Кіоск-туалет зі смаколиками. ДЕРИБАН МАЙНА ГРОМАДИ У ТЕРНОПОЛІ ПРИСКОРЮЮТЬ

Тернополяни, та й гості міста уже звернули увагу, що у залишках скверу по вул. В. Чорновола проводиться будівництво об’єкту нерухомості. За земельну ділянку, на якій розміщено цю будівлю громаді сплачуватимуть мізерні кошти. Інформацію, у якій це викривалось в інтернет-виданні «Тернополяни» було видалено, натомість там розмістили інформацію, у якій заяви активіста називають пустопорожніми та намагаються громаду ввести в оману.

У новій статті зазначають, що це тимчасова споруда і пан Василь Ласій, який орендує там земельну ділянку добудовує її та має усі дозвільні документи на її розміщення. Він мовляв платить за оренду земельної ділянки як усі наймачі. Цей пан стверджує, як пише це видання «… не давав владі нЕ копійки за отримання права встановити тут кіоск». Звинувачення, що тимчасова споруда розташована на фундаменті вважає несправедливим, мовляв це не багатоповерхова будівля. Погоджується, що в основу залив бетон, бо це ж скляна споруда. А ще зазначив, що там будуть продавати смаколики, а робітникам не потрібно буде покидати споруду щоб сходити в туалет оскільки усі зручності будуть в «кіоску».
То ж що насправді встановлено по факту розпочатого будівництва.

1️⃣ Будівництво розміщено в зоні об’єктів природно-заповідного фонду Р-1 згідно з зонінгом міста, і розміщення такого об’єкту не дозволено в цій зоні, чим порушено Земельний кодекс України та Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності».

2️⃣ Якби це була навіть пересувна тимчасова споруда, то процедура спеціального погодження або отримання спеціального дозволу, згідно з Зонінгом міста, обов’язково повинна містити отримання позитивного протоколу громадських слухань, яких не було.

3️⃣ Будівля, яка будується не є кіоском, оскільки має торговельну залу для покупців що уже визначає будівлю павільйонного типу.

4️⃣ Це не тимчасова споруда для здійснення підприємницької діяльності, оскільки має площу по зовнішньому контуру понад 30 кв.м, влаштована на фундаменті, і не відповідає основним вимогам до споруд визначених технічним регламентом будівель і споруд. А саме її неможливо перемістити на інше місце без руйнування її в цілому чи окремих її частин і деформації, більшій за ту, що допускається будівельними нормами.

5️⃣ Це об’єкт нерухомості, оскільки розміщений на земельній ділянці, переміщення якого є неможливим без його знесення, право на який, та не земельну ділянку на якій він розміщений підлягатиме державній реєстрації. (ст.181 Цивільного кодексу України).

6️⃣ Це самочинне будівництво, оскільки будівля чи споруда, як нерухоме майно, будується на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, або без відповідного документа, який дає право виконувати будівельні роботи, або з істотними порушеннями будівельних норм і правил. В даному випадку наявні усі фактори. (ст. 376 Цивільного кодексу України).

7️⃣ Розміщення такої тимчасової споруди відсутнє на схемі розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, встановлених на території м. Тернополя затвердженій рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 17.04.2019 за № 392.

Тобто враховуючи викладене, будівлю згідно з Законами України, слід знести, а паспорт прив’язки тимчасової споруди потрібно анулювати. Знесенням повинна негайно зайнятись інспекція держархбудконтролю в Тернопільській області за поданням міського відділу, яким керує п. Горішний, а п. Бесага – головний архітектор міста, зобов’язаний анулювати паспорт прив’язки тимчасової споруди. Орган охорони культурної спадщини повинен теж відреагувати поданням на відкриття кримінального провадження. Оскільки цього досі не зроблено, припускаємо, що тут є ознаки непрофесійності, недбалості або корупції через кругову поруку.

В гіршому випадку громада може повністю втратити пам’ятку садово-паркового мистецтва «Сквер на вул. В. Чорновола» тому, що при узаконенні судом цієї будівлі міська рада змушена буде закріпити, без проведення земельних торгів, земельну ділянку під необхідну стоянку автомобілів, господарський майданчик, необхідний процент озеленення ділянки та неминучий благоустрій, вилучивши її з площі скверу, що поки існує.

Таким чином, хочуть запустити уже класичну корупційну схему команди С.В. Надала, за якої і знищують озеленення в місті під усілякі забудови, а громада, за безцінь, втратить ще один сквер.

Джерело:ДемАльянс Тернопіль.

 

Зверніть увагу!

“Комерсант у мантії” із Тернопільського апеляційного суду – Ваврів

Нагадаємо, що 16 грудня 2023 року о 00 год. 56 хв. у Тернополі патрульна поліція …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *