За що насправді у Тернополі запроторили за ґрати представника ТОВ”Алігатор ІІ” В.Борисова?(Відео)

У Тернополі значного суспільного резонансу набирає нещодавнє затримання 24 вересня бізнесмена В.Борисова, який нібито вимагав у забудовника 25 тисяч американських доларів та декілька квартир у новобудові.

 Сумнівний тернопільський інтернет-ресурс realno.te.ua(ТУТ) вже встиг охрестити бізнесмена громадським активістом та розповсюдити замовну та завідомо неправдиву інформацію про обставини затримання В.Борисова, змішавши все із їх  “розумінням”  громадського активізму, до якого затриманий взагалі стосунку не має.

Як все відбувалося  насправді. Хронологія подій.

29.12.2001 р. Прохоренкову Ігорю Васильовичу належала тунельна піч під літ. “К”, що розташована за адресою м. Тернопіль, пров. Цегельний, 1, загальною площею 1402,70 кв.м.

У 2005 р. згадувану вище піч, задля відчуження її частини, розділили на дві. Зокрема, на тунельну піч під літ.”К”, площею 964.20 кв.м., та на тунельну піч під літ. “К”, площею 484.20 кв.м., загальна площа яких склала 1448.40 кв.м. (збільшення площі відбулося за рахунок реконструкції приміщень, погодженої рішенням виконкому ТМР № 927 від 27.07.2005 року, загальна площа збільшилась на 45.7 кв.м.).  

 22.11.2005р, Прохоренков Ігор Васильович подарував ТОВ «Агігатор II», в особі директора Волинця В.Р.,  тунельну піч під літ «К», площею 484,20 кв.м., що розташована в місті Тернополі по провулку Цегельний №1 (договір дарування тунельної печі зареєстрованого в реєстрі під номером 10794).

Після даного правочину у власності Прохоренкова І.В. залишилась лише частина тунельної печі, площею 964,20 кв.м.

23.04.2018 р. Прохоренков подав заяву  в Управління містобудування, архітектури та кадастру ТМР на видачу містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва та долучив недійсне реєстраційне посвідчення на об’єкт нерухомого майна, оскільки на той момент він вже не був власником всієї тунельної печі.

На підставі згаданої вище заяви Прохоренкову були видані містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва – реконструкція власних будівель та споруд під багатоквартирний житловий будинок за адресою пров. Цегельний, 1., м. Тернопіль, затвердженні наказом управління містобудування, архітектури та кадастру №114 від 13.04.2018 року.

ТОВ “Алігатор ІІ”, як співвласник частини тунельної печі під літ. «К», не надавало будь-яких згоди на реконструкцію належної йому частини тунельної печі.

27.08.2018р. смикалистий забудовник  подає до Відділу державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради заяву про видачу дозволу на виконання будівельник робіт, на реконструкцію власних будівель та споруд під багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та  житловим будинком спеціалізованого типу (гуртожиток).

До цієї заяви було долучено  копію реєстраційного посвідчення на об’єкт нерухомого майна загальною площею 1402, 70 кв.м, датованого від 26.11.2001 р.

Тобто, Прохоренковим  умисно долучено недійсні документи, бо, як згадувалось вище, ще 22.11.2005 р. на підставі Договору дарування тунельної печі, зареєстрованого в реєстрі за №10794,  останній подарував ТОВ «Агітатор ІІ» тунельну піч під літ «К», площею 484, 20 кв.м.

Крім того, Прохоренков не долучив  до заяви згоди ТОВ «Алігатор ІІ», як власника частини приміщення, засвідченої у встановленому законодавством порядку, на проведення будь-яких будівельних робіт щодо реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

У 3-му кварталі 2018 р. Прохоренковим І.В. як замовником, ОК “ЖБК” Меркурій Вест” як інвестором та ПП “Меркурій-Вест ” як підрядником, на місці усієї тунельної печі, в тому числі на  площі 484, 20 кв.м.,  яка належить на праві власності ТОВ “Алігатор ІІ”, розпочато будівельні роботи на підставі незаконно виданих містобудівних умов та обмежень.

У ході підготовки до будівельних робіт та самих будівельних робіт Прохоренков І.В. протиправно заволодів власністю ТОВ “Алігатор ІІ”, а саме – тунельною піччю під літ «К», площею 484, 20 кв.м., та знищив її з метою будівництва на її місці багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та житловим будинком спеціалізованого типу (гуртожиток), що завдало значної шкоди інтересам ТОВ “Алігатор ІІ” , як власнику приміщення.

Саме такі протиправні  дії із сторони  Прохоренкова Ігоря Васильовича спрямовані на використання площі 484.20 кв.м без згоди власника ТОВ «Агітатор ІІ» у своїх корисливих цілях і слугували  у написанні останнім із власної ініціативи  12.09.2018р. боргової розписки В. Борисову (примітка: довіреність ТОВ «Алігатор ІІ» від 05.01.2017р. видана Борисову Валерію Олександровичу на представництво інтересів) на суму 100 тис. дол. Найцікавіше, що Ігор Васильович чемно, добровільно та без примусу виплачує свої боргові зобов’язання, виплативши аж 78 тис. дол.

11.09.2019р. за порадою, як то кажуть, друзів із силових структур,  Прохоренков  звернувся в Тернопільське обласне СБУ із заявою про «вимагання» та набуває статусу потерпілого.  Виходить, що у Тернополі стає дуже модно бути потерпілим, якщо не хочеш віддавати борг або хочеш комусь помститися. А ще на цьому статусі у Тернополі можна добряче підзаробити, якщо ти  забудовник та отримати зелене світло від певних структур на свою бурхливу незаконну діяльність.

 Наш «Потерпілий» нічого не згадує про скарги, написані відповідно до законодавства, для захисту прав і законних інтересів ТОВ «Алігатор ІІ». Не згадує про позов, який до нього готується, про відшкодування збитків і стягнення коштів, тощо. Мабуть, у цьому випадку нікого не цікавить діяльність Прохоренкова, адже  Валерій Борисов цікавіший або неугодний.

Далі буде…

P.S. У 2016 році Прохоренков Ігор Васильович здійснив  самочинну надбудову бару «Корона» по вул. Живова, 7. Надалі, щоб уникнути відповідальності за самовільне будівництво, за заявою того ж Прохоренкова працівники УСБУ у Тернопільській області провели «блискучу операцію» із затримання начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції на «хабарі» 50 тис.грн. Після цієї події Прохоренко безперешкодно завершує та узаконює самочинне будівництво, отримуючи зелене світло на інші подібні незаконні дії…Думайте …

 

 

 

Зверніть увагу!

Влада прагне змусити українців чимшвидше повернутися до України

Консульства не обслуговують чоловіків призовного віку. Чи законно це? Пізно увечері 22 квітня українські ЗМІ …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *