Зелена зона навпроти магазину «ПРОГРЕС» вся запланована під забудову – 60 сотих!

Зелена зона навпроти магазину «ПРОГРЕС» уся запланована під забудову – 60 сотих! Тернопіль крутий!

Мова іде про зелену зону (60 соток), яка закладалася як сквер, навпроти магазину «ПРОГРЕС» між вулицями Слівенська, Монастирського, Малишко.
Ця площа не давала спокою ділкам із міської влади та будівельникам. У результаті її надали в оренду нашому «патріоту» – будівельнику п. Лило В.Ї. Громадськість була категорично проти. Це питання неодноразово піднімалося на сесіях міської ради.
На одній з сесій пан Лило заявив, що там забудови не буде, а Надал С.В як завжди  пообіцяв розірвати договір оренди.
Однак Сергій Віталійович  того не зробив,  не дивлячись на свої обіцянки навпаки  продовжив договір двічі у 2016 році і у 2017 році (інформація з містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва).
Ця ділянка навмисно не доглядалася та була у захаращеному стані. 
Два роки по тому невідомі зрізали усі 40 річні кущі – дерева , тобто ділянка готувалася під забудову.
Нещодавно стало відомо що 08.10. 2018 року начальник управління архітектури Тернопільської міської ради Василь Бесага підписав містобудівні умови та обмеження для проектування об’єктів будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Екс-податківець Сергій  Надал та забудівельник Лило цим вчинком показали що для них немає Тернополя з мешканцями, для них Тернопіль суто територія бізнесу.
А також  засвідчили, що не мають людської гідності, поваги до людей. Вони не поважають людські цінності.

Як таке можливо, на «законних» підставах планувати нищення зелених зон Тернополя десятками гектарів? Усе дуже просто. Міський голова Тернополя  Сергій Надал з початку своїй каденції не мав бажання проводити   інвентаризацію зелених зон, визначити площі, координати та надати їм статус недоторканості.
Тому зелені легені Тернополя по факту існують, а для влади їх немає.
Причиною таких зухвалих дій є зміни до Генерального плану Тернополя,  де десятки гектарів не визначених владою зелених зон, парків, скверів заплановано під будівництво. Прогрес – маленький приклад.
Як це сталося? Зміни до Ген. Плану ретельно обговорювалися усіма фракціями та громадськістю,  ми були на всіх засіданнях..
Ми запропонували відновити межі парків, та визначити існуючі зелені насадження на ген. плані, у тому числі «Прогрес». Майже по усіх питаннях досягли згоди. Єдине, по парках  міський голова доручив голові земельної комісії Андрію Шкулі терміново провести комісію і розглянути кожну ділянку (бо відчужені площі парків вже були пошматовані на багато ділянок для продажу)
Комісія пройшла чудово, були усі. На диво ми по більшості ділянок досягли згоди. Протокол відразу надали пану Надалу
Початок сесії зробили так, що ніхто не бачив порядку денного. 
Але, Шкула побачив, що питання від громадськості не включені для розгляду на голосування. Задав питання в голос – на що Сергій Віталійович відповів – нічого страшного вирішимо у робочому порядку. Це було повне ігнорування інтересів громади Тернополя, як завжди пан  Надал  вкотре обманув.
Рішення про прийняття змін до Генерального плану було прийняте миттєво контрольним пакетів голосів кишенькових депутатів Надала.
Тому шановні тернополяни не дивуйтеся, що у вас під вікнами почнуть різати дерева.
Не можна звикнути до того нахабства, цинізму, зневаги до інших.
Сергій Віталійович – особисто для Вас – не варто звітуватися що ви посадили 4 тис дерев, при тому що Ви їх нищите гектарами.

 ГО «ЕКОАЛЬЯНС»

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *