МАФи для “своїх” від міського голови Тернополя

 

Одним з найприбутковіших видів бізнесу в Тернополі стало будівництво МАФів та Тимчасових споруд, які їх власники з погодження міського голови та чиновників міської ради наставили по всьому місту. Однак ці споруди підприємливими ділками були побудовані для того щоб їх здавати в оренду іншим підприємцям.
Згідно з даними міської ради «щасливчиками», які поставили МАФи в прибуткових місцях, є фірма пов’язана з колишнім заступником міського голови  Камінським  та спільним засновником яких є Тимошів Оксана Богданівна, а саме:
ТОВ «Проєкт 4.5.0», директор та засновник Ковалишин Олег Васильович (також  засновник   ГО “ПобратимиГаличини”,неформально керівником даної ГО є- В.Камінський)
фірма створена в травні 2019 року, а вже в червні 2019 року міська рада дала дозвіл на укладання договору земельного сервітуту, терміном на 5 років, на земельну ділянку площею 0,2213-га для проходу, проїзду, паркування автотранспорту та розташування групи тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності за адресою вул. Шептицького (біля центрального ринку). Які на даний час здаються в оренду.

ТОВ «Олімп Тернопіль», директор та засновник Сточанин Петро Михайлович, в лютому 2019 року управління містобудування надало паспорт прив’язки на встановлення групи тимчасових споруд на вул. Микулинецькій в м. Тернопіль. Тільки даний паспорт прив’язки був чинний до 26.04.2019 року, а групу споруд встановили в кінці 2019 року та ще й фундамент залили, що є заборонено, оскільки в тимчасових спорудах не повинно бути фундаменту.

Але, ні міська рада, ні поліція на такі порушення не реагує–«все порішали » та й купюри із Бенджаміном Франкліном на зір впливають. 
05 жовтня 2018 року Тернопільська міська рада своїм рішенням № 7/28/141 затвердила проєкт землеустрою щодо відведення 8 земельних ділянок для обслуговування торгових павільйонів за адресою вул.Живова,19 (біля ринку «Купон») громадянам м.Тернополя та надала ці земельні ділянки в оренду терміном на п’ять років для обслуговування торгових павільйонів за адресою вул.Живова,19. Цими щасливчиками стали Биховський Андрій В’ячеславович, Матвіїв  Лариса Зіновіївна, Тимошів Оксана Богданівна, Залуцький Зіновій Володимирович.Тільки ось дані павільйони збудовані незаконно паном Василем Будником , який отримавши дозвіл від міської ради на встановлення лотків –збудував капітальні споруди та щоб їх не зносити продав своєму другу, який через суд узаконив дані споруди. А все тому, що Будник Василь є близьким другом одіозного ексзаступника Надала Камінського Володимира.
По даному факту поліція порушила кримінальне провадження, а згодом закрила.Тернопільська поліція та її керівники вже мало чим можуть здивувати тернополян..Прокуратура будучи бізнесовою структурою, як завжди не побачила порушень. 

P/S Майже у всіх “тимчасових споруд”,що встановлюють люди пов’язані із С.Надолом є одна суттєва відмінність–це невідповідність виданим дозвільним документам. Є капітальними спорудами, ,що не піддаються перенесенню, Розміщення в “жирних” місцях. Набувають імунітет від перевірок будь-якими службами .

Зверніть увагу!

Підозру у корупції отримав начальник управління Міноборони за активи на 14 млн. гривень

В Україні скандал за скандалом. Спливають усе нові подробиці махінацій із розкраданням коштів у Міністерстві …

2 коментарі

  1. Дорогі активісти ви вже достали зі своїми Мафами. Прочитаєш Тернопільські новини то в Тернополі одна проблема Мафи. Я власник Мафу вже понад 12 років і всі ці роки чую тільки одне і теж саме знести Мафи. Ви скажіть людям що для того аби міняти труби, ремонтувати дороги, підїзди,тротуари, робити сквери парки, огорожі, купувати тролейбуси, автобуси потрібні великі кошти. А ще поставте до відома що промисловості та виробництва в області практично не має і кошти поступають в основному від торгівлі та послуг за які оплачують люди в переважній більшості ті які повернулись з заробітків. Та ось середньостатистичний Маф оплачує податків та зборів близько 10 000 гривень на місять, та дає роботу 2-3 тернополянам. А тепер порахуйте скільки є Мафів в нашому місті та скільки гроше вони залишають в бюджеті міста, та не забудьте порахувати скільки людей які там працюють не поїхало до Польщі на заробітки. Згоден що Маф має бути красивий та не псувати зовнішній вигляд міста.

    • Доброго дня!Уважніше читайте статтю.Мова не іде про те, що встановлюють МАФи , а про те як їх встановлюють і хто їх встановлює..А також, якщо ви прихильник порядку , а не бардаку із будами для своїх . Спочатку почитайте умови Договору строкового сервітуту , а саме пункт 4.4.5. , а також наказ 244 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України-22 листопада 2011 р.за N 1330/20068,як встановлюється тимчасова споруда.

      “Тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності — одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.”

      А що ми маємо по факту?-капітальні споруди, та МАФи встановленні із порушенням.
      Так про що саме Ваш коментар? Про те що ви підтримуєте порушення бо надаєте робочі місця?Чи у Вас МАФ теж встановлений із порушенням і тому Ви вирішили прокоментувати дану статтю?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *