Тернополяни через “політичне замовлення” можуть втратити найвідповідальнішого мера, який вже 10 років чує громаду

  

Надзвичайно вражає  негативна позиція тернополян щодо мера обласного центру Сергія Надала. Людина поклала на вівтар процвітання міста і громади свої найкращі роки. За мізерну заробітну платню Сергій Віталійович, недосипаючи та недоїдаючи, відмовляючи собі в обновках одягу, з року в рік покращує добробут містян.

Однак, громадські активісти, окремі журналісти, громадські об’єднання постійно вставляють палки в колеса законно обраному меру та його команді «приводити Тернопіль у відповідність до вимог ЄС». Віднедавна до цього натовпу заздрісників та осіб, котрі навіть «будки за своє життя не збудували», долучилися і місцеві правоохоронні органи.

Крапкою неповернення до «спокійного та системного розвитку міста» можна вважати розпочате за матеріалами СБУ кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження приміщення колишньої залізничної лікарні у самому центрі Тернополя загальною площею 3200 кв. м. (https://politerno.com.ua/…/syn-suddi-shho-spilnogo-mizh-na…/).

Трохи лірики. Наш мер кілька років підряд перемагає у номінації «найвідповідальніший міський голова України». Для розуміючих містян це означає – сказав, що виділить землю чи об’єкт комунального майна, значить виділить. Він «відповідає». Приклад для невірних «паньків» – попри постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду щодо скасування містобудівних умов та обмежень на скандальне будівництво поблизу ПК «Березіль», котра оскарженню не підлягає, «люди» продовжують (https://politerno.com.ua/2019/12/16/81210/) виконувати обіцянку «найвідповідальнішого мера» – будівництво продовжується. Сергій Надал «відповідає» за свої слова і тому до нього тягнуться «інвестори». Немає обмежень навіть для бажаючих збудувати дім в парку.

Так повелося, що у Тернополі для наповнення місцевого бюджету на постійній основі проводяться передбачені Законом «аукціони». Це стосується і випадків продажу об’єктів комунального майна, так і земельних наділів. Щодо об’єктів земельного фонду, то започаткована в нашому місті практика виділення земельних ділянок (https://politerno.com.ua/category/investigation/) буде незабаром внесена до Книги рекордів України під назвою «Аукціон Кібляра».

Щодо об’єктів нерухомості, то і тут наші не пасуть задніх. «Аукціони» настільки прозорі, що незабаром прийдеться перейменовувати бульвар Тараса Шевченка на ім’я попередника Сергія Віталійовича. Своєрідним суперником пану Кібляру в дорозі до загальнодержавного «визнання» тут виступає Володимир Мединський.

На прикладі згаданого вище прикладу з приміщенням за адресою І.Франка, 3 розповім про «Аукціон Мединського». Механізм простий, усе зроблено в інтересах осіб, котрі мають бажання придбати цікаві об’єкти комунального майна в Тернополі. Такі потенційні об’єкти віддаються в оренду різноманітним фірмам, підприємцям, котрі, в більшості випадків, не мають статутних грошей навіть на закупівлю предметів гігієни в туалет «офісу», не кажучи про сплату за оренду. Ці кошти згодом платить потенційний клієнт або сам мер, діючи в «інтересах громади». У даному випадку це – фірма ТОВ «БонусМедікус». Згодом, розробляється пакет документів для надання такій фірмі переважного права на приватизацію цього об’єкту.

Одним з кроків до приватизації є експертна оцінка для встановлення ціни об’єкта. Вона встановлюється мінімальною. Для прикладу, приміщення на Франка, 3 оцінено вартістю в 16 млн грн, хоча любий пересічний тернополянин за мінімальними ринковими цінами розрахував би його вартість у розмірі мінімум 30 млн грн. Однак, усе це робиться «в інтересах громади». Фірмі, котра має переважне право на приватизацію, визначається сума, котру необхідно витратити на «невід’ємні покращення” (у нашому випадку – 4 млн грн.) і готуються необхідні документи.

Зрозуміло, що «в інтересах громади міста Тернополя» жодних «покращень» не проводиться, а їх сума перетворюється у «завдаток» від потенційного покупця об’єкта. Як тільки останній знаходиться і готовий купляти приміщення, фірма переписується на нього і він стає особою, котра має переважне право на приватизацію. Залишається доплатити 12 млн. грн. (16 – 4) до бюджету міста і «вуаля». Саме так і сталося і запропонованому в якості прикладу варіанті з відчуженням приміщення колишньої залізничної лікарні у самому центрі Тернополя загальною площею 3200 кв. м. за адресою: вул. І.Франка, 3.

Шановні «інвестори»!!! Тернопіль відкритий для вас. З нашим «найвідповідальнішим» мером вам і вашим грошам нічого не загрожує.

Беріть план Тернополя і вибирайте місце чи об’єкт. Поки ще до виборів є час, можна навіть на озері.

Пацанам потім треба буде за щось відкуплятися…

Син судді. Що спільного між нападом на Турського і накладенням арешту на будівлю в центрі Тернополя?

Bogdan Gopko

Зверніть увагу!

Раптова хвороба підірвала здоров’я “мажорних” ухильників від призову.

Незважаючи на постійну  мобілізацію в Україні, жодна з хвиль не торкнулася чиновників, бізнесменів та їхніх …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *