На що розраховують виборці обираючи у ВР суспільно небезпечних елементів?

Одіозний нардеп Олег Барна, своєю поведінкою перейшов всі межі дозволеного. Він неодноразово потрапляв у найгучніші скандали які були топ-темами центральних телеканалів та видань. Був фігурантом кількох кримінальних справ за фактом нанесення ним тілесних ушкоджень. Тож нещасним виборцям округу №167 із центром у Чорткові доведеться знову вибирати. Читайте все найцікавіше з його каденції. Пригоди сільського вчителя у ВР розпочалися з замовного нападу на прем’єр-міністра Яценюка. Цей інцидент затьмарив всі політичні події дня та закінчився для Олега Барни виключенням з БПП. Попри поважний список скандалів до кінця свого віку він, мабуть, залишиться депутатом, який «схопив прем’єра за яйця». Епатажний нардеп, який веде свої виступи у брутальній матюкливій формі Олег Барна, в черговий раз показав всю свою сутність, ставши жертвою гучного скандалу. Про це детально розповіла PolitekA.

 

Після перебування на економічному форумі в Польщі Барна негайно прилетів на голосування у Верховній Раді, як тільки почув про запропоновані журналістами 50 тис. доларів. Відомо, що СМС-повідомлення йому прислали від імені Ігоря Кононенко — довіреної особи Петра Порошенка. Незабаром Барна зрозумів, що це розіграш, він назвав журналістів “жовторотими шавками з каналу 1 + 1”, а також “продажними нікчемними писаками” і “аморальними особинами неукраїнської національності, з брудних морд, яких вилітають брехні, пасквілі й різні надумані та ними ж створені скандали”. У відповідь журналіст Ігор Колтунов назвав такі дії депутата «побутовим фашизмом» і вирішив відвідати Барну з букетом троянд (нагадуючи про зворушливу сцену у Верховній Раді за участю Барни і Яценюка). І тут Барна вчергове прославився на всю Україну, пославши «нах*й» журналіста, а букет троянд депутат таки зламав об  голову журналыста. Навіть регламентний комітет Верховної Ради вказав нардепу Барні на неприпустимість його висловлювань.

Барна називав дебілами і колгоспниками критиків його заяви про тарифи на газ. Депутат порекомендував усім, кому не подобається підняття тарифів на газ, відрізати від опалення кімнати у своїй квартирі. Як завжди це спровокувало бурхливу критику в соцмережах. Крім цього, його політично-громадська кар’єра включає кілька бійок. Опоненти Барни — районні чиновники та колеги по парламенту. Один із них, Юрій Чижмарь, представник радикалів, отримав перелом ребра. Бійка, факт якої сам представник БПП заперечував, відбулася в приймальні телеканалу NewsOne. Але Олег Степанович заперечував бійку, кажучи, що тільки обійняв Чижмаря. Згодом конфлікт просто «зам’яли».

Черговий інцидент стався в ефірі телеканалу “Рада”, де Барна нецензурно висловився про народного депутата Юрія Левченка та розпочав бійку. Барна заявив, що ніхто, крім нього не може говорити про важливі для України справи та назвав свого колегу імпотентом. Після цього Левченко нагадав Барні про його ДТП, як він п’яний врізався в трамвай. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху). Нагадаємо, як активісти перед Радою закидали народного депутата від “Блоку Петра Порошенка” Олега Барну яйцями.

 

Нардеп після оголошення перерви виходив із будівлі парламенту, коли його зупинили активісти, щоб спитати, чому він не голосував за зняття недоторканності з депутатів й арешт. Після чого його просто закидали яйцями. Пізніше Барна показав наскільки він дріб’язкова людина. І написав заяву в поліцію про цей інцидент. І ось найцікавіше — цією справою займалося на той час аж 15 (!) слідчих. А конкретніше: 2 з них — з особливо важливих справ ГСУ НП, 10 прокурорів. А аргументували це так : “особливою складністю справи і необхідністю провести велику кількість слідчих дій”. Може було б краще, якщо 15 слідчих (10 з яких прокурори) займалися б самим Барною та його діяльністтю, адже доказів вистачає з головою. А не тим, що Барну образили.

В ефірі програми “Коментарі” на телеканалі ZIK Барна, назвав кандидата у Президенти України Володимира Зеленського “особиною”, “блазнем олігарха” та українофобом. Як член українського парламенту від провладної фракції може собі дозволити відкрито стверджувати, що виборці Зеленського “нікчеми” та радити їм наїстися “лайна”? А також депутат звинувачував у зраді своїх односельців. Жахає те, що, здається, Барна не бачить в цьому жодної проблеми. Цими “подвигами” протиправна діяльність Барни не обмежується.

Ще у 2009 році – на другому терміні перебування Барни на посаді сільського голови депутати Нагірнянської сільської ради достроково позбавили його повноважень. Верховна Рада тоді створила спеціальну робочу групу, щоб розібратися в ситуації. І от що виявила: Олег Барна (за рішенням суду) періодично незаконно виголошував догани та звільняв працівників. За інформацією прокуратури Чортківського району Тернопільської області у 2008 році Барні пред’явлено обвинувачення у службовому підробленні (ст.366 ч.1 КК) і перевищенні влади та службових повноважень (365 ч. 2 КК України).

Зокрема, Барна приймав розпорядження, які суперечили вимогам законодавства і на які прокурором вносилися протести. Більш того, був замішаний і в «земельних» махінаціях (укладались договори оренди землі із заниженою в десятки разів орендною платою, а також укладались договори з громадянами, котрі ніде не зареєстровані). Порушення з боку Барни були зафіксовані в пояснювальній записці до проекту постанови Верховної Ради про призначення позачергових виборів Нагірянського сільського голови. Депутат намагався оскаржити перевірку та постанову, але безрезультатно. Ще тоді бився Барна  з керівником Чортківської райдержадміністрації Тарасом Капустою,  зі своїм секретарем та із  заступником голови району.
В 2010 р. суд визнав Барну винним за “Умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі” (частина 2 статті 350 КК) і призначив йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі. Далі Олег Барна подає апеляцію, і у квітні 2011 року Гусятинський райсуд частково задовольняє її. Вирок змінено на випробувальний термін на один рік. Але Барна не зупиняється.

У травні 2012 року він знову подає апеляцію – про відновлення пропущеного строку на касаційне оскарження вироку про засудження й ухвали з випробувальним терміном. За наведеними в Судовому реєстрі словами Барни, терміни він пропустив через медичне обстеження і лікування. Утім, суд не сприйняв позитивно ці аргументи. Згідно з декларацією 2017 року, наш герой живе в готелі «Україна», отримує депутатську зарплату, пенсію і, увага, – матеріальну допомогу від управління соціального захисту населення рідного Чортківського району Тернопільської області. У декларації зазначено, що Барна зберігає вдома 26 тисяч доларів та 92 572 грн. у нього на банківському рахунку.

Отже, єдине, чим реально відзначився за весь час своєї законотворчої діяльності народний депутат від «БПП» Олег Барна, — численні провокації та резонансні бійки. Така активна професійна діяльність українського депутата прекрасний приклад для виборців. Адже заради цього він йшов в ВР? Зрештою, народ має таку владу, на яку заслуговує, якщо найвищі показники популярності на окрузі мають аферисти та злочинцы.

Кажуть Барна знову подався в народ на рідній Тернопільщині. Можливо такому горе-депутатові краще залишатися в парламенті?

P.S.

Степан Хмара:”Те, що відбувається в українському Парламенті зараз – це огидно. У ньому засіла нахабна, ненаситна, брехлива, малоосвічена шпана, як депутат Олег Барна. Звичайно, там є гідні люди. Але їх дуже мало. Це скликання Верховної ради може лише нашкодити Україні і українцям. Оскільки ці горе-депутати голосують то, що замовляє олігархічна мафія. А не карають, тому що олігархи хочуть мати продажних депутатів “

Зверніть увагу!

Переправляли чоловіків за кордон: на Чернівеччині затримано поліціантів із Тернополя

За роки жорстокої війни багато хто з тих, хто добровільно вирушив на фронт, були поранені …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *