бо, виявляється, відчув таку потребу (вибори до ВРУ, про які цей одіозний політик давно мріяв). Про його зв’язок з громадськістю відомо на всю Тернопільщину. Незаконна поява свиноферми під Ланівцями, виявлення скотомогильника, факти крадіжки землі, сфальсифіковані договори оренди, боротьба з місцевими селянами, підпали палаток активістів, напад тітушок і все під прикриттям поліції та бездіяльністю обласної влади.

Навіть лановецькі судді, яким так само смердить незаконна свиноферма, двічі давали негативну відповідь поліції і не дозволяли проводити слідчі дії.

Ще у 2012 р. жителі села Настасів Тернопільського району подали позов до Тернопільського міськрайонного суду про заборону діяльності тваринницького комплексу ПАП «Агропродсервіс», що створює загрозу їхньому життю і здоров’ю. Разом із позовом селяни також подали клопотання про заборону діяльності комплексу під час розгляду справи в суді. Про те, що будівництво відбулося з порушенням природоохоронного законодавства, підтверджують результати перевірки проведеної Державним закладом «Тернопільська районна санітарно-епідеміологічна служба» 25.05.2012 та 06.06.2012 р. та висновком ДЗ «Тернопільська обласна санітарно-епідеміологічна служба».

У 2016-р. поліція розпочала досудове розслідування щодо незаконного захоронення мертвих туш свиней поблизу райцентру Ланівці, де люди вимагали закрити місцеву ферму. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування злочинів за ст. 239 ККУ – забруднення або псування земель.

“Ми ідемо на вибори з гаслами: «Землю — громадам! Кошти – громадам! Владу – громадам!». Дуже сильно сказано, але на жаль нічого не зроблено. Брехня заради піару. А те що в селах через “свинство” цього горе-господаря знищується екологія і хворіють мешканці — пан Чайківський воліє не згадувати.

Примітно, що Чайківського представляють виборцям як успішного аграрія. Варто нагадати, що в продукції цього виробника покупці знаходили всіляку живність, яка не має стосунку до свинини. З чого там виготовляють ковбаси та тушонки невідомо. І про це регулярно пишуть в ЗМІ та у соцмережах. Навіть на одному з вітчизняних центральних телеканалів було продемонстровано, що твориться на виробничих потужностях даного м’ясокомбінату та в якій антисанітарії проходить процес і як його працівники перешкоджали роботі журналістів.

Виходить, що кандидат від Аграрної партії дає виборцям свідомо неправдиві обіцянки, коли каже що народний депутат має захистити українця перед корупційним чиновником. Тобто, боротися з діяльністю комерційної структури, в якій він працює. Невже Чайківський обіцяє селянам заради їхніх інтересів пожертвувати своїми. Хто в це повірить? Красива казка, прийнятна хіба що для наївного сільського електорату. Але це не єдина брехня, в якій вже викритий журналістами цей діяч. Яскравий представник Партії регіонів, підпадає під дію люстраційного закону.
Іван Чайківський, сколотив непоганий капітал за рахунок збанкрутілих фермерів, він став таким собі місцевим феодалом, який за копійки змушує працювати місцевих жителів на нього.

Розповідаючи про боротьбу з беззаконням, пан Чайківський сам починає з брехні й тотального порушення закону, такого як непрямий підкуп виборців. Навряд чи вибравши такого депутата, люди можуть сподіватись на реальні зміни. А до яких змін можуть привести ті, хто вже був при владі та просто реалізовував старі, налагоджені схеми, ми собі можемо уявити.

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *