У центрі Тернополя звели “тимчасову споруду”.Плата за аренду території лише 19,15 грн/м.кв.(Відео)

На своїй сторінці  28.10.2019р., тернопільський активіст Олег Синовець виклав у соцмережі facebook відео. На камеру активіст повідомив, що, згідно з офіційними даними Тернопільської міськради, двоє підприємців, які встановили в центрі міста на вулиці Чорновола тимчасову споруду з явними порушеннями та сплачуватимуть за оренду території лише 19,15 грн/м кв:

1️⃣1️⃣4️⃣9️⃣ грн в місяць за 6️⃣0️⃣ м.кв. (19,15 грн/м.кв)Саме стільки два підприємці будуть сплачувати за оренду в нововстановленому МАФі по вул.Чорновола. І це не жарти, це тернопільська реальність, коли вартість оренди 1 м.кв. в самому серці файного міста менша 1 долара.Відповідь на інформаційний запит у першому коментарі. #крадеалещосьробить

Опубліковано Олегом Синовцем Понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Олег Синовець наголошує про порушення в розміщенні МАФУ та низьку суму сплати оренди – 1 149 грн в місяць за 60 м кв. (19,15 грн/м кв). Саме стільки двоє підприємців сплачуватимуть за оренду в нововстановленому МАФі на вул. Чорновола. Це  така тернопільська реальність, коли вартість оренди 1 м кв. в самому серці файного міста менше ніж 1 долар. Людей обурило те, який прибуток йде місту від оренди споруди в самому центрі. Не можна сказати, що сталося щось дуже незвичне. Адже в мерії давно плюють і на закони, і на єдиний архітектурний стиль історичної частини міста. Так що явище це хоч і ганебне, але давнє.  Ця “тимчасова споруда” на вул. Чорновола зводилася настільки нахабно, що просто всіх шокувала. Один з підприємців, Василь Ласій, розслідування, яке проводив активіст, не вважає за належне. І каже, що корупцією не займається та не давав міській раді ні копійки. Зазначає, що отримали дозволи на встановлення, видані на сесії Тернопільської міськради. А звинувачення про те, що тимчасова споруда розташована на фундаменті, вважає неправдивими. Каже, що основу об’єкту вони залили бетоном. Бо це ж скляна споруда, яка не може бути розміщена просто на землі. Пан Василь міг підтвердити або коректно спростувати інформацію по суті. Але вибрав тактику “найкращий захист — напад”. Він сказав, що активіст ображає підприємців і йде на конфлікт, вбачаючи у цьому власну вигоду. Сам підприємець щасливий, що все обернулося на його користь. Адже дозвіл від міської ради — документ, який по суті дає старт кожній новій забудові.

P/S. Нагадаємо, що в грудні 2018 р. Тернопільською міською радою було прийнято рішення щодо внормування  деяких правил розміщення тимчасових споруд на території міста Тернополя. Відповідно до цього рішення, договори про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасових споруд, укладені із суб’єктами господарювання, які розмістили тимчасові споруди на газонах, тротуарах, в охоронних зонах інженерних комунікаціях, зупинках громадського транспорту та ближче, ніж, 50 м до загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах, – поновленню не підлягають. 

Але ділки із ТМР не згадують про будь-який контроль за виконанням суб’єктом підприємницької діяльності  умов паспорта прив’язки при встановленні малих архітектурних форм, відповідно до порядку, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 244 від 22.10.2011., та вживання певних заходів при виявленні даних порушень.

А також умисно не зазначають про будь-який контроль за належним виконанням суб’єктом підприємницької діяльності пункту 4.5.5 умов Договору строкового сервітуту, де вказано про заборону будь-якого будівництва.

Тому і не дивно, що попри всілякі рішення/розпорядження про впорядкування (ТС) за підписом міського голови – це є «фількина грамота». Такі дії ТМР спрямовані аж ніяк не на  впорядкування розміщення тимчасових споруд у м. Тернополі, а для отримання   більш значної неправомірної вигоди за надання дозволів та погоджень. Одна із таких, так званих впорядкованих «тимчасових споруд», що була встановлена на вул. Чорновола, є капітальною та не відповідає вимогам паспорта прив’язки. Встановлена із порушенням Договору строкового сервітуту.

Мало того, що ТМР надала дозвіл всупереч своїм голослівним заявам про впорядкування, так ще і горе-підприємці зводять капітальну споруду, знаючи про відсутність будь-якого контролю зі сторони ТМР, поліції та прокуратури. А надалі Василь Ласій та Юрій Лихач порішають довгострокову оренду землі, а громада знову через дії ділків ТМР втратить в обхід аукціону клаптик “золотої” землі у центрі міста. Далі буде…

 

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *