ДТП з тещею Притули: як бізнес-вумен уникає відповідальності

У Києві хочуть зам’яти трагічну ДТП через зв’язки в СБУ. Про це розказав адвокат потерпілих Юрій Сухов у програмі «Після всього» на «24 каналі». За його словами, на хід розслідування можуть вплинути ті факти, що вона нібито переплутала педалі та має якесь захворювання. Згодом адвокат повідомив про блокування відео його інтерв’ю. Так, відео вийшло в ефір 10 грудня а наступного дня його заблокували. « Хто може бути зацікавлений в цьому — питання не виникає», — сказав адвокат. Захист потерпілих каже що слідство приховує від них матеріали кримінальної справи. «Нам досі не надали необхідні матеріали, щоб ми могли зібрати докази. Хоча ми просили їх офіційно. Фактично від нас приховують матеріали провадження»,— наголошує Сухов.

Нагадаємо, 22 серпня в Києві, теща Сергія Притули та нардепа-мільйонера Віталія Хомутинніка Лілія Сопельник, збила жінку і дев’ятирічного хлопчика. Після ДТП жінку і дитину довелося діставати з-під автомобіля. Обидва постраждалих — і мама і дитина знаходилися в тяжкому стані. У жінки роздроблені ключиця і таз, черепно-мозгова травма, сильно постраждали внутрішні органи. У дитини зламані ребра і струс мозку. За словами адвоката хлопчика передчасно перевели з реанімації в звичайне відділення проти згоди батька. «Видно вирішили що треба скоротити термін лікування, адже він впливає на ступінь тяжкості тілесних ушкоджень», — написав на своїй сторінці Сухов.

Адвокат розповів, що суд відбувся без відома потерпілої сторони. Слідчий не повідомив стороні захисту, яка підозра буде вручатися винуватиці аварії, а також коли їй буде обрано запобіжний захід. В результаті захист позбавили можливості взяти участь в судовому засіданні і відстоювати свою позицію. Як з часом з’ясувалося, слідчий підготував клопотання про арешт водійки. Однак прокурор не захотів підписувати й сказав переробити на нічний домашній арешт. Адвокат написав запит до прокуратури з цього приводу, однак відповіді так і не отримав. На той час потерпілі знаходилися в критичному стані. Крім того, в матеріалах справи є довідка про захворювання Лілії Сопельник. «Там дійсно є інформація про хворобу з якою не можна отримувати водійське посвідчення. Вона знала про це, адже ще до ДТП зверталася до лікаря. А значить, не повинна була сідати за кермо. Це вже обтяжуюча обставина»,— наголошує правозахисник. Також, на думку адвоката, рідні Сопельник не поспішали пропонувати допомогу. Зараз вони перерахували на банківський рахунок 200 тисяч гривень. Всі гроші пішли на лікування. Лілія Сопельник родом із Донецька. Вона володіє кількома фірмами разом із чоловіком. Сфера діяльності їхніх компаній — будівництво, нерухомість, торгівля. Лілії належить компанія «Візит» яка займається орендрю і управлінням нерухомістю. Разом із чоловіком Віктором Сопельником, володіє компанією ЮТІБІ ТРУП. Фірма займається оптовою торгівлею деревом, будівельними матеріалами та санітарно- технічним обладнанням. Також сім’я Сопельник числиться серед засновників будівельної компанії «Торг- Альянс». Це будівництво житлових і не житлових будівель. Молодша донька, Катерина, вийшла заміж за шоумена Сергія Притулу. Старша донька, Світлана, стала дружиною мільйонера і депутата Віктора Хомутинніка. Судячи з його декларацій, дружина заробляє мільйони, а також є власницею величезної квартири і будинку. Чоловік Лілії, Віктор Сопельник, родом з Росії. Був членом політради партії «Удар» Віталія Кличка. Також був в партії «Трудова Україна» і «Партії Регіонів». А ще, помічником народного депутата-зятя Віталія Хомутинніка.

Сподіватися на справедливе розслідування гучної аварії не варто.

Захисники стурбовані, що спираючись на фізичний стан Сопельник можуть визнати неосудною. Слідство триває вже чотири місяці та чи направляють справу до суду невідомо. Тим часом дев’ятирічний Кирилко, вчиться знову ходити, а маму Анжелу, готують до чергової операції.

Зверніть увагу!

Тернопільські нардепи підтримали Закон про репресивну мобілізацію

11 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону про мобілізацію, повідомили народні депутати. …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *